28 Август, 2020 21:30 2 494 15

Украйна: Не късаме дипломатическите отношения с Беларус, на пауза са!

  • беларус-
  • украйна-
  • александър лукашенко

В неделя украинският президент Володимир Зеленски заяви пред телевизия Евронюз, че на мястото на Лукашенко би склонил на повторни избори

Украйна: Не късаме дипломатическите отношения с Беларус, на пауза са! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна няма да скъса дипломатическите си отношения с Беларус, но "ще сложи на пауза" развитието им, докато ситуацията в съседната страна се стабилизира. Това съобщи днес украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба, цитиран от ТАСС.

"Не скъсваме отношенията с Беларус, поставяме на пауза подготовката и провеждането на официални срещи между нашите страни. За скъсване на дипломатическите отношения обаче няма никакви основания, не се каним да прибегнем до тази стъпка", заяви Кулеба на пресконференция.

"Украйна синхронизира позицията си за ситуацията в Беларус с ЕС и САЩ. Не се месим във вътрешните работи на Беларус, за да избере народът ѝ сам пътя за своето развитие", каза украинският външен министър, цитиран от БТА.

Кулеба не отговори на въпрос дали официален Киев признава резултатите от президентските избори в Беларус на 9 август, след които Централната избирателна комисия обяви за победител действащия държавен глава Александър Лукашенко.

"Комплексно обаче изборните резултати имаха съществени дефекти и не отговарят на стандартите в тази сфера", отбеляза Кулеба. Той припомни, че Украйна е подкрепила позицията на ЕС за президентските избори в Беларус.

В неделя украинският президент Володимир Зеленски заяви пред телевизия Евронюз, че на мястото на Лукашенко би склонил на повторни избори. В отговор говорителят на беларуското министерство на външните работи Анатолий Глаз каза, че Беларус няма нужда от "изтърканите съвети" на украинското ръководство и би желала да усети подкрепа и внимание, отбелязва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Усрайна

    25 4 Отговор
    най-пропадналата държава в света дава акъл. Пази Боже!

    Коментиран от #14

  • 3 Да пази Господ

    18 3 Отговор
    Ох " майко мила" тези осведетелстваните от 1991 година са на пауза! "Да пази Господ сляпо да прогледа!".
  • 4 Лукашенко

    13 1 Отговор
    Чакай да се разплача...
  • 5 Монгола

    12 2 Отговор
    Бендерите са пауза от 6 години изгоре им датчика от светене!
  • 6 Харум

    19 2 Отговор
    Демек - Укайна ще гледа една и съща картинка, докато за другите филма продължава! То докато САЩ не им кажат, какво да правят Радата не смее и "гък" да каже - още един народ загубил независимостта си, заради продажни и безсъвестни политици!!!
  • 7 Щото Украйна

    16 1 Отговор
    е суперстабилна, видиш ли, и върхът на демокрацията.
  • 8 Питанка

    4 4 Отговор
    Колко "струва " мнението на форумен трол ? Колко миродавно е "мнение " копирано от спуснати текстове ? Колко морален може да е човек, продал родината си за шепа копейки ?

    Коментиран от #10

  • 9 ТаУмВзе

    8 1 Отговор
    Бандеровци си имат Комедиант. Гледай сега Донецк и Луганск!
  • 10 Лайньок, айде последни

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Питанка":

    думи, че ти пускам водата!
  • 11 Гост

    8 0 Отговор
    Боже, доживяхме Муму, както повечето украинци наричат вече своя президент с любов да дава съвети на чужди държавници как да ръководят. В Украйна всяка седмица се извършват нападения срещу представители на опозиционни партии. И въобще не е безопасно човек да се движи по улиците. Един политически експерт каза, че в Украйна всички разрешават вече проблемите си с гранати лимонки. Като се почне от споровете между зет и тъща, та се стигне до напечената борба между националисти и опозиция. Има толкова много откраднато оръжие по къщите, че страшно е човек да си помисли какво ще стане при едн гражданска война. За сега националистите държат чрез сплашване улицата. И този пианист и клоун, с чието съгласие действуват националистите седнал да дава наставления на Лукашенко.
  • 12 Стрелата

    3 0 Отговор
    То всичко е на пауза щто се занимавате нащта кочинка къде е 1 място болни Гладни.
  • 13 УКРАЙНА И ЗЕЛЕНСКИ ДАВАТ СЪВЕТИ

    5 1 Отговор
    На Лукашенко и Беларус!!!! Превратаджиите от Украйна дават съвети, всички помним КАК СВАЛИХА Янукович--с военен преврат, снайперисти те наемници, убитите, всичко това наречено Майдан!!! Те са последните, които трябва да дават" Съвети"това се казва Наглос!!!
  • 14 Българин

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Усрайна":

    Какво лошо си видял от Украйна бе злобна мишко?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: