Last news in Fakti

15 Септември, 2020 22:00 2 334 24

Русия и Япония обсъждат сътрудничество в областта на водородната енергетика

  • водородна енергетика-
  • русия-
  • япония-
  • сътрудничество-
  • александър новак-
  • водород

Водородът може да се превърне в една от екологичните алтернативи на нефта и газа

Русия и Япония обсъждат сътрудничество в областта на водородната енергетика - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Япония е заинтересована от сътрудничество с Русия в областта на водородната енергетика. Това стана ясно след преговори между енергийния министър Александър Новак и министъра на икономиката, търговията и промишлеността на Япония Хироши Кадзияма, съобщи руското енергийно ведомство.

Двете страни са обсъдили възможностите за взаимодействие в областта на атомната индустрия, възобновяемите енергийни източници и производството на втечнен природен газ.

Водородът може да се превърне в една от екологичните алтернативи на нефта и газа, от които много страни може да се откажат заради негативното влияние върху климата. Според руската енергийна стратегия, през 2024 година страната ще изнася близо 200 000 тона водород, а през 2035 г. – десет пъти повече – около 2 милиона тона.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    9 0 Отговор
    Такава! Кой гепи трудовете на Тесла?
  • 2 Монгола

    22 3 Отговор
    Това че обсъжда водорода не значи, че жълтите ще получат курилите!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Госあ

    13 4 Отговор
    Опа. К'во стана с батериите (които всъщност са японско изобретение- имам предвид литиево йонните) и електрокарите ?
  • 4 Госあ

    3 18 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    Ако не ги получат ще разположат американски ракети. И се чудя к'во изобщо обсъждат с руснаците 😂

    Коментиран от #6

  • 5 Госあ

    3 19 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    Заради мужиците от тайгите, които станаха сатрапите след идването на болшевиките ще страда целия руски народ.
  • 6 Монгола

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Да пробват може да загубят и Окинава японците! Руснаците са най големите производители на литий.

    Коментиран от #9

  • 7 Сделано в СССР

    3 14 Отговор
    Ватниците пак планират да правят ЩЕ . Това като храна за матръошките ли го пускате ?
  • 8 k1 profesional

    17 3 Отговор
    Света е пред нова разделителна линия . От една страна са Русия , Китай , Япония , Индия , Турция , Иран . Това е най големият пазар с развити нови технологии . То за това САЩ се мъчат да вбият клин в тази новооформяща се група , чрез създаване на азиятско НАТО , но за сега без успех. От друга страна са Европа , САЩ . Изоставщи тотално в технологично и научно ниво. Оставащите фактори Британия , Австралия, Нова Зеландия вероятно ще запазят своята самостоятелност с ориентация към първата група.
    Арабските държави са самодостатъчни за себе си , с ориентация към първите. Африка без ЮАР , остава суровинен придатък . Южна Америка ще се ориентира към група 1. Извод - САЩ и Европа загиват и ще бъдат подчинени тотално на група 1.

    Коментиран от #11, #22, #24

  • 9 Госあ

    3 13 Отговор

    До коментар #6 от "Монгола":

    Оооууу Окинава освен райско кътче пролетта и есента (лятото е горещо) ,е бъкана от американски военни бази 😂 Които обаче не се натрапват. Добре балансират япончетата. Умни са. И що Окинава, а не Хокайдо? Да не стане само като Руско- Японската война ?

    Коментиран от #10

  • 10 Монгола

    9 5 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Само една бомба ще гръмна на дъното руснаците и Япония със се краварите от базите отива при рибите !
  • 11 Госあ

    3 16 Отговор

    До коментар #8 от "k1 profesional":

    Руснаците с тяхната мечешка политика, тук не визирам всички, а само сатрапите, наистина ще останат изолирани в един момент. Хванали са се като удавник за сламка за Китай, но в момента в който Китай възстанови отношенията си със сащ, остават без спасителен пояс. Лично аз не бих се радвал, защото никак не харесвам американците, но путя не оставя избор. С ядрени оръжия ще плаши палячото.

    Коментиран от #13, #15, #18

  • 12 VVV

    8 3 Отговор
    Руснаците мислят да изнасят водород по тия газопроводи които правят сега. Комбинацията между евтин газ и ток от АЕЦ прави водорода много евтин а това е бъдещето и в енергетиката и в транспорта.

    Коментиран от #17

  • 13 Бесен Язовец

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Ти знаеш ли какво е водород бе? Щи дам Жокер бе не е ракия с шопска салата!

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 k1 profesional

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Тук не става въпрос за радост а за реалности. Целта на всяка държава са пазари за производството си. На всеки е ясно , че с военни действия няма как да се случи ( за сега , като че ли само САЩ не са го разбрали) , поради факта ,че много са притежателите на ядрени оръжия и всеки трезво мислещ знае , че при използването им няма смисъл от нищо.

    Коментиран от #19

  • 16 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Айде пак, без квалификацията, те и руснаците не знаят като теб, затова водят преговори 🤣
  • 17 Госあ

    3 9 Отговор

    До коментар #12 от "VVV":

    За сведение, първият такъв работещ реактор е японски 😉 Иначе, да, това е бъдещето и Япония няма никаква нужда от руснаците за тая работа. Уран може да купуват и от други места. От Бухово примерно 😉 Освен това, отново са първите по добив на газ от хидрати.
  • 18 В кой

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    момент Китай възстановява отношенията със САЩ? В някакъв бъдещ? Или минал? Щото в сегашния САЩ искат да правят азиатско НАТО против Китай.

    Коментиран от #21

  • 19 Госあ

    3 7 Отговор

    До коментар #15 от "k1 profesional":

    Сложно е. Принципно с Япония могат да се водят преговори, но трябва да бъдат дипломатични. А като им чета коментарите на матрьошките отражение на путя лошо ми става. Историята е показала, че японците спазват споразумения и изобщо не са толкова зависими от сащ, колкото ги представят. Между другото, германците също. Ако третата и четвърта икономика са "пудели" на сащ,к'во остава за другите ? Разбира се, всеки си гони интересите.
  • 20 Рошко

    10 1 Отговор
    И на японците май им писна от кравари
  • 21 Госあ

    2 8 Отговор

    До коментар #18 от "В кой":

    Тази формация я дъвчат поне от 6 години. И дори Австралия е пасивна. Пекин -Токио е 3ч със самолет, а стокообмена - колосален. Не всички са анимационни герои като путя и тръмпи.
  • 22 Госあ

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "k1 profesional":

    Оууу а да кажеш,че Европа е изостанала с технологиите 😂
  • 23 оня с коня

    4 3 Отговор
    Посегнем ли на Водорода на Планетата ще бастисаме пък Кислорода ,щото всичко е свързано.Мдааа...!
  • 24 1234

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "k1 profesional":

    Всички бели на земята 1 млрд общо както и да ги броиш от 7млрд. Поне 5! Са в Азия. Както и да го гледаш ще си направят собствено нато и каквото искат бе слапания ЕС и сащ, които също са съюз в крайна сметка за сега....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания