Last news in Fakti

25 Септември, 2020 16:41 2 345 2

Голяма стачка в обществения транспорт на Германия

  • стачка-
  • обществен транспорт-
  • германия-
  • синдикати-
  • автобуси-
  • работа

Работодателите отказват да приемат уеднаквяването на правилата за работа

Голяма стачка в обществения транспорт на Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хората, които се придвижват до работното си място в градовете в Германия, ще срещнат сериозни трудности идния вторник, след като служителите в обществения транспорт оповестиха плановете си да стачкуват в подкрепа на общонационалните правила за заетост, предаде DPA.

Синдикатът "Ферди" (Verdi) призова днес за предупредителни стачки на фона на искането за сключване на колективен трудов договор за около 87 000 служители в сектора на обществения транспорт, предаде БНР.

Работодателите отказват да приемат уеднаквяването на правилата за работа, които да заменят разнородната система, възникнала през годините в 16-те федерални провинции. Заместник-председателката на "Ферди" Кристине Беле критикува работодателите, твърдейки, че провалът на преговорите е подигравка с работещите в транспортната система.

Наред с нашите искания изложихме и предложения за това как да се решат неотложни въпроси като съкращаването на работни места и поощряването на младите хора, каза тя. Стачката в обществения транспорт се задава на фона на отделни разговори между "Ферди" и държавните работодатели за увеличение на заплатите с 4,8 процента за период от 12 месеца или минимум 150 евро за 2,3 милиона служители в държавния сектор в страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате дай 50 стинки эа баничка

    6 1 Отговор
    Само булгар булгар си пази лебо ,тегли като луд за 500€ на месец и си трайка.
  • 2 нестачкувал

    4 1 Отговор
    Обикновено е ''Ферди'', но този път е ''Верди''.
Новини по държави: