Last news in Fakti

3 Октомври, 2020 11:11 2 861 2

Дъждове удавиха тази европейска държава

  • франция-
  • време-
  • дъжд-
  • наводнение-
  • преливане

Южна Франция е най-пострадала

Дъждове удавиха тази европейска държава - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Проливни дъждове и силни ветрове удариха южните департаменти на Франция, като близо от община Сен Мартен Везюби рухна автомобилен мост. Едно от платната на моста не издържал на придошлата река Борео. Не се казва има ли пострадали, но са нанесени щети по домовете надолу по течението на реката.

Заради влошената обстановка в редица градове на региона бяха затворени големите търговски центрове, спряно бе движението на влакове в петъчния следобед, отменени бяха и занятията в училищата и университети. Заради валежите временно бе затворено летището на Ница

По данни на радио France Bleu вечерта на 2 октомври над 8000 жилища са останали без ток. Спасители проведоха над 200 операции, сега се издирват четирима души, които се водят за безследно изчезнали от природната стихия. В метеорологичната служба Meteo France прогнозират валежи до 150-250 мм в събота сутринта, а на места и до 400 милиметра. Службата обяви най-високо „червено” равнища на опасност . „Оранжева тревога” е обявена и в централните части на страната, както и в два департамента в западната провинция Бретан.

Дъждове удавиха тази европейска държава

Дъждове удавиха тази европейска държава


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бриго Бичкията

    0 0 Отговор
    Интересно, в северозападната част днес беше слънчево с леки превалявания от ситен дъжд.
  • 2 ДОКО

    0 0 Отговор
    СЪЩНОСТ ТОВА НЕ Е ФРАНЦИЯ А СЕВЕРНА АФРИКА...А ТАКА ВОДА И ДУХАЧО..
Новини по държави: