4 Октомври, 2020 19:39 2 881 3

Жена открадна стоки за рекордните 3.8 млн. USD

  • сащ-
  • жена-
  • кражба-
  • продажба-
  • ebay

Американската ги продала през eBay

Жена открадна стоки за рекордните 3.8 млн. USD - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Жена от Тексас е осъдена на 54 месеца във федерален затвор за кражба на стоки в размер на милиони долари и продажбата им през eBay, съобщи Си Ен Ен, цитирана от БГНЕС. 63-годишната Ким Ричардсън се съгласи да плати 3,8 милиона долара за възстановяване на щетите след разследване от ФБР, съобщи прокурорът Райън К. Патрик за медиите.

Жителката на Далас крадяла от магазини по време на пътуванията си из САЩ и след това продавала стоките в eBay и чрез директни продажби в Интернет, преди да изпрати пратките по американската поща, FedEx и United Parcel Service. "Ричардсън е откраднала предмети от много магазини. Тя използвала инструменти за кражба, за да деактивира устройствата за сигурност и да излезе от магазина, като постави откраднатите стоки в голяма черна чанта, която носи", се казва в съобщението.

„Ричардсън е съдействала при продажбата на вещите в Интернет, както и при опаковането и изпращането на откраднатите предмети“. От Cи Ен Ен не могли да установят дали Ричардсън има адвокат. Наредено ѝ е да излежи присъдата си, последвано от три години освобождаване под наблюдение.

Купувачите, закупили откраднатите стоки, са изпратили около 3,8 милиона долара в четири акаунта в PayPal, свързани с Ричардсън. По време на произнасянето на присъдата ѝ съдът заяви, че би било "практически невъзможно" да се идентифицират всички, които са били жертва на схемата на Ричардсън, се казва в съобщението. Ричардсън се призна за виновна през декември 2019 г. На нея ѝ беше позволено да остане на свобода, се казва в съобщението, и доброволно да се предаде в затвора, който ще бъде определен „в близко бъдеще“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 евалла

    8 1 Отговор
    клептоман милионер.
    А ние нека бачкаме за два и двайсе и да слушаме на боко глупостите колко сме добре.
  • 3 Сиганка Стара

    2 0 Отговор
    Въй таз ма надмина по сички параграфи. Ще и ходя при нея в затвора на специализация.