Last news in Fakti

29 Октомври, 2012 09:35 2 015 1

Супербуря застрашава 50 милиона души в САЩ

  • "санди"-
  • санди-
  • ураган-
  • сащ-
  • супербуря
Супербуря застрашава 50 милиона души в САЩ - 1
По-рано тази седмица ураганът нанесе тежки щети на държавите от Карибския регион - Снимка: ЕПА/БГНЕС

Североизточното крайбрежие на САЩ се готви да посрещне урагана Санди, който се очаква да връхлети региона днес или утре, предават световните агенции.

Супербурята застрашава 50 млн. души в най-гъсто населения коридор в Съединените щати.

Огромният мегаполис от Вашингтон до Бостън се готви да посрещне "атаката" на урагана, който е от първа категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън и с максимална скорост на съпътстващите ветрове от 120 км/ч.

Самолетните компании в САЩ отмениха стотици полети към източното крайбрежие на страната заради приближаващия ураган Санди, предаде АФП.

Пътниците са предупредени, че макар летищата на Ню Йорк да са отворени в понеделник, възможно е забавяне на полети.

Ер Франс анулира всички полети за Ню Йорк и Вашингтон, планирани за 29 октомври.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо вече обяви извънредно положение за всичките 62 окръга на щата, включително и в Голямата ябълка. Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг нареди днес да бъдат евакуирани 375 000 жители в районите, заплашени от наводнение в американския мегаполис от настъпващия ураган. Във връзка със заплахата от урагана от 19 ч. местно време (23 ч. по Гринуич) ще бъде преустановена работата на обществения транспорт, включително метрото, който ежедневно превозва по 8,5 милиона души. Движението на автобусите, метрото и влаковете ще бъде възобновено 12 часа след преминаване на урагана.

Учебните занимания във Вашингтон, Бостън и Балтимор също бяха отменени. Стотици хиляди души, живеещи в рискови райони, включително около 375 хил. в Ню Йорк, бяха евакуирани.

Централата на ООН в американския мегаполис ще остане затворена днес заради урагана. Мярката може да остане в сила до утре.

Търговията на Уолстрийт ще се извършва от днес само по електронен път заради приближаването към Ню Йорк на урагана Санди. Така сградата на Нюйоркската фондова борса ще остане затворена за първи път от 27 години. За последен път това стана на 27 септември 1985 г. заради преминаването на урагана Глория.

Другата голяма фондова борса в Съединените щати - Насдак (Nasdaq) - търговията на която се извършва само по електронен път - планира да бъде отворена утре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    НАЧАЛОТО НА КРАЯ .ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ НАВОДНЕНИЯ АРКТИЧЕСКИ СТУД ЕКВАТОРИАЛНИ ЖЕГИ СУША ... КАКТО СЛУЧАЙНО СМЕ СЕ ПОЯВИЛИ ТАКА И СЛУЧАЙНО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ И ЗА ТОВА СМЕ СИ ВИНОВНИ САМО НИЕ И НАШАТА АЛЧНОСТ .