Last news in Fakti

1 Ноември, 2012 19:04 2 362 0

Кризата сваля гърците от автомобилите им

  • гърция-
  • автомобили

 

Гръцкото министерство на финансите съобщи, че постъпленията от пътния данък са намалели с близо 150 милиона евро, тъй като заради кризата стотици хиляди автомобилисти са се отказали да ползват колите си, съобщава днес на сайта си атинският в. "Нафтемпорики".

Заместник-министърът на финансите Георгиос Мавраганис е получил депутатско питане и в отговор е подготвил документ, съгласно който от 2007 г. насам собствениците на автомобили са снели регистрационните табели на повече от 600 000 коли. Това само отчасти се компенсира от продажбите на нови автомобили. В условията на криза много гърци предават регистрационните табели в данъчната инспекция, за да не плащат ежегодния пътен налог.

Това е промяна на тенденцията, която се наблюдаваше през последните години, когато много гръцки семейства си купуваха по две коли, за да избегнат рестрикциите за движение в Атина. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: