3 Ноември, 2012 10:16 1 113 3

Една пета от гърците са на прага на бедността

  • гърция-
  • бедността-
  • една пета

Гръцката статистическа служба Elstat публикува изследване, според което 21,4% от населението се оказва на границата на бедността.

В абсолютни цифри броят на хората, които са застрашени от бедност, достига 2,3 милиона души.
Бедността означава годишен доход под 6 600 на глава от населението и под 13 800 евро да 4-членно семейство с две деца.

Най-застрашени от бедността са подрастващите до 17 години и възрастните хора над 65 години – всеки четвърти подрастващ или пенсионер е паднал до границата на бедността.

Гърция води тежки преговори за нови съкращения на разходите, за да получи нови кредити от БВФ и ЕС. Профсъюзите обещават 48-часова стачка и масови протести.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Тошо

    1 0 Отговор
    "под 13 800 евро да 4-членно семейство с две деца." А в България 4-членно семейство с такъв доход се считат за милионери...
  • 2 аре

    0 0 Отговор
    А нашата статисктика твърди, че сред българите няма чак такъв процент бедни...
  • 3 kkk

    1 0 Отговор
    А колко пети от българите са под тоя доход ,аман вече от тия мързеливи гърци-реват като вдовици за ... Хванете се да работите . То човек не може да се оплаче от тях.
Новини по държави: