Last news in Fakti

25 Октомври, 2020 09:50 3 090 23

Убиха лидер на "Ал-Кайда" в Афганистан

  • ал-кайда-
  • абу мухсин ал-масри-
  • афганистан-
  • фбр

Това е станало при операция в източната провинция Газни

Афганистанските сили за сигурност са ликвидирали един от лидерите на "Ал-Кайда", съобщи Ройтерс. Абу Мухсин ал-Масри фигурира в списъка на ФБР на най-издирваните терористи.

Според Афганистанския национален директорат по сигурността Вашингтон обвинява мъжа в оказване на материална подкрепа на чуждестранна терористична организация и заговор за убийството на американски граждани.

От службата уточняват, че Ал-Масри е бил убит при операция в източната провинция Газни.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    11 0 Отговор
    Това е като корона вируса, колкото с него толкова и без него
  • 2 Грейс

    18 0 Отговор
    Тези от 2001 год ги избиват и все никнат като гъби! Природата не търпи празно, а при човеците жаждата за власт е голяма, този го убили ще дойде друг.
  • 3 Кочо коня

    10 4 Отговор
    Лъжат това на снимката е форумния герои. Град Козлодуй...но живо
  • 4 Въпрос ?

    20 1 Отговор
    А нашите в парламента КОГА ???
  • 5 Де Факто

    29 3 Отговор
    Смееха се на руснаците, че след 10 години престой напуснаха Афганистан.Сега прехвалената коалиция от купища държави с модерно въоръжение, вече почти 20 години буксуват в тинята, и краят не се вижда.Толкова са смешни и жалки, новите ни господари.
  • 6 карамфила

    15 0 Отговор
    А бе то и Осама го убиха и хвърлиха в морето ама май са го виждали в едно ранчо в Република Тексас което май е на Буш.
  • 7 стоян георгиев

    1 14 Отговор
    само провери колко бяха съветските части в афганистан до 1989 година и колко са сега западните.тва едно.провери и кви загуби даваха руснаците и сега тия от нато.тва две.та след като ги провериш си помисли колко време може да изкара нато в афганистан при тия малки части там и без загуби.

    Коментиран от #9, #12

  • 8 Дервишово семе

    16 2 Отговор
    Реципрочно, ако всеки американец отговорен за убийството/ииствата на хора с различно от американско гражданство се обяви за терорист и бива издирван и ликвидиран, то колко ли стотици хиляди американци ще бъдят обявени за терористи? И да не забравяме, че американците и компания убиват хора в техните им държави. Представете си за момент,че иракска военна част нападне да кажем град като Бостън. Какви ли ще са реакциите по света? Ако американски части нападнат България и част от народа се вдигне на бунт и защита и убие стотици американски войници базирани в Пловдив, то ръководителят на бунтовниците ще бъде заклеймен като терорист, защото отвръща на нашествениците. Нагли, подли, безскрупулни, това е САЩ.
  • 9 Дервишово семе

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Само провери преди повече от 30 години каква военна техника е имало, и само провери как днес се води война. Умни ракети, безпилотни самолети, сателитно и топлинно издирване, лицево и гласово разпознаване от десетки километри.

    Коментиран от #11

  • 10 Нещото

    1 1 Отговор
    Всяка война от 21век се губи, когато се грижиш за племената да са все още живи. Само Хитлер разбираше от война тръгне ли всичко наред избива кой има оръжие има кой няма загива СССР имаше оръжия а Афганистанците нямат но пък се грижат хем да воюват хем да са живи е няма как влизаш в началото на града и ликвидираш всичко цивилни военни партизани кой се скрил в пещера в бункер в подземие всичко няма да им слагаш ток пък и да воюваш
  • 11 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Дервишово семе":

    бинго!ти ще откриеш и топлата вода ,дерзаи!

    Коментиран от #14

  • 12 Горд Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Не сравнявай сащ сега и ссср тогава. Сравни с операцията в Сирия и тогава ще говорим.

    Коментиран от #18

  • 13 Странджата

    2 0 Отговор
    Стара ви е новината,беше актуална през първото десетилетие на 21 век.Сега е модерно да се пише за ковид!
  • 14 Дервишово семе

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Нашия, днес всяка държава с по- сериозни претенции има подобно въоръжение. Само военните сателити могат да си позволят единици. Русия е една от тях. По време на афганската война, никой по света не е чувал и мечтал за това което днес го има, просто защото не е било още открито, камо ли да се използва във военни действия. Стопли ли вече?

    Коментиран от #17

  • 15 TRoskOt

    0 0 Отговор
    Много хубава ноеина.
  • 16 666

    3 1 Отговор
    Къв е тоя рижав ирландец на снимката
  • 17 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дервишово семе":

    аз стоплих ама ти не стопляш маи?не стопляш че за европа и сащ няма тиня в афганистан ,колкото и да ти се иска.благодарение на новите технологии жалките ни господари по твои думи могат да си стоят в афганистан още 100 години без да им е зор.дано си го стоплил тва ама се съмнявам!

    Коментиран от #21

  • 18 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Горд Българин":

    та кво да сравнявам в сирия горди българино?американците в сирия с под 1000 човека контролират половин сирия дето е целия петрол.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Дервишово семе

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Е как ще си стоят, като от една страна все търсят начин да сключват примирие с талибаните , от друга пък, все повтарят, че видиш ли с терористи САЩ преговаряли. Смешни, а? Стана ли ти топличко, щот на американската армия и е направо адски горещо там? Ония талибани воюващи с коне, пушки и носещи целогодишно сандали, години наред плюят в лицето на " могъщата" американска армия и нейните технологии за стотици милиарди. Смях и сълзи.

    Коментиран от #22

  • 22 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дервишово семе":

    хахахахаха,хохохоххохохо!ти си гледал много филма рамбо другар.американците в афганистан рядко дават повече от 10 жертви на година.толкова губят и в германия от напивания или катастрофи.та така са ги напънали талибаните.освен тва американците искат мир с талибаните ,но при определени условия,които ако талибаните ги спазят ще изчезнат подобно на червените кхмери или санданистите.тва обаче за хора като теб е трудно за проумяване уви.та радваи се американците са се уплашили от хора на коне със сандали!!хахахахах,хохохоххо!
  • 23 хаберих

    0 0 Отговор
    От службата уточняват, че Ал-Масри е бил убит при операция в източната провинция Дразни разни празни.