Last news in Fakti

3 Ноември, 2012 08:37 27 362 11

Половината бентлита в Италия – с български номера

  • bentley-
  • бентли-
  • италия-
  • български номера

Преглед на печата

Половината бентлита в Италия – с български номера, разкрива „24 часа”

Центровете на Рим и Милано са пълни със скъпи коли с български и румънски номера. Шофьорите им обаче нямат нищо общо с Източна Европа.

Бизнесът с български регистрационни номера процъфтява, защото така собствениците на скъпи автомобили спестяват около 1200 евро за застраховка.

Освен това могат да влизат и да паркират свободно в ограничените централни зони, достъпни само за туристи, не ги засягат и ограниченията на скоростта по пътищата.

Много често италианските катаджии не могат да хванат нарушителите заради чуждата номерация.

КАТ спира проверките, но започва акция след акция, коментира „Сега”

КАТ вече няма да спира безпричинно шофьорите за проверка, но за сметка на това започва провеждането на множество акции, от които ще има същият ефект. Това стана ясно от думите на шефа на столичната "Пътна полиция" Богдан Милчев пред БНТ вчера. Той обясни, че вече има спуснати инструкции от ръководството на МВР, според които КАТ няма право да спира шофьори, ако не са извършили нарушения. За същото се обяви преди две седмици вътрешният министър Цветан Цветанов. Тогава МВР шефът обясни, че безпричинното спиране на шофьори на случаен принцип създава предпоставки за корупция и трябва да се спре.

За сметка на това обаче КАТ започва постоянни специализирани акции по т.нар. холандски метод. Милчев обясни, че ще се правят внезапни проверки за различни нарушения - алкохол, наркотици, нередовни документи. "Десет полицейски служители на едно кръстовище с дрегерите - ние можем за 30 секунди да проверим 10 шофьори", разясни новата стратегия той.

По десет шофьори духат на червено, предупреждава в същия дух и в. „Монитор”

По десет шофьори ще духат за алкохол, докато чакат на червен светофар. Проверките, които от Пътна полиция ще започнат от понеделник, са по модел на холандската полиция, съобщи за „Монитор” комисар Богдан Милчев, шеф на столичния КАТ. Те няма да са само един ден, а ще продължат и занапред. „Отиваме на едно голямо кръстовище десет полицейски служители с дрегерите. Така за 30 секунди можем да проверим едновременно десет шофьори дали са употребили алкохол. Такива внезапни проверки по широкообхватния метод ще се извършват не само за пили водачи, но и за наркотици и за нередовни документи.

Сто на ден на съд за парно, пише в. „Стандарт”

Парното погна длъжниците точно преди началото на новия сезон. Всеки ден в съда постъпват по около 100 дела срещу нередовни клиенти на столичната "Топлофикация". Причината е, че от дружеството отново са решили да събират вземанията си по съдебен ред. Пред сградата на Софийския районен съд редовно се вият опашки от задлъжнели абонати. В момента съдът е затрупан с искови молби не само за парно, но и от страна на лизингови дружества, банки и мобилни оператори. От там посочиха, че месечно постъпват поне по 15 000 такива дела и няма изгледи за отлив. През регистратурата на съда всеки ден минават минимум 1000 искови молби и преписки, като поне 100 от тях са свързани с дела срещу длъжници. Не са малко и исковете на потребители. Хората претендират за неизпълнение на договореностите и ощетяване. Най-много подобни дела са срещу "Топлофикация" и трите мобилни оператора, обясниха от съда. Там обаче не се води точна статистика, но само делата за парно надхвърлят 50 000.

БДЖ пазарува чаршафи за липсващи вагони, пресмята „Труд”

Най-малко 153 хил. лева ще плати "БДЖ - Пътнически превози" за нови чаршафи и одеяла, показва справка в регистъра за обществените поръчки. Бельото е предназначено за новите спални вагони, които бяха доставени през лятото от Турция, но не отговарят на европейските изисквания, затова част от тях още не са пристигнали. Пред "Труд" от пресцентъра на БДЖ уточниха, че все още не се знае кога спалните вагони ще могат да се използват.

Поръчката за спално бельо е със срок на изпълнение 12 месеца. В нея могат да участват само фирми, които досега са изпълнявали успешно подобни доставки през последните три години. Крайният срок за подаване на документи за участие в търга е 21 ноември.

В момента БДЖ няма нито един спален вагон, впрегнат в композиция.  

Симеон II спаси от затваряне Институт "Сервантес", пише „Преса”

Симеон Сакскобурготски се срещнал в Мадрид с крал Хуан Карлос, с когото го свързва близко приятелство и успял да убеди испанския монарх да не затваря Институт "Сервантес" в София. - съобщи сайтът monarquiaconfidencial.com

Преди седмици директорът на институт "Сервантес" Виктор Гарсиа де ла Конча се жалва в Конгреса на депутатите (Испанкския парламент), че поради липса на средства се налага закриването на няколко центъра на института в различни токи на света - София, Куритиба (Бразилия), Ресифе и Дамаск. Веднага в България бе организирана подписка в подкрепа на инициативата да бъде западен испанският културен център, а Симеон Сакскобурготски бил впечатлен от този факт и решил лично да се застъпи в полза на идеята.

Роми в Перник опоскаха желязото от дарените палатки, разкрива „Новинар”

Пострадалите от земетресението в Перник роми окрадоха арматурата от палатките, които общината им осигури за временен подслон.

Мургавите крадци вече имат покрив над главите си и връщат на кметството предоставените палатки. Общинските служители обаче били неприятно изненадани, когато видели, че желязната конструкция на съоръженията липсва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Пейчинов

    1 0 Отговор
    ХУБАВА РАБОТА,АМА.......
  • 2 Фанети Мазакура

    1 1 Отговор
    "По десет шофьори духат на червено" !!!@@!!@#@@#

    Шок и Ужас "Присово"#$$%%%
  • 3 гост

    1 1 Отговор
    Авторите са много далеч от истинската причина, защо Бентлитата в Италия са с Бг номера. Собствениците на такива возила имат пари за застраховки.
  • 4 W164

    1 0 Отговор
    НИКОЙ НЕ Е КАЗАЛ ЧЕ НЯМАТ ПАРИ ЗА ЗАСТРАХОВКИ А ЧЕ ТАКА СПЕСТЯВАТ 1200 ЕВРО ЗА ЗАСТРАХОВКА И ТОВА Освен това могат да влизат и да паркират свободно в ограничените централни зони, достъпни само за туристи, не ги засягат и ограниченията на скоростта по пътищата.

    Много често италианските катаджии не могат да хванат нарушителите заради чуждата номерация.
  • 5 гост

    1 0 Отговор
    Познавам доста хора с пари в Италия. Хич не им дреме за 1200евро за застраховка или за катаджиите. Проблема им е, че и в Италия ги погнаха да ги проверяват за доходи като ги видят със скъпи коли. Затова предпочитат колите да са регистрирани тука и на името на друг.

    Коментиран от #7

  • 6 тъпотии

    1 0 Отговор
    Защо един богаташ да спестява 1200 евро пари на година от застраховка тъй като печели милион на година.на тези хора вечерята им струва 1200 евро!
  • 7 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    DA PRAV SI TAKA E.
  • 8 Тато

    1 0 Отговор
    Седем поста седем глупости. Без 3 гост . Вместо да се запитате защо повишиха мошениците отЛУК горивата при рекордно ниски цени на петрола.

    Коментиран от #9

  • 9 W164

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тато":

    Средни цени на дребно за веригата: Бензин A95H - 2.61лв.; Бензин А98H - 2.77лв.; Дизелово гориво - 2.59лв.ЦЕНИТЕ СА СИ СЪЩИТЕ КАКТО ОТ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕНА.КЪДЕ ВИДЯ ЧЕ СА ГИ ПОВИШИЛИ ?.ТЕ ДОРИ МАЛКО ПО МАЛКО ГИ СВАЛЯТ
  • 10 anhhhhhhhhh

    0 0 Отговор
    Е как няма да спира шофьори за проверка? Снощи ме спряха 2 пъти ей така на стоянки!!
  • 11 karu4ka sas mp3-ka

    0 0 Отговор
    uno perffeto..az ako sam 1o1% ot bentley vav italy 6te sa sas bulgarski nomera,podareni ot cardinalite i blagosloveni ot papata,kakto se kazva nali pomagame za rusko-italianskata drujba,emi skromen sam...golqm pardon za italiano-bulgarskata slujba:),napravo da si vzimame ferraritata i lamborghinitata i da si gi biem vav glavata,a za masarati da ne govorim toi e kato balkan4e do bakaliqta:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове