Last news in Fakti

16 Декември, 2020 07:16 8 432 44

ЕС да спре натиска над Северна Македония

  • северна македония-
  • буяр османи-
  • ес

Страната продължава с реформите

ЕС да спре натиска над Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Външният министър на Северна Македония призова ЕС да прекрати натиска над неговата страна, съобщи Нова Македония.

Дипломатът заяви, че неговата страна се опитва да поддържа добри отношения със своите съседи. Това се е превърнало в неин приоритет.

Тези усилия обаче не са били възнаградени. Буяр Османи се надява на компромис до края на годината.

Той заяви, че ЕС трябва да запази своя статут на надежден партньор за реформиращи се страни. Припомня се, че неговата страна има подкрепата на повечето европейски държави.

България не даде съгласие за европейски преговори, настоявайки двустранните въпроси да бъдат решени. Смята се, че това е форма на натиск, която трябва да бъде прекратена.

Северна Македония търси запазване на ентусиазма, спрямо Европа.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоо а па

    71 1 Отговор
    Ай бегай бе

    Коментиран от #15

  • 2 Диверсант

    93 1 Отговор
    Иха ето кой ще въдвори ред в тоя съюз. Тия още пред вратата, а започнаха да разместват мебели
  • 3 Последния Софиянец

    37 58 Отговор
    По скоро натиска е върху България,заради кашата която забърка тъпата Тиква и калинките му.

    Коментиран от #5, #22

  • 4 Пацо

    90 1 Отговор
    Извън другите проблеми,защо са му на ЕС нови мизерни държави.Напускането на Великобритания е огромна загуба.Вкарването на срм и Албания
    е глупост,после ще бъдат Косово Босна Сърбия и циганията става пълна.При такова положение,други като Нидерландия и Дания ще напуснат

    Коментиран от #6, #19, #30

  • 5 Чочо

    35 15 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Калинките се оказахте вие.гошо тъпото специално го взимат с линейка от София и ВИП пациенти при Мутафчийски.Жена му пациент в правителствена болница...и то,здравно неосигурени.За кой обикновен човек се прави такова нещо.Ти си от сутрин до вечер трол кой знае на чия издръжка

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Последния Софиянец

    14 40 Отговор

    До коментар #4 от "Пацо":

    Трябват им единни Балкани срещу Русия .Това е плана на ЕС и САЩ.А глупавата Тиква го саботира не нарочно,а от некадърност.Няма да му простят.

    Коментиран от #9, #35

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ю Кортес

    35 12 Отговор

    До коментар #5 от "Чочо":

    Всичките са ченгеджийски агенти.Значи специална линейка от София до Видин и обратно до ВМА,дали за някой друг видинчанин ще има.Как става тая работа,лежиш пърдиш и пиеш бира 6 месеца на орлов мост,полицията те пази от гражданите,гориш маски,разнасяш зараза и после си ВИП персона на власта.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Грогу

    43 0 Отговор
    Тези вече са в истерия и тропат с крак . Хайде сега да видим кой е по-инат ...и ние можем като тях .
  • 11 НКо

    57 0 Отговор
    СМ няма намерение да се променя, защото това, омразата и лъжата за историята, е в основата на новата страна.
    България трябва веднага да ескалира ситуацията със СМ до ЕС. (защото лудия се вкарва в болница, а не се оставя на самолечение)
  • 12 Стоян Хлебаров

    40 1 Отговор
    Най големият приоритет на управниците-сърбомани на РСМ,е да казват на бялото-черно и да поддържат духа на Сталин,който е родоначалник на държавата им!
  • 13 АНОНИМЕН

    40 2 Отговор
    Да припомня, че на тия "пaчи яйцa" ни нacaдихa имeннo в Бeрлин! В Caн Cтeфaнo ce oпрeдeлихa тeритoриитe нaceлявaни oт бългaри! В Бeрлин ни рaзпaрчeтocaхa нa княжecтвo вacaлнo нa Турция, Изтoчнa Румeлия aвтoнoмия в Турция и Мaкeдoния изцялo пoд Турcкo! Вeликитe cили Фрaнция, Вeликa Бритaния, Руcия и Aвcтрoунгaрия нe ca иcкaли гoлямa и cилнa БЪЛГAРCКA държaвa / да не забравим, че пруcaкa Бисмарк е направил каквото трябва за да НЕ влязат през 1878 година отрядите на ген.Гурко през Осоговската планина в Македонско и да освободят и българите в тази многострадална земя/! Фaкт e, чe след Първата световна война, когато в Ньой дават Беломорска Тракия на Турция и Гърция; Западните покрайнини и Вардарска Македония на сърбите и Добруджа на Румънците - aмeрикaнцитe ca ги прeдупрeждaвaли: oт тoвa щe имa мнoгo прoблeми в бъдeщe! Зaрaди тoя нaш бългaрcки caнтимeнт Мaкeдoния идвaт нaциoнaлнитe ни кaтacтрoфи! Дa cтaнeм cъюзници c гeрмaнцитe зaщoтo тe и прeз 1910-12гoдинa и прeз 1939 гoдинa ca ни oбeщaвaли приcъeдинявaнe нa Мaкeдoния и Бeлoмoрcкa Трaкия! Двa пъти eднa и cъщa грeшкa! A Блeдcкaтa глупocт нa Гeoрги Димитрoв e прocтo нeвeрoятнa! Cрeщу oткaз нa Титo oт рeпaрaции 25 000 000 щaтcки дoлaрa e прoдaл вcичкo бългaрcкo в Зaпaднитe пoкрaйнини и Мaкeдoния! И дoceгa нaшитe пoлитици и иcтoрици ca cъщoтo мaзaлo!Някoй зaдaвa ли cи въпрoca : Зaщo Cърбия нe ни връщa Зaпaднитe пoкрaйнини cлeд кaтo CФРЮгocлaвия oтдaвнa нe cъщecтвувa?!
    И зaтoвa e вcичкaтa тaя пoмия, кoятo ce лee

    Коментиран от #16

  • 14 МИТКО

    17 8 Отговор
    добре де, гърците ги накараха да се прекръстят, не беше натиск, ное кво искаме от тях не разбирам. най гадното е да се прекръстиш насила
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ю Кортес

    18 8 Отговор

    До коментар #13 от "АНОНИМЕН":

    Защото западните покрайнини са потвърдени с договорите след всв.
    Никой не ни е виновен за нищо.Гърция на три пъти през 1911 и 1912 ни предлага договор с български драма Серес Кавала и източна и Беломорска Тракия.На три пъти българското правителство не отговаря а софийската преса раздухва пропаганда за война с Гърция и искане за Солун.Така се формира сръбско гръцкия съюз.

    Коментиран от #21

  • 17 един от многото

    25 3 Отговор
    Македонец виновен , няма!
  • 18 Чочо

    15 12 Отговор

    До коментар #15 от "ТтТ":

    Фейк бг е руска и комуняшка медия извън закона.Без посочен собственик и адрес
  • 19 демократ

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пацо":

    А в Б-я циганите които имат само права без задълщения
    не стават ли все повече?
  • 20 Има частни линейки, даваш 500-1000лв и

    6 3 Отговор
    Те карат, возят, докарват, където кажеш!! Спец. Линейки на Правителствена, или от Военна!! Кой е стигнал линейки да го карат, Незавиждайте, все едно си го пожелавате за себеси!!!
  • 21 АНОНИМЕН

    20 2 Отговор

    До коментар #16 от "Ю Кортес":

    Не съм търсил вината извън нас самите! Не може все някой друг да ни е крив! Това е поведението на нашите българските управници през годините! А грандоманията на Корбурга да влезе на БЯЛ КОН в Цариград е още един пример в потвърждение на това, което си писал! Можело е да спре войската след Одрин и да довърши нещата с мирните следвоенни преговори, но не!
  • 22 АУУУУУ

    18 7 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Определено не си Последния Софиянец, ами си ПОСЛЕДНИЯ ТРОЛ. Само да напишеш нещо против премиера си готов да предадеш родината си... БРАВО. ВСИЧКИ ОТ ПРОТЕСТИТЕ СТЕ ТАКИВА!!!

    Коментиран от #23

  • 23 Последния Софиянец

    4 23 Отговор

    До коментар #22 от "АУУУУУ":

    Тиквата е предател.Работи за Путин и Ердоган и саботира Западните Балкани.Това е истината.

    Коментиран от #37, #43

  • 24 007

    16 2 Отговор
    ЕС не вярва на обещания, сълзи и сополи (България е ЕС). Пътят е дълъг и не лесен заради изгубените 30 години за доближаване до европейските политическа култура и ценности. Няма как да се приеме "гръцко глезене"; този номер вече не минава. Твърде много струва на Европа за да допусне някоя друга страна на такава глезотия за каквото и да е.
  • 25 Хахахахааа

    21 1 Отговор
    Изпадат в истерия скопяните,никасъв ЕС.
  • 26 Боце

    19 1 Отговор
    Сьрбонански промити мозъци след 28 години вето вече няма да е останало нищо от измислената ви дьржавица
  • 27 Наблюдател

    10 7 Отговор
    Сащ и Турция бързат да набутат мюсюлманска Албания и вече полумюсюлманска Македония в ЕС . Не искат православна Сърбия, а за бъллгаеските слуги - не им пука. Задействат вече медиите.

    Коментиран от #39

  • 28 дърти комуняги

    14 0 Отговор
    северна корея на балканите !!!
  • 29 Криеш името си страхливец

    14 0 Отговор
    Господин Буяр, натискът си е ваш! Вие искате да влезете в съюз през затворена врата. Ваши учени проведоха ДНК анализи в Афганистански села, считани за наследници на войските на Александър Македонски. Открийте ли съвпадение с ДНК на населението на Република Северна Македония? България не ви натиска, във вашите учебници ни определяте за татари!
  • 30 Христо

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "Пацо":

    Щото да ги измучат до дъно както правят с нас. За Великобритания не им пука, защото англетата няма да позволят да бъдат смукани, с други думи няколкото облагодетелствани държави от съюза нямат кярнот Великобритания.
  • 31 Анонимен

    9 0 Отговор
    Не тези май всичките им политици са пациенти от Карлуково.
  • 32 КАСАПИНА

    12 0 Отговор
    Тия нямат място в Ес има много мюсюли там, албанците също ,много държави не ги искат точно по тази причина. Ес трябва да остане християнски съюз и пълчищата неканени гости да се изринат от тук, това важи и за България.

    Коментиран от #44

  • 33 Перо

    13 0 Отговор
    Шиптърът ще търпи непрекъснат натиск от всички страни и няма той да казва за какво да се преговаря и за какво не,защото не е в позиция. Другата опция е оттегляне на кандидатурата и здраво стискане на македонизма и титовия комунизъм още 50 г. Единствената нация в света,която не е от етнос,а е политическа,това северно-македонската.Създадена е с Декрет и език,създаден от комисия,след 1944 г. Понеже историята не може да се създаде се краде от Гърция и БГ,но му дойде на всичко времето.За последните 75 г.измислената нация от правоверни българи се превърна в маргинална мангало-шиптърска маса.Вето и отказ до дупка.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Така е да...

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    На ЕС и САЩ им трябват единни Балкани срещу агресивната Русия, но Тиквата както го наричаш не саботира този план. Саботират го македонците с техният инат и тъпоумие, натиска на ЕС и САЩ ще се прехвърли постепено върху тях, следващото председателство на ЕС ще от Португалия, тях този проблем не ги интерисува, и тази тема няма да стои на дневен ред, този период ще е македонците да преосмислят позициите си, чак на следващото председателство на Словения ще бъде повдигната темата, какво ще решат ония в Скопие незнам, България няма бърза работа, ние сме в ЕС, можем да чакаме македонците и 100години да узреят, те не са никакъв фактор в европейската политика. Албания е по-ключова страна от тях, при продължаващо македонско инатене най-вероятно двете страни ще бъдат отделени, и Албания ще продължи сама напред.
  • 36 123

    14 1 Отговор
    тези в момента без да са в ЕС се държат безобразно нагло …. а ако са част от него не знам докъде ще стигне цялата тази проюгославска сган. България затвори реактори, призна протурска партия въпреки тежкото историческо бреме и още куп тежки компромиси за да е в ЕС ….. а тези наглеции не искат да скъсат титовата проюгославска конспирация. РСМ в ЕС = ЛЕГИТИМАЦИЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКА ИСТОРИЧЕСКА ИЗМАМА !
  • 37 Развийш ли

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Последния Софиянец":

    Политиката не е за твоята глава Това не ти е като отношението към жена ти
  • 38 ЕС да спре

    5 0 Отговор
    кражбата на история, да махне неистините в учебниците, плюенето и безобразното отношение в медиите на македонистите/антибългарска сръбска идеология/
  • 39 Който отговаря на критериите,

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "Наблюдател":

    Едни и същи за всички, Албания признава българско малцинство, разрешено да учат на български език, имат европейско отношение, за другите -македония и сърбия не важи, и не желаят но да променят, значи не искат
  • 40 петела

    3 0 Отговор
    Европейска политическа култура!?!!!?
    Те такова живорно нема,ако има то е "мачкай" по- слабияи го упавлявай за своя изгода,независимо,че след време изгодата ще е друга. Дженсърство и в политиката. Кога Еврпа е взела бързо и ефикасно решение,въпреки,че някъде избиват хора. Единствено изкуфялата комсомолка дето наводни Германия с джагатайци,а резултатът е че четвм за мюсулмански престъпни кланове в Германия. Да са им честити на самодоволните бирени бурета
    Кобургите са проклятието на България. те се водят и те елит,омешани с останалия европейски елит братовчеди във всяка страна и то от сой,все кралски фамилии,дето се чъкат между тях си,та да си опазят кръвта. Резултатът всеки го знае. идиотизъм,донякъде добре прикрит,но природата не прощава
  • 41 КРОКОДИЛА

    6 0 Отговор
    НАХАЛНИ СТЕ И НЕМА ДА ВИ ПРИЕМАТ НИКОГА - ОТИ ВИКАТЕ ЧЕ СТЕ НЯКАКВИ ДРУГИ А СТЕ БУГАРИ ДО ЕДИН - ПРИЗНАЙТЕ СИ - ГЛЕДАТЕ КОЙ ЖИВЕЕ ПО ДОБРЕ И САКАТЕ ДА СТЕ С НЕГО ........................................................................................
  • 42 Никога не е имало натиск,

    4 0 Отговор
    От никъде, откакто получиха зелена светлина за НАТО, управляващите в македония-север/сръбско обучен елит от югослужбите/ спря да изпълнява договора от 2017, и чака да се промушу между капките, ще внасят в ЕС войнствен македонизъм/комунистическа сръбска антибългарска идеология/
  • 43 Д. Петров

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Последния Софиянец":

    Затвори си плювалото бе! Всички ти виждат никът: - "га.ник"! Темата е за Северна Македония!
  • 44 Д. Петров

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "КАСАПИНА":

    Отваряй месокомбината. Ще изнасяме лилав салам, за Щатите. :)
Новини по държави: