Last news in Fakti

20 Декември, 2020 09:16 2 893 7

Тайванската ваксина срещу COVID-19 се радва на международен интерес

  • тайван-
  • adimmune corporation-
  • ваксина-
  • инокулация-
  • коронавирус-
  • covid-19-
  • пандемия

Редица страни в световен мащаб предпочитат да закупят тайванската коронавирусна ваксина на фармацевтичната компания Adimmune Corporation

Купувачи от Япония, Бразилия, Румъния, Хонконг проявиха интерес към закупуването на коронавирусна ваксина, разработена от тайванския производител на ваксини Adimmune Corporation.

Доколкото Великобритания стана първата държава в света, която започна да инокулира своите граждани, Тайванският съвет за развитие на външната търговия (TAITRA) проведе брифинг по-рано този месец, за да предостави актуална информация за напредъка на тайванската ваксина.

Председателят на Adimmune Corporation Стив Чан и 20 чуждестранни представители в Тайван присъстваха на събитието, а 66 международни купувачи взеха участие онлайн.

Председателят на TAITRA Джеймс Хуанг подчерта, че страната има както биотехнологичен капацитет, така и иновативни способности, за да допринесе на световната общност в борбата срещу коронавируса. Президентът на Центъра за развитие на биотехнологиите Хърбърт Ву на свой ред представи клъстерите на биотехнологичната индустрия в страната, средата за клинични изследвания и медицинските ресурси.

От TAITRA заявиха, че представители на Белгия, Великобритания и Филипините са изразили желанието си да си сътрудничат с Adimmune Corporation, след като ваксината е готова, а бразилската компания Magnum Import, японската технологична фирма Taichi HD Ltd., румънският доставчик на медицинско оборудване Medical Gazplus и хонконгската компания DEBx Medical също са заинтересовани.

Според Liberty Times Adimmune е единствения производител на ваксини в Азия, които е получил одобрение както от European Medicines Agency, така и от Американската администрация по храните и лекарствата. Компанията е специализирана в изследване и производство на ваксини срещу грип, тетанус и ентеровирус.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо Хайдутин

    3 1 Отговор
    Колко стотинки ще струва?
  • 2 един от стадото

    5 1 Отговор
    правят хубави ''гедорета'', за ваксината не знам
  • 3 Аз40

    2 3 Отговор
    Всичките компании са навързани. Просто създават "правото на избор" за овчелюдието.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 pbdan

    5 0 Отговор
    А ние тайничко купуваме от шведската фирма "Янсен" 2млн. незнайна ваксина. Одобрена е в последния работен ден на парламента:



    "Депутатите одобриха закупуването на ваксини срещу COVID-19. Ратифицираха Споразумение за подпомагане на препродажбата от и между Република България и Кралство Швеция и "Янсен" за закупуването и доставката на ваксина срещу COVID-19 за България, предаде БНТ. Това се прави, за да може страната ни да получи 2 милиона ваксини, разработени от шведската фармацевтична компания по предварителните споразумения, сключени с доставчици на ваксини от Европейската комисия".

    Коментиран от #7

  • 6 един от многото

    9 0 Отговор
    И защо не закупуват от Щатите по познатата схема , парите сега , ваксината , друг път!
  • 7 Японеца

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "pbdan":

    Фантазьор, чипове има ли, а? А нано частици да те направляват, а химическа кастрация? Ейййй, всичко знаете!