27 Ноември, 2012 16:03 706 0

Ципи Ливни се завръща в политиката с нова партия

  • ципи ливни-
  • израел-
  • ехуд барак

Бившият външен министър на Израел и бивш лидер на Кадима Ципи Ливни обяви, че се завръща в политиката. Ден след оттеглянето на Ехуд Барак Ливни обяви, че се завръща със собствена формация - „Движението“.

"Реших да се завърна в политиката...и да създам политическа партия, която ще нарека "Движението", заяви Ливни на пресконференция по-малко от два месеца преди парламентарните избори в страната на 22 януари 2013 г. 54-годишната Ливни разкритикува дясното правителство на Бенямин Нетаняху за управлението му на последните сблъсъци в Газа и на палестинския въпрос.

"Заради същото това правителство, което отказва да изрече думите "две държави", ще получим тази седмица една държава в ООН. Вече имаме една държава на ХАМАС в Газа", допълни Ливни. Тя потвърди привързаността си към "еврейска и демократична държава", от която се ръководеше като външен министър в правителството на Ехуд Олмерт, убедена в необходимостта от споделяне на територия с палестинците, за да се запази израелската демокрация.

Според израелските медии в листата й ще влизат главно нейни привърженици от бившата й дясноцентристка партия Кадима, както и личности като пенсионирания генерал Ицхак Бен Израел и бившия посланик на Израел във Франция Дани Шек.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА