Last news in Fakti

7 Януари, 2021 15:05 1 761 7

Лекарите в Англия се присъединяват към програмата за масово ваксиниране

  • великобритания-
  • ваксина

Над 1000 смъртни случая и над 62 000 заразени за последното денонощие, Обединеното кралство в момента е в трети локдаун от началото на пандемията

Лекарите в Англия се присъединяват към програмата за масово ваксиниране  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Личните лекари в Англия се присъединяват от днес към най-голямата програма за масово ваксиниране в историята на британското национално здравеопазване. До края на седмицата се очаква да има повече от 700 центрове за ваксиниране след като пуснаха в експлоатация и ваксината на Оксфорд-АстраЗенека (AstraZeneca).

Целта на включването на личните лекари е да бъдат ваксинирани повечето от обитателите на домовете за социални грижи до края на януари. Плановете са до средата на февруари да бъдат ваксинирани 13 милиона души в първите четири най-рискови категории.

Това са споменатите възрастни хора в домовете за социални грижи и техните гледачи, хората над 80 години и здравните работници на първа линия, следвани от тези над 75 години и над 70 години и клинично най-уязвимите хора. Ваксината на Оксфорд-АстраЗенека е много по-удобна за реализацията на програмата за масово ваксиниране, защото е много по-лесна за съхраняване, складиране и транспортиране, което е добра новина за домовете за социални грижи.

Последните данни обаче са много тревожни - над 1000 смъртни случая и над 62 000 заразени за последното денонощие. Англия в момента е в трети локдаун от началото на пандемията.

Полицията получи инструкции да бъде по-безкомпромисна с нарушителите. Председателят на Съвета на началниците в националната полиция Мартин Хюит заяви, че полицейските сили са на ръба на ресурсите си заради локдауна, но ще се опита да следи по-активно хора и ще действа по-бързо срещу нарушителите на правилата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    8 0 Отговор
    КОИ ЛЕКАРИ , БЕ...????ПРЕСТАНЕТЕ С ТАЗИ МЕДИЙНА ЗЛОУПОТРЕБА
  • 2 Овчарник

    8 0 Отговор
    Хората по селата в Англия ще стрелят,не искат ваксина и нашийник..И там има села...
    ..
  • 3 Видео

    3 0 Отговор
    ...от случващото се в Америка ...къде са ви???
  • 4 Пълни глупости

    2 0 Отговор
    Разбира се
  • 5 Bossman

    5 0 Отговор
    Колкото повече реализирани ваксини,толкова повече парички в офшорните сметки на политиците,които създадоха тази паника.Ето това е бизнес без да се напрягаш много.
  • 6 😎😎😎😎😎😎

    0 1 Отговор
    🍾🥂🎊🎉🥳🥳🥳🥂🍾🥂🍾🎊🎉
  • 7 фурми 2020

    0 1 Отговор
    Трябва на такива статейки да се пише отгоре ..Платено съобщения..