Last news in Fakti

11 Януари, 2021 10:15 1 387 4

Партията на Назарбаев печели изборите в Казахстан

  • казахстан-
  • избори-
  • назарбаев-
  • нур отан

Партията събира 72% от гласовете

Партията на Назарбаев печели изборите в Казахстан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Партията "Нур Отан" печели парламентарните избори в Казахстан с 71,97% от подкрепата на гласоподавателите. Това показват резултатите от изходно проучване, проведено от изследователския институт за обществено мнение, предаде БНТ.

Гласуването за изборите за депутати в долната камара на парламента и маслихатите (местни представителни органи на властта) в цялата република приключи в 21 ч. местно време (18 ч. московско време), гласовете се преброяват.

"71,97% от гласувалите гласуваха за партия "Нур Отан", каза социологът Айнур Мажитова, директор на изследователския институт "Обществено мнение". Второто място според резултатите от социологическите проучвания се заема от партия "Ак Жол" с 10,18% от гласовете, следвана от Народната партия на Казахстан с 9,03%. На свой ред партиите "Ауил" (5,75%) и "Адал" (3,07%) не преодоляват 7% бариера.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азамат Багатов

    2 1 Отговор
    А една БГ стерва прецака изборите на Бай Дончо и по тая причина Кочината и Ганьовците ще го отнесат.
  • 2 Яша бе,

    1 0 Отговор
    Фончооо!
  • 3 гл шеф

    0 0 Отговор
    от. гл шеф. на тайно разузнаване вписваме на всички за осоговската планина руен. там има мрътви хора портал има уред с който вредът на хората стават побъркани зли хора. множествено инфаркти и др с уреди в гр кюстендил са с тях . заимно превзимат хората. и умирът и отиват при тях мрътвите души. правителството на БЪЛГАРИЯ да вземе мерки незабавно
  • 4 Калин

    0 0 Отговор
    Борат не беше ли от Казахстан?