Last news in Fakti

16 Януари, 2021 13:59 1 482 1

Президентът на Тайван проведе видео разговор с посланика на САЩ в ООН

  • covid-19-
  • тайван-
  • оон-
  • сащ-
  • демокрация-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • сътрудничество

По време на разговора бе обсъден успешният модел на Тайван за справяне с кризата от COVID-19

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен и посланикът на САЩ в ООН Кели Крафт проведоха видео конферентен разговор, по време на който обсъдиха как тайванският модел за справяне с пандемията от коронавирус се оказа толкова успешен.

По време на виртуалната среща Цай заяви, че е жалко, че Крафт не е успяла да осъществи планираното пътуване до тайванската столица Тайпе. Правителството и народа на азиатската страна искрено оценяват нейната подкрепа за международното участие на Тайван.

Президентът на островната държава подчерта, че Тайван е готов да помага и може да даде своя принос към международната общност, като същевременно правителството ще продължава да се стреми да участва в системата на ООН.

Според Цай, Кели Крафт е дългогодишен приятел на Тайван, който е спомогнал за задълбочаване на двустранните отношения. На свой ред в няколко свои публикации в Twitter Кели Крафт заяви, че въпреки че има какво да предложи в областта на здравеопазването и авангардната наука и технологии, Тайван не е в състояние да сподели своите опит и успехи с ООН. Тя подчерта също, че САЩ ще продължава да подкрепя своя съмишленик, доколкото и за двете страни демокрацията е основна ценност.

Сред другите участници във видео конферентния разговор бяха министърът на външните работи на Тайван Джоузеф Ву и директорът на Американския институт в Тайван – Брент Кристенсен.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    3 2 Отговор
    За жалост на китайските маоисти, до няколко години Република Китай ще бъде призната като пълноправна членка на ООН.