Last news in Fakti

6 Декември, 2012 11:23 4 775 5

Столетници капят като круши: почина и майката на Мърдок

  • почина-
  • стара-
  • мърдок

Майката на медийния магнат Рупърт Мърдок – Елизабет Мърдок, почина на 103-годишна възраст в дома си в предградие на австралийския град Мелбърн, съобщи tvnz.co.nz. “През целия си живот тя демонстрираше най-достойните качества на човек, който служи на страната си и на обществото. На мнозина ще липсва“ - коментира известният син кончината на старата дама, известна със своята филантропия и меценатско отношение към изкуството.

Елизабет е преживяла съпруга си, три деца и няколко внуци, отбелязва британският „Гардиън“. В момента тя има 77 преки наследници, включително 50 внуци и 6 праправнуци. Най-голямата й дъщеря, Хелън Хендбъри, умира през 2004 г. 

Г-жа Мърдок притежава почетното благородническо звание „дама“ на Британската империя за участието си в множество благотворителни и социални програми. Според статистиките старата дама е поддържала над 100 благотворителни иницзиативи и събития годишно.

„Загубихме най-прекрасната майка, но сме благодарни, че имахме нейната любов и мъдрост за толкова дълго време“ - заяви Мърдок от името на семейството.

Преди по-малко от 3 месеца Елизабет паднала лошо, счупила крака си и била транспортирана в болница, където се почувствала подтисната, но продължавала да се надява и да се моли, съобщил през септември Рупърт Мърдок в профила си в Туитър.

Очаква се погребението, за което още не се съобщават подробности, да протече в семеен кръг, въпреки че Елизабет Мърдок е значима обществена фигура в живота на Великобритания и Австралия.
Вчера бе съобщено и за кончината на най-старата личност на планетата – американката Беси Купър, която почина на 116 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янко

    1 0 Отговор
    Неочаквано е починала горката.Господ да я прости.
  • 2 Георги

    0 0 Отговор
    Грубо ми звучи ,това заглавие.Колко хора ,могат да се похвалят с тази възраст ???
  • 3 Папата

    0 0 Отговор
    Не виждате ли ,че заглавието е един вид подигравка с бабишоците!
  • 4 scissor

    0 0 Отговор
    Кое му е неочакването №1 ? На 103 години е ....

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "scissor":

    Млада си е заминала горката. Можеше още 20-30 години да поживее... да види пра-пра-пра-пра-пра-правнуците си
Новини по държави: