17 Декември, 2012 13:45 3 621 4

Обезглавен съдия в Харков, появиха се версии за убийството

  • харков-
  • съдия-
  • обезглавен-
  • убийство
Обезглавен съдия в Харков, появиха се версии за убийството - 1
Домът, където е извършено жестокото убийство. Снимка: dozor.kharkov.ua

В украинския град Харков, където през уикенда бяха открити обезглавени известен съдия, неговата съпруга, сина и приятелката му, се появи версия защо  престъпниците са отнесли главите със себе си. Местното издание Status Quo, което се позовава на лекар, близък до изготвилите съдебно-медицинската експертиза, пише, че убийците вероятно са искали да направят невъзможно идентифицирането на оръжието, с което жертвите са били застреляни.

Според изданието съдията и роднините му първо са били застреляни в главите,а едва след това – обезглавени. Министърът на вътрешните работи на Украйна Виталий Захарченко също потвърди, че поне трима от убитите са обезглавени след смъртта им, докато един от тях (синът на магистрата) в момента на отсичането на главата му е бил все още жив. Бруталният акт е бил извършен с много остро и тежко оръжие – мачете, сабя или меч. В противен случай на местопрестъплението би имало много повече кръв.

Според психолозите пък фактът, че убийците (предполага се, че са били няколко души) са отнесли главите със себе си, говори за крайна степен на психопатично разстройство. Това е направено, за да имат свидетелство за извършения от тях садистичен акт, или за да ги използват за някакви тъмни ритуали, смятат те.

Съдията от Фрунзенския районен съд в Харков, 58-годишният Владимир Трофимов и членовете на семейството му – 59-годишната му съпруга, 30-годишният син (по данни на ИТАР-ТАСС – 20-годишен) и неговата 29-годишна приятелка, бяха убити на 15 декември. Тази дата в Украйна се отбелязва като професионален празник на работещите в съда. В сутринта на убийството съседите от горния етаж не са чули нищо подозрително. Все още не е известно как престъпниците са проникнали в апартамента, тъй като следи от взлом по входната врата не са открити.

Труповете са намерени от 40-годишен близък роднина на загиналите.

Следствието разглежда няколко версии за жестокото предумишлено убийство: убийство, свързано с професионалната дейност на магистрата, поръчково убийство или убийство с цел грабеж (Трофимов е имал колекция от антикварни ценности и монети). Той е разглеждал граждански и углавни дела, не се е занимавал с политически процеси. Никоя от версиите засега не е приоритетна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    съдиите да се замислят ако искат .има доста картуни за рязане.
  • 2 Трепача

    1 0 Отговор
    Е то сега остава да кажат,че е било случайно нали.Има доста съдии и нотариуси за бастисване.
  • 3 Иракли Иракли

    1 1 Отговор
    Може ли минималната работна заплата да е около 300 лв.,а един
    магистрат да получава 3000 лв.,отделно рушоветите!е това е социална неспараведливост!...........отделно сега за нова година ще
    получат по две брутни заплати,а за пенсионерите промоции в големите търговски вериги с продукти на които им истичат сроковете.............а гласувайте за новите които ще ни управят!
  • 4 gggg

    1 0 Отговор
    Иракли, Иракли, нищо не разбираш ти. Ако не взима 3000 лв. месечна заплата, магистратът ще е беден и гладен и ще има реална обасност да се корумпира; все ще се оглежда за някой престъпник от който да изсмуче парички. А така е доволен, мисли за службата си в името на народа и обществото, неподкупен е и - НАЙ-ВАЖНОТО - съдебната ни система е независима!!! А иначе за къде сме ние без независима съдебна система. М....та им на пенсионерите, все ще се оправят, важното е да сме независими(и магистрали да има)!!!
Новини по държави: