19 Февруари, 2021 12:46 11 011 22

Китай отправи 3 неудобни въпроса към САЩ и Великобритания

  • китай-
  • световна здравна организация-
  • ухан-
  • коронавирус

Пекин вече води задълбочено, професионално и научно сътрудничество със СЗО и се надява другите страни да направят същото и да споделят резултатите от изследванията

Китай отправи 3 неудобни въпроса към САЩ и Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На редовната си пресконференция вчера говорителката на китайското Външно министерство Хуа Чунин заяви, че някои западни политици постоянно говорят за „независимост“, но това не означава, че Китай трябва да робува на презумпцията за вина на Запада. Тя каза, че независим доклад и научни резултати могат да бъдат постигнати, ако се прояви уважение към науката и фактите.

Хуа Чунин каза това в отговор на съмненията на официални лица от САЩ и Великобритания за независимия характер на доклада на експертната група на СЗО, съобщава Радио Китай.

„Някои американци заявиха, че Китай трябва да води всестранно и пълно сътрудничество със СЗО и Китай прави именно това“, подчерта Хуа Чунин. „Експертите на СЗО вече многократно заявиха, че китайската страна е оказала пълно съдействие в работата им и те са почувствали откритостта и доверието на китайските си колеги. Освен това те получиха важна нова информация и разбраха повече за пътищата за предаване на вируса“, добави говорителката.

Хуа Чунин посочи още, че в момента международните медии публикуват повече информация за разпространението на вируса и пандемията от втората половина на 2019 г., включително и САЩ, давайки няколко примера.

“Всички тези новини са на американските медии и не идват от Китай“, каза Хуа Чунин. „Това, което искаме да знаем, е дали САЩ могат да предоставят оригиналния източник на тези данни? Могат ли да водят пълно сътрудничество със СЗО? Могат ли да поканят експерти на СЗО да проучат произхода на вируса и да получат независими резултати?“

Хуа Чунин подчерта, че според експертите с повечето факти и доказателства ще има промени в проучванията за произхода на вируса. Китай вече води задълбочено, професионално и научно сътрудничество със СЗО и се надява другите страни да направят същото и да споделят резултатите от изследванията, заедно да поемат отговорност за сътрудничеството в борбата с пандемията и създаването на общността на споделеното здравеопазване.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Шиле

    52 15 Отговор
    Е да ама в Китай управляват комунистите и не спазват човешките права.Даже разстрелват горките хора,дето са откраднали някакви мижави десетина милиона долара.

    Коментиран от #3, #14, #21, #22

  • 2 СЗОООО

    17 28 Отговор
    Ако те са виновни за смърта на много хора по света, да им се търси отговорност най-вече финансова;
    - Кой е собственик на лабораторията в Ухан, кой стои зад тази фирма?

    Коментиран от #18

  • 3 Шекел

    4 26 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Шиле":

    Ако утре аз стана мин.прецедател и ти не си ми удобен мога ли да те обвиня в кражба и да те разстрелям?

    Коментиран от #7, #8, #19

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Д. Петров

    4 19 Отговор

    До коментар #3 от "Шекел":

    Няма нужда да обвиняваш... Гледай Путин. Нарежда и толкоз. Това, че службите напоследък са нещо недъгави е друг въпрос.
  • 8 Стамат

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Шекел":

    Може ама ако си мин.преЦедател. Ако си министър-преДСедател не може!!!
  • 9 ПЕНКО

    27 2 Отговор
    КОЛКО ЦРУ ИМА ПО СВЕТА С -ОТПЕЧАТАНИ ДОЛАРИ !!! БЕЗ ЛИКВИДИРАНЕ НА ЦИОНИСТИТЕ -МИЛИАРДЕРИ В САЩ И БАНКОВИТЕ ДАЛАВЕРДЖИИ -СЕМИТИ : ЛЕМАН-МАЙЕР И СИЕ -+...НЯМА ДА ИМАМЕ- ЧОВЕЧЕСТВО !!!!!!!!!!!!!!!
  • 10 Шамара

    5 34 Отговор
    Мръсни жълтури, тия винаги някой друг им е крив! А тия от СЗО стояха две седмици в хотел и после ги изгониха !
  • 11 Наблюдател

    4 35 Отговор
    След като заразиха целия Свят със създаденото от тях биологично оръжие видите ли те вече "водели задълбочено проучване..."!! Определено като древна култура Китай има и неоспорими заслуги за
    лицемерието и наглостта!! В това отношение трудно ще се намери по-древна култура с такъв опит от тях!
  • 12 Тити

    5 27 Отговор
    Китай си сътрудничи със СЗО!
    АМИ БРАВО! НАЛИ ОТ ТАМ ТРЪГНА ЦЯЛАТА ИДИОТИЯ В СВЕТОВЕН МАЩАБ! САЩ И ТЕ СА СЪЩИТЕ КАТО КИТАЙЦИТЕ, РАЗЛИКАТА Е В ПОЛЗВАНЕТО НА ЕЗИКА!
    КЪДЕ БЯХА КИТАЙЦИТЕ В НАЧАЛОТО НА ПРОБЛЕМА - МЪЛЧАХА, НЕ ЗАТВОРИХА ГРАНИЦИТЕ, ПУСНАХА ГИ ДА ЩЪКАТ ИЗ ЦЯЛ СВЯТ!
  • 13 Анонимен

    16 1 Отговор
    Няма неудобни въпроси! Има неудобни отговори!
  • 14 Дедо Стоян

    29 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Шиле":

    А пък в САЩ не разстрелват, само дето някой изчезва безследно, удря го тока, бута го кола, случайно го застрелва някой психопат, хлъзга се в банята и си чупи врата, свръх доза от лекарства или наркотици са методите на действие.
    Какво стана с Джулиан Асандж? Брадли Манинг? Едуард Сноудън?
    Защо ги преследват? Нали са демокрация и имат свобода на словото или е само за пред хората?

    Коментиран от #16

  • 15 Зависим

    16 2 Отговор
    Странно е как ако е чужда позиция, тя не е независима. Независима била само ако е от неизвестен източник, цитиран от USA или UK медии. Няма по-зависими от горепосочените медии. Парадоксално е, но в много от така наречените тоталитарни и не знам какви още държави медийната среда е по-свободна. Понеже съм живял и преди времето на грабежите мога да кажа, че пропагандата в така наречените западни страни е много по-страшна от работническо дело.

    Коментиран от #17

  • 16 Дедо Йордан

    17 2 Отговор

    До коментар #14 от "Дедо Стоян":

    В САЩ разстрелват и още как...!Мине се ,не мине и пак някой джендър- избиващ комплекси-застреля с автоматично оръжие няколко ученика в училище...!Реакцията на властта.,-гръмки речи за решаване на проблема,със свободата на притежание на оръжие...!А в действителност пак едно голямо...-НИЩО...!И наново някоя откачалка подпука с куршуми гимназисти,или минувачи...!А някой да е чул в ,,комунистически" Китай да има такива безобразия ...?!
  • 17 Баба Яга

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Зависим":

    USA и UK медиите са собственост на глобалисти.През 2010г. Бил Гейтс говори за необходимостта от стратегии,които да помогнат за намаляване на глобалното население.Като такава стратегия той споменава и политиката за ваксиниране.Проектите за '' спасяване'' на планетата чрез изкуствено създадени условия в стратосферата за промяна на климата са обективна реалност и се осъществяват от най- богатите и мощни финансисти в света.Гейтс представя и формула за проследяване на емисиите на СО2- общият обем на СО2 е равен на броя на хората,умножен по енергията за услуги на всеки и по СО2 на енергийна единица.За да се овладее емисията на СО2 трябва да се намали броя на хората.Инвестират се огромни средства в криптоевгениката,така че да бъде избегнат свободният избор - създават се храни,водещи до безплодие.Така че никак не е странно.
    .
  • 18 ООООЗС

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "СЗОООО":

    Ми лабораторията е френска изработка например, ми ся?!)))) Ко ши каже "свободният"сват?!))) Или по точно некъв цървул в Тулупия кой знае защо решил да се идентифицира с него хахаха
  • 19 Чук

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шекел":

    ако си крал даже семейството ти ще получи фактурка за стойността на 9 ммм патрон, който те е пратил на полсгаемото място
  • 20 Пешо

    2 6 Отговор
    Китайчугите са гнусни селяци.Селски тарикати.
  • 21 Разбирач

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Шиле":

    Разстрелват тези ,които не са верни на Партията ,а иначе абсолютно всички партийни функционери крадат.......иначе от къде биха имали милиони ?
  • 22 наблюдател

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Шиле":

    Даже и за една цигара марихуана разстрелват лошо ли е хубо ли е ти си прецени. Една дума срещу партията и си пак гръмнат айде бегай сега там да живееш.