Last news in Fakti

13 Март, 2021 08:11 4 734 29

Затварят магазини, ресторанти и училища в Италия

  • магазини-
  • училища-
  • ресторанти-
  • мерки-
  • италия

През изминалите 6 седмици новите случаи на коронавирус се увеличават, като надвишават по 25 хиляди на ден

Затварят магазини, ресторанти и училища в Италия - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

От понеделник магазините, ресторантите и училищата в над половината от територията на Италия ще бъдат затворени, предаде Би Би Си.

Сред засегнатите от мерките райони са и най-населените - Рим и Милано. Хората ще трябва да си останат по домовете, освен за излизане за работа, по здравословни или други съществени причини. Ограничителните мерки ще важат до католическия Великден. Тогава, между 3 и 5 април - в страната ще бъде наложен пълен локдаун. информира БНР.

Премиерът Марио Драги предупреди за нова вълна на коронавирус инфекцията. През изминалите 6 седмици новите случаи на коронавирус се увеличават, като надвишават по 25 хиляди на ден.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40🏴‍☠️

    43 8 Отговор
    Отваряй, затваряй и така до края на света с гмо-инжекциите. Реално не може да се вярва на медии, най-вероятно въобще не е такова положението. Просто се представя, каквото им пасва.

    Коментиран от #7, #21

  • 2 boiko

    29 3 Отговор
    и така до безкрайност или до края на света прости италянци
  • 3 Побъркаха ни

    44 4 Отговор
    Оставете хората да си живеят, магазините, ресторантите, хотелите, кината да работят, но с по - голяма дистанция. Пълни или частични затваряни не носят никакъв резултат. Побъркахте ни. Кой ви командва продажни и страхливи държавни ръководители?
  • 4 Българин

    25 2 Отговор
    Смешници, давайте, затваряйте. Ще станете като Чехия и Германия. А ние тук свободни можем да излезем, да хапнем вкусно основно с добре овкусена салатка, а вечерта можем блажено да изпием чаша вино

    Коментиран от #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БГ681

    28 2 Отговор
    И до кога така, до кога ще търпим цялото това издевателство...
  • 7 КЛЮКАР

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Аз40🏴‍☠️":

    Така е пич. Тук децата ритат топка със маски.
  • 8 Дед

    19 1 Отговор
    С мерки или без мерки, Корона ще има докато има кой да ни командва.
  • 9 123

    23 0 Отговор
    Информационната война е загубена от Глобалистите. Вече всичко зависи от търпението на хората.
  • 10 Васил

    3 15 Отговор
    У нас отварят в останалите страни затварят няма толкова тъпо правителство като Герб хем няма валсини хем купона си тече.

    Коментиран от #11

  • 11 Johansson

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "Васил":

    Неуважаеми де.би.л ти кво искаш и тук ли да е така? Еми нема се получи мен викой неможе ле ограничи да ходя дето си искам и да правя каквото си искам. Пикаja на "мерките" и не ми пука.

    Коментиран от #15

  • 12 Гост

    15 1 Отговор
    Не знам какво "затварят", като са залостени от края на септември, от края на декември и масово боцкат, а случаите се увеличават! Изводът е, че "мерките" им целят всичко друго, но не и борба с вируса...

    Коментиран от #17

  • 13 .....

    6 1 Отговор
    И така до кога ...? То да е един месец два месеца три месеца ... да търпиш ми те от октомври са така и има 76вида ваксини всичко е затворено и пак заразените се увеличават ... Нещо св случва тука ама ние дребните мравки работниците няма кой да ти каже , ние само ще блъскаме и после от данъците ще се връщат кредитите !!
  • 14 Нзкйз

    7 2 Отговор
    Ама как така????
    Нали са в локдаун, с вечерен час и не могат да пътуват между областите от близо половин година насам? И маски носят.... нима тези разумни мерки не дават резултат?????

    Коментиран от #19

  • 15 Може debil

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Johansson":

    Може... Онази с косата, много като тебе прибра. Да се надяваме, че ще си свърши работата до края и ще ни отърве от debilite.
  • 16 Нема лаба'о

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Добре, че са рестрантите, да хапнеш нещо вкусно. Само, на депутатски кюфтета, не се живее.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ма кяти е залос

    1 0 Отговор
    тена. Поне в Рим, всичко е отворено. Включително ресторанти и барове (до 18:00). От понеделник увеличават ограниченията заради месеца преди Великден, но това си го знаехме от седмици. Няма ограничения за пътуване по работа.
  • 19 Кой те е

    0 3 Отговор

    До коментар #14 от "Нзкйз":

    излъгал, че не може да се пътува между областите? Проблемът ти е, че си монолингвист и си лесно манипулируем ( въобразявайки си, че можеш лесно да манипулираш) и се "информира" от траш сайтове.

    Коментиран от #28

  • 20 Цивилизация, прогрес, таратанци

    3 1 Отговор
    Последиците от тази зараза ...тепърва ще берат плодовете на ваксините, с които "бъркат" в генома на човеците. И след чума, холера, едра шарка, коремен тиф, туберколоза, спин (хив) и т.н. има останали прекалено много човеци. И сега ще има достатъчно. Казва се ЕСТЕСТВЕН ПОДБОР. Симулацията, борба с природата е винаги в полза на ПРИРОДАТА.
  • 21 Относно ГМО при АстраЗенека

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аз40🏴‍☠️":

    Генно-техническите промени при ваксината на АстраЗенека са в основни линии две: 1. Премахнати са гените, които са съществени за репликацията на аденовируса и 2. Добавен е спайк-протеиновият ген на Sars-Cov-2. Това е според листовката на АстраЗенека. Предполагам, че единственият вариант да не бъде "ГМО" е, ако ти инжектират самия коронавирус.

    Коментиран от #22

  • 22 Аз40🏴‍☠️

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Относно ГМО при АстраЗенека":

    ГМО означава ГМО. Пише си го на опаковката на "ваксината" (recombinant DNA). Използваните молекули са образувани чрез молекулярно клониране, което обединява генетичен материал от множество източници (това е важно), създавайки последователности, които иначе не биха могли да бъдат намерени в генома. Хората, които казваме/пишем от месеци, че променят ДНК не лъжем никого (това е просто наука). Другото нещо в тази отрова (да, не е ваксина) е човешки MRC-5, което е абортиран 14-седмичен европеиден фетус, който е бил репликиран в продължение на много години. Другото е MHRA, което оставям на всеки желаещ да провери сам, какво е, защото ще ме помислят за луд отново от трол-милицията. Само "подшушвам", че си пишат сами, че има огромни реакции (въобще не са странични)! Тъпаците от НОЩ са чисти убийци! Няма значение, че не разбират от наука на такава скала. Всяко нещо от тези може да ги изправи пред международен съд, ако не бяха се обезпечили с "декларациите".

    Коментиран от #24, #25

  • 23 Казваш:

    0 0 Отговор
    "...което обединява генетичен материал от множество източници (това е важно), създавайки последователности, които иначе не биха могли да бъдат намерени в генома" - това не противоречи на това, което написах в ком. 21. Относно MRC-5: така, както го пишеш, звучи, сякаш непрекъснато се "убиват" ембриони. Създаваш грешно впечатление. Поне напиши, какво точно е - за незнаещите. Като например - тези клетки са от 1 ембрион, от аборт, извършен в края на 60-те. Оттам нататък, от него, чрез размножаване на клетките (клетъчни култури) се "набавят" нови клетки. Както си го написал, човек ще реши, че едва ли не за всяка ваксина се използва един ембрион. Не ти противореча. Просто съм на мнение, че не представяш достатъчно точно и ясно информацията, което също е вид манипулация. А иначе: не съм привърженик на ваксините - нямам намерение да се ваксинирам - казвам го, за да не решиш, че това, което пиша, е заради някакво лично позитивно мнение относно ваксините.
  • 24 Коментар 23

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Аз40🏴‍☠️":

    е за теб. Толкова от мен по темата. Гледам, че те интересува, имаш време да пишеш всеки ден коментари. Би било добре да даваш подробна информация. Лек ден!
  • 25 Между другото,

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Аз40🏴‍☠️":

    ГМО не е непременно нещо лошо. Например, генноманипулирани бактерии могат да произвеждат инсулин. По този начин не е необходимо да се използва вече свински панкреас, което е било практика преди. 😉
  • 26 P.S.

    0 0 Отговор
    Прочетох ти отново, на спокойствие, коментара. Извинявай, моя грешка, ще ревизирам отговора си относно MRC-5 - написал си, че е репликиран в продължение на много години.
  • 27 аналитик

    1 0 Отговор
    Откакто започна ваксинацията случаите на заразяване се увеличиха двойно.
    Чудя се какво е катализаторът!
    Дали и вие си мислите за същото?
  • 28 от Италия

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Кой те е":

    А тебе кой те е из;ъгал, че можеш да си джиткаш между регионите като турист.
    НЕ МОЖЕ! ВЕЧЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА Е ЗАБРАНЕНО!
  • 29 Do Boiko

    0 0 Отговор
    Много си умен! Явно си завършил втори клас. Пише се италианци!не италиянци! Много си тъп😂😂затова не давай оценки.
Новини по държави: