Last news in Fakti

17 Март, 2021 22:17 2 680 5

Делът на ВЕИ в Испания достигна 44%

  • веи-
  • испания-
  • енергетика-
  • атомна енергия-
  • възобновяеми източници

Атомната енергетика има дял от 22%

Делът на ВЕИ в Испания достигна 44% - 1
Снимка: Shutterstock

Възобновяемите енергийни източници като цяло са произвели 44% от общата електроенергия в Испания. Според доклад на Red Eléctrica de España (REE) общото производство на вятърна, слънчева и водна енергия е 110 450 гигаватчаса, което е с 12,8% повече от предходната година, предаде Lavanguardia.com.

В структурата на енергопроизводството, атомната енергетика продължи да води с дял от 22,2%. Вятърната енергия заема второто място (21,9%). Третият по дял енергиен източник са комбинираните инсталации (17,5%). Делът на хидроенергията е 12,2%, а на слънчевата фотоволтаична енергия е 6,1%.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Испания

    2 3 Отговор
    Япония и Германия имат най-много ВЕИ централи в света, ние имаме завод за кабели хаха ква държава
  • 2 Антигерб

    8 3 Отговор
    Ами като гледам май почти нямат димящи ТЕЦ-ове а ние вече 10 години не строим АЕЦ Белене за да могат да работят "американските" Марици на които да плащаме 3 пъти по-скъп ток. Освен скъпия ток плащаме и глоби за въглеродни емесии на същите "американски" ТЕЦ-ове.

    От 30 години ни управляват продажници затриващи България - на път сме да изчезнем като нация.

    Коментиран от #5

  • 3 Пацо

    0 2 Отговор
    Някой да каже на по младите кво е режим на тока и да са наясно какво да очакват.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пацо":

    "Някой" вече каза и показа на младите какво е това да не знаеш какво е "енерго" и сметки и единственото за което се готвят е да ги забравят завинаги ! Ще се учудиш , но дори в такива държави като САЩ , Австралия и Китай има милиони хора , които не знаят какво е това енерго и никога не са знаели и си живеят сто пъти по-добре от тия дето знаят !!!
  • 5 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Антигерб":

    Ако си въобразяваш , че тока от Белене ще е по-евтин от тецовете или си най-големия наивник или си най-големия и нагъл лъжец , ама платен при това !! Като второто е мнооого по-вероятно !
Новини по държави: