4 Април, 2021 09:05 3 783 5

Скандал в кралството! Бившият престолонаследник на Йордания е поставен под домашен арест

  • йордания-
  • крал абдула-
  • хамза бен хюсеин

Принц Хамза бен Хюсеин отрича да е направил нещо нередно и заявява, че не е част от каквато и да било конспирация

Скандал в кралството! Бившият престолонаследник на Йордания е поставен под домашен арест - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият престолонаследник на Йордания Хамза бен Хюсеин съобщи, че е поставен под домашен арест. Във видео, публикувано от Би Би Си, принцът, който е полубрат на крал Абдула, обвинява лидерите на страната в некомпетентност, корупция и злоупотреби.

Изказването му идва дни след като редица високопоставени фигури бяха задържани по причини, свързани със сигурността.

По-рано военните отрекоха принц Хамза да е под домашен арест, но заявиха, че му е било наредено да спре с дейностите, които могат да бъдат използвани срещу "сигурността и стабилността" на страната. Принцът отрича да е направил нещо нередно и заявява, че не е част от каквато и да било конспирация.

Йорданската агенция Петра съобщава, че от съображения за сигурност е бил задържан Шериф Хасан бен Заид, който е член на кралското семейство, както и бившият съветник на краля и министър на финансите Басем Абдала.

Телевизия "Ал-Маядин" от своя страна информира за разкриването на заговор за отстраняването на краля от власт, като според медията са били арестувани около 20 високопоставени военни и членове на племена.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха..

    17 3 Отговор
    Йордания е родината на Йорданка Фандъкова - като са арестували принца,да я сложат на неговото място.Оправи София,иде ред на и на Йордания..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БебчУ

    1 1 Отговор
    Аз днес гласувах !
  • 4 Холокост

    0 5 Отговор
    Аз немога да гласувам поради заплахи за живота ми
  • 5 Некромонгър

    2 1 Отговор
    Някой казват че съпругата на краля и дъщерите му били красиви пълни глупости грозни и тия племена съществуват още в 21 век в тая йордания протектурат на америка