Last news in Fakti

5 Април, 2021 13:10 2 197 3

Йорданският принц, обвинен в заговор: Няма да се подчинявам на заповеди!

  • йордания-
  • крал абдула-
  • принц хамза

Принц Хамза обяви в събота, че е бил поставен под домашен арест в двореца си в Аман

Йорданският принц, обвинен в заговор: Няма да се подчинявам на заповеди! - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Йорданският принц Хамза, който бе обвинен в заговор срещу своя полубрат и крал на Йордания Абдула Втори, заяви в аудиозапис, публикуван тази нощ в Туитър, че няма да се подчинява на заповеди, предаде Франс прес.

"Със сигурност няма да се подчинявам (на заповедите на началника на генералния щаб генерал Юсеф Хунейти), когато ми казва, че не ми е позволено да излизам, да помествам публикации в Туитър и да общувам с хората, и че ми е разрешено да се срещам само със семейството си", казва принцът в аудиозаписа на разговор със събеседник по телефона, предаде БТА.

Началникът на йорданския генерален щаб посети в събота дома на принц Хамза, за да поиска от него да прекрати всички дейности, "насочени срещу сигурността и стабилността на Йордания", но срещата премина непродуктивно, заяви вчера йорданският вицепремиер Айман Сафади.

"Записах целия разговор и го разпространих (...) Сега чакам да видя какво ще се случи и какво ще правят. Не искам да действам, за да не влошавам ситуацията", заяви принцът в последния си запис.

Принц Хамза обяви в събота, че е бил поставен под домашен арест в двореца си в Аман.

Йорданският принц, обвинен в заговор: Няма да се подчинявам на заповеди!

Във видеозапис, предоставен от негов адвокат на Би Би Си, принцът съобщи, че началникът на генералния щаб на йорданската армия му е забранил да излиза от дома си. Хамза отхвърли твърденията, че е участвал в заговор срещу краля.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    0 2 Отговор
    Йорданският принц Хамза Е обвинен в заговор. "- Няма да се подчинявам на заповеди!"-каза височайшата особа.
  • 2 Точката

    5 3 Отговор
    Поредният неуспешен план на Ердоган.... Този принц Хамза, който се опита да извърши преврат, е човек на турците.
  • 3 Мнение

    9 1 Отговор
    Да се командирова Йорданка Фандъкова да оглави властта в Йордания, та да оправи страната как тя си знае. Пътуване - с еднопосочен билет. Заплата в камили и кози.