Last news in Fakti

19 Април, 2021 12:08 1 327 3

Най-малко 11 загинали и близо 100 ранени след дерайлиране на влак в Египет

  • египет-
  • кайро-
  • дерайлиране-
  • влак-
  • загинали

Няма пострадали българи при инцидента, уверяват от МВнР

Най-малко 11 загинали и близо 100 ранени след дерайлиране на влак в Египет - 1
Снимка: БГНЕС

Единадесет души загинаха, а близо 100 бяха ранени при влакова катастрофа в Египет, съобщиха здравните власти в страната. При инцидента четири вагона са излезли от релсите на 40 км северно от Кайро, предаде Юро нюз.

В изявление на египетското министерство на здравеопазването се казва, че освен загиналите, най-малко 98 души са ранени, като повечето от тях са пострадали от счупени кости, порязвания и натъртвания.

Влакът е пътувал от Кайро за град Мансура, в областта на делтата на Нил. Според местното издание "Аш Шурук" причина за катастрофата е значително превишаване на скоростта. Машинистът се е движил със 120 км в час в участък, където се извършват ремонтни дейности и скоростта на влака не би трябвало да превишава 30 км в час, посочва изданието, цитирано от ТАСС.

Най-малко 20 души бяха убити и близо 200 - ранени през март при сблъсък на два влака край град Тахта, на около 440 км южно от Кайро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Така става когато

    0 0 Отговор
    Идваш на власт с преврат и единствената ти цел е лично забогатяване без грам грижа за народа.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.