24 Април, 2021 10:13 2 306 8

Израел и "Хамас" продължават да се обстрелват

  • израел-
  • палестина-
  • хамас

Ескалация на ситуацията между двете страни от петък вечерта насам

Израел и "Хамас" продължават да се обстрелват - 1
Снимка: БГНЕС

Израел и "Хамас" продължават да разменят огън помежду си след ескалация на ситуацията между двете страни от петък вечерта, предаде "Фокус", позовавайки се на РИА Новости.

Пресслужбата на израелската армия съобщи за въздушната атака на съоръженията на „Хамас“ в Ивицата Газа. В същото време, отбелязват израелските военни, обстрелът на граничните райони на еврейската държава от палестинския анклав продължава.

"По-рано днес бяха изстреляни 15 ракети от Ивицата Газа на израелска територия. В отговор бойци на Израелските защитни сили (Израелската армия) и хеликоптери са ударили няколко военни съоръжения на „Хамас“ в сектора, включително подземна инфраструктура и ракетни установки", се казва в изявление на израелските военни.

Влошаването на ситуацията започна в петък вечерта, когато бяха изстреляни три ракети от палестинския анклав към израелска територия Една от тях бе прихваната от противоракетната система „Железен Купол“. В отговор израелски танк нанесе удари по военен пост на „Хамас“. След това обстрелът на израелска територия от палестинския анклав продължи. Сирени за въздушна атака прозвучаха няколко пъти в мошава Натив Хасара и в райони в съседство с Ивицата Газа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хубава работа, ама ...

    6 0 Отговор
    ''Израел и "Хамас" продължават да се обстрелват''.
  • 3 Айнцу Цвайнцу дрЪн

    11 4 Отговор
    Два цгнски клана се бият с малко по-модерни оръжия.
  • 4 Call of Duty

    5 2 Отговор
    Африкански семити срещу азиатски семити кой ще надделее ционистите юдей еврейчета от израел или ислямиските арабски мюсюлмани с керваните и ракетите от тъмнокожите арийци от персия
  • 5 Yehudim ve ani

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "ФАКТ":

    А ти какъв си Ганьо ,изкъпи се да ти кажат ,ах честита ти баня!

    Коментиран от #6

  • 6 стоян

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Yehudim ve ani":

    До 5 ком -как какъв е -влюбено кумунисче в Путин и обича се се се рето
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Аууу

    0 0 Отговор
    Евреите са най долното племе на света това не са хора а свине. Смотаняху е същтинска свиня.