Last news in Fakti

25 Януари, 2013 21:43 3 679 1

Сграда в Чикаго се превърна в леден блок след пожар

  • пожар-
  • сграда

Сграда в Чикаго се превърна в леден блок след пожар, съобщи The Huffington Post. Изоставеният склад, който огнеборците дълго време гасили с водни струи, се покрил с дебел слой лед, тъй като в града температурите са много ниски и в резултат на това постройката заприличала на гигантски леден куб.

Според градските власти пожарът,  пламнал към 21 часа вечерта на 22 януари, бил най-силният в Чикаго от много години насам. В потушаването му били ангажирани повече от 200 пожарникари, които успели да овладеят стихията едва на следващия ден сутринта. Тогава цялата сграда се оказала в лед, тъй като композицията, която използвали за противодействие на огъня, замръзнала.

В четвъртък зданието, макар и покрито с плътен слой лед, пламнало отново. Пожарникарите се оказали в сложна ситуация, тъй като били принудени да се борят с огъня, бидейки в условията на лют студ. При това ледът започнал да се топи и влажността се увеличила, уточни Ей Би Си нюз. Това усилило опасенията, че под теглото на ледената кора сградата може изцяло да рухне.

В операцията по гасенето се включили близо една трета от пожарникарите в града. Един от тях дори пострадал, но опасност за живота му няма. Днес все още няма информация дали вторият пожар е овладян напълно. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7777

    0 0 Отговор
    След Утрешния Ден,втора серия...