Last news in Fakti

9 Юни, 2021 18:08 1 630 4

Бой в парламента на Боливия

  • парламент-
  • сблъсък-
  • депутати-
  • ево моралес

Схватката се разви между опозиционер и член на управляващата партия

Бой в парламента на Боливия - 1
Снимка: БГНЕС

Опозиционерът Хенри Ромеро влезе в сблъсък с Антонио Колке, член на управляващата социалистическа партия, като действието се разви в парламента на Боливия. Последният е видимо пострадал след схватката, съобщи Ройтерс.

Основна причина за политическите битки е съдбата на бившия президент на Боливия – Ево Моралес.

Той подаде оставка и напусна страната през 2019 г. след мащабни протести заради подозрението, че е спечелил изборите чрез измама.

Най-малко 33 души загинаха при сблъсъци в Сенката.

След 11-месечно служебно правителство, неговият бивш министър спечели убедителна победа, давайки възможност на Моралес да се завърне в Боливия.

Жанин Аниес, крайнодесен депутат, самоназначил се за президент на временното правителство, бе задържана след обвинения, че е инициатор на преврата срещу бившия президент.

Парламентът разглежда легитимността на тази история.

„Всичко, което искаме, е да бъдем уважавани, да спрат да ни наричат ​​престъпници, убийци и да престанат да експлоатират болката на боливийците, загинали в Сенката“, каза Ромеро след сблъсъците. "И със сигурност ще зависи от закона да се изясни всичко, както и при всички бъдещи трагични събития".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поздрав

    4 0 Отговор
    с човека с индианската одежда!! Номер едно
  • 2 Истина е

    4 0 Отговор
    Този с индианските дрехи ,прилича на бат Сали . Приликата е на 100%
  • 3 Turkoman

    3 1 Отговор
    Хахаха..точно така и в следващия наш парламент да го почнат Хаджи Прошко ако вземе та влезе..
  • 4 Донка,ЕТ.9

    1 0 Отговор
    Каде е това Боливия ма Станке