Last news in Fakti

13 Февруари, 2013 19:40 1 150 1

Трима палестински депутати от "Хамас" на посещение у нас

  • палестински депутати-
  • "хамас"-
  • посещение-
  • у нас
Трима палестински депутати от "Хамас" на посещение у нас - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Трима палестински депутати от организацията "Хамас" са на неофициално посещение в България по покана на местна неправителствена организация. Палестинското посолство в София се разграничи от събитието, а българското външно министерство уточни, че не е канило въпросните лица, съобщиха от БНР.

Исмаил Абдуллатиф ал Ашкар, Мушир ал Масри и Салах ал Бардауил са високопоставени членове на групата "Реформа и промяна" в палестинското законодателно събрание, зад която стои радикалната организация "Хамас".

Те ще участват в конференция в София на тема "Арабско-израелският конфликт", по покана на неправителствения Център за близкоизточни изследвания, потвърди неговият директор д-р Мохд Абуаси - български гражданин от палестински произход.
От посолството на Палестина у нас открекоха да става дума за официално посещение и заявиха, че те не са организирали визитата на делегацията в България. Говорителят на външното министерство Весела Чернева не уточни дали българската държава има проблем с присъствието на тримата палестинци в София, но нопомни, че "Хамас" е организация, вписана в списъка на ЕС на терористичните организации.

"Хамас" има мнозинство в парламента и контролира територията на Ивицата Газа. Тя обаче е политически изолирана от Запада заради терористичните й атаки срещу Израел. Европа признава легитимността само на ООП и Фатах на палестинския президент Махмуд Абас.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ннтггтннгнг

    0 0 Отговор
    ПИТАМ И ИСКАМ ОТГОВОР КОЙ ИМ ДАДЕ ВИЗИ??????????????