Last news in Fakti

18 Юли, 2021 13:11 7 786 46

Съучастие в 11 хиляди убийства: бивша секретарка в концлагер застава пред съда

  • концлагер-
  • германия-
  • полша-
  • гданск-
  • нацисти-
  • секретарка-
  • съд-
  • убийства-
  • еврео-
  • евреи

В концентрационния лагер край Гданск нацистите са избили хиляди

Съучастие в 11 хиляди убийства: бивша секретарка в концлагер застава пред съда - 1
Снимка: Shutterstock

Някогашната секретарка в концентрационния лагер Щутхоф край Гданск трябва да понесе отговорността си пред съда. Областният съд в град Итцехо, провинция Шлезвиг-Холщайн, е завел дело срещу 96-годишната жена, съобщи говорителка на съда. Обвиненията към нея са за съучастие при убийството на над 11 000 души. Процесът трябва да започне на 30-и септември. Той ще се гледа от съдебен състав за дела срещу непълнолетни, тъй като към момента на извършването на деянията обвиняемата е била на 18-19 години.

"Тя ще бъде изправена пред съда по обвинения в това, че като стенографка и секретарка на комендантството на бившия концентрационен лагер Щутхоф край Гданск в периода между юни 1943-а и април 1945-а е оказвала съдействие на ръководителите на лагера при систематичното избиване на задържаните там арестанти", гласи съобщението на съда в Итцехо.

Тя многократно е разпитвана като свидетелка

Съдебният състав смята, че разполага с достатъчно доказателства, че обвиняемата чрез свои действия е станала съучастничка в 11 387 убийства, седем от които се квалифицират само като опит за убийство. Говорителката на съда обърна внимание, че всеки обвиняем се приема за невинен до евентуалното обявяване на присъдата.

По информация на германската обществена телевизия ARD жената вече нееднократно е била разпитвана като свидетелка. През 1954-а година тя заявила, че цялата кореспонденция на ръководството на лагера с Главното управление по икономическите въпроси на СС е минавала през нея. Комендантът Паул Вернер Хопе ежедневно ѝ диктувал писма и ѝ възлагал изпращането на радиограми. Но тя нищо не знаела за машината на смъртта в непосредствена близост, отнела живота на десетки хиляди. Предстои с експертиза да се изясни дали здравословното състояние на 96-годишната жена ще ѝ позволи да участва в процеса. Тя живее в дом за възрастни хора в окръг Пинеберг в провинция Шлезвиг-Холщайн.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман бе,аман се каза

    73 11 Отговор
    Ама наистина аман,баста,дост и т.н. с тия простотии!!!!!!!
  • 2 Госあ

    88 7 Отговор
    Хахахаха и ще я съдят сега ??? На 96 г възраст ? Явно завалийката е била простичка, иначе със сигурност е щяла да бъде реабилитирана у сащ както всички немски нацисти и японски фашисти със знания.

    Коментиран от #43, #46

  • 3 Търнер

    95 15 Отговор
    В украйна пълно с фашисти които през 2014 година изгориха стотици руските си съграждани в Одеса, тях кога ше ги съдят?
  • 4 Той

    74 4 Отговор
    От евреин никой досега не е ведял хубаво!!!
  • 5 00014

    72 5 Отговор
    Простотията на либерализма, насаждана от еврейското лоби. Ние се смеем на простотията на Слави и кукловодите му, но Демократичната България са ученици на горе описаните.
  • 6 Hess

    61 6 Отговор
    На света не съществува по-голямо зло от слугите на сатана-евреите,като немец,казвам им категорично,че ще има и втори рунд,пак по тяхна вина,та кой ако не те в днешно време пак тласка света към пропастта.От името на немския народ:НЯМА ДА ЗАБРАВИМ НЯМА ДА ПРОСТИМ!!!!

    Коментиран от #10

  • 7 ЕВРО НЮЗ

    73 2 Отговор
    Защо си мисля че подсъдимата скамейка много би подхождала на Сорос, Гейца, фамилия Буш, Клинтън.....
  • 8 Емил

    42 0 Отговор
    Преди 2000 г. Христос извесе прошката за висша добродетел. Но религиите на око за око (юдаизъм и ислям) не достигат до това тайнство. Защо християнски държави се принизяват така. Може би ги управляват юдеи или мюсюлмани?
  • 9 писна ми

    59 5 Отговор
    Ей писна ми от еврейска пропаганда. Постоянно ти втълпяват една лъжа за истина. Надминаха Гьобелс. Чингис Хан и неговата армия като убиват 60 000 000 души да не са го съдили? Още повече нацистка германия е подържана от еврейски банки, Хитлер е полуевреин. Айде стига целия свят ви е длъжен.

    Коментиран от #13

  • 10 Емил

    19 3 Отговор

    До коментар #6 от "Hess":

    Рудоф Хес не е християнин, а теософ. Т.е. не може да говори за сатани, дяволи и демони. Това са еврейско-протестантски похвати. Набутани са в Християнството от св. Павел, който е повече юдеин, а малко християнин. Христос не говори подобни отживелици.

    Коментиран от #14

  • 11 Hess

    40 15 Отговор
    И още нещо,Холокост е лъжа на 100%,както ковида и куп други..Да евреите са работили,защото е трябвала работна ръка,да гладували са,но по време на войната и немския народ е гладувал,и да когато концлагерист е починел,телата са кремирани от хигиенна гледна точка...А вие си отговорете сами относно лъжата,че от евреи са правени сапуни-кой нормален човек ще се мие с нещо подобно..предполагам нито Вие,нито аз!!!Вбесен съм,ма е слабо казано

    Коментиран от #15

  • 12 Матей

    41 1 Отговор
    Може да изглежда нелепо,но се обяснява с политиката на безконечното преследване за холокост,важното е да напомнят ,да поразяват въображението,да стресират и вменяват вина,на днешните германци.Доколкото зная,и до ден днешен продължават да изплащат с милиарди годишно на израел,защото са ги накарали да признаят геноцид.На евреите не им пука дето се излагат,разчитат че по света повечето хора са заблудени от неистовата им пропаганда и са коне с капаци.
  • 13 Спокойно........

    38 4 Отговор

    До коментар #9 от "писна ми":

    Евреите са една измамена нация от собствените им равини - затова в Израел като никъде се прилага ваксино-геноцида, а след като САЩ стане Китайска губерния - малоумните евреи, заедно с равините им ще мият чинии в Китайски концлагери!
  • 14 Hess

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    Само че аз не съм Рудолф Хес и не съм теософ,просто далечен роднина!

    Коментиран от #16

  • 15 Емил

    34 3 Отговор

    До коментар #11 от "Hess":

    Халокост (жертвоприношение чрез всесажение - от старогръцки) е имало, но не е извършено от германци, а от самите евреи (видно от името, което те дават на събитията). Целта е създаването на Израел и предстаящото издигане на Третия храм.
  • 16 Емил

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Hess":

    Значи трябва да догониш родата в духовно развитие! ;)
  • 17 а на

    14 16 Отговор
    комунягите защо никой не търси отговорност за 200 милиона избити без съд и присъда убити само защото не са комуняги включително и българи
  • 18 Петолъчкин

    13 22 Отговор
    Пишете за Болшевишките Лагери които и до днеска съществуват За Фашистките сме достатъчно осведомени

    Коментиран от #21, #22, #23

  • 19 иваило

    19 1 Отговор
    ех тези и 2099 пак ще съдят нацисти хахаха смешни същества
  • 20 филип ейджи

    11 0 Отговор
    евреин що е то!?
  • 21 в България

    8 5 Отговор

    До коментар #18 от "Петолъчкин":

    има над 50 лагери за така наречените фашисти а за комунистите само един и той по скоро е за анархисти които са близки по идеи
  • 22 писна ми

    13 4 Отговор

    До коментар #18 от "Петолъчкин":

    Болшевиките не може, това е партия създадена от евреи, там членуват много евреи и за това техните убийства не се броят.
  • 23 иваило

    16 2 Отговор

    До коментар #18 от "Петолъчкин":

    хахах бягай при доктора главата не те слуша трол ...кажи за америка как разбиват държави за петрол и допринасят за най яката демокрация,мир хахахах последните 20 год са избили милиони хора по света ,а пак те първите с помоща на нациските учени направиха и пуснаха атомна бомба .кажи за тях нещо папагал

    Коментиран от #27

  • 24 Госあ

    9 13 Отговор
    При цялата си непоносимост към мошетата, не мога да се съглася с масовите убийства извършени от немците. Да им вземат откраднатото и да ги изселят от държавата -да, но да ги требят като мухи...Бих разбрал и медицинските експерименти с осъдените, дори съм на мнение че тази практика трябва да продължи и днес с осъдените за тежки престъпления, но да прекараш под ножа наред всички го могат само немците.

    Коментиран от #25, #26, #29

  • 25 Госあ

    6 6 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    Добре де пропуснах и англосаксонците, не само немците. Предполагам за това е този минус. Нали ?
  • 26 иваило

    24 1 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    а да пускаш атомни бомби и да са под ножа деца старци ,да продаваш на талибаните оръжие а те да ти дават хероин и да тровиш милиони защото това е практика на ЦРУ това е ок нали хахаха ?.да ти натрапват джендър идеология и живот пак е ок нали хахах

    Коментиран от #28

  • 27 Петолъчкин

    7 8 Отговор

    До коментар #23 от "иваило":

    Ами какво да ти кажа На прост човек каквото и да му кажеш няма капацитета да разбере
  • 28 Госあ

    15 1 Отговор

    До коментар #26 от "иваило":

    Както виждаш се поправих. Историята на сбирщайна в Северна Америка започва с масово изтребление на хора.
  • 29 Hess

    11 6 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    А ти бил ли си там,видял ли си въпросните масови убийства или като папагал повтаряш измислици и пропагандирайки лъжи подпомагаш еврейските планове за световен господар и хегемон!Правейки това сам си вкарваш автогол,защото именно Холокост е това,което им дава крила,да се оплакват,да обвиняват,да преследват,не се заблуждавай лукави са,и страшно манипулативни!А Германия жертва синовете си,в името на свят в който паразитите не биха имали място,жертва ги в името на човечеството..

    Коментиран от #31, #34, #38

  • 30 АНАЛИЗАТОР

    15 1 Отговор
    После евреите си го върнаха тъпкано на палестинците , които избиват и до ден днешен . Но за това се мълчи . Светът е сляп за зверствата им .
  • 31 Госあ

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Hess":

    Всъщност е точно така. Точно тези масови убийства дават трибуна на ч'футите за претенции. Но по скоро съм склонен да не вярвам, че това е конспирация, а в жестокостта на немците. Ако ги бяха изселили, сега нямаше да имат тази трибуна.
  • 32 а яяя

    2 2 Отговор
    Дъртият комундер павел найденов така ли ти нашепва?
  • 33 temerut

    9 2 Отговор
    А фашистите в Украйна?Те сега са героите там,нали?С мълчаливо съучастие на ЕС...
  • 34 Госあ

    5 4 Отговор

    До коментар #29 от "Hess":

    Привърженик съм на фашизма, но не и на нацизма. При добър ред, паразитите от само себе си ще бъдат претопени.
  • 35 миро

    5 0 Отговор
    започнаха да търсят и под мъртвия вол теле еврогейците.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 фен на сидеров

    8 0 Отговор
    егати извращението ! евреите нямат насита за кръв и злато !
  • 38 писна ми

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "Hess":

    Гледах едно видео в което учени правят проучване в което установяват, че тези камери не са имали физическата възможност да изгорят такъв брой трупове за такъв период от време. Но има ли камери, има, има ли трупове има, значи всичко е така, както казват евреите. Много е важно полу-истините да се представят като истина.

    Коментиран от #39

  • 39 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "писна ми":

    Аз разбирам, че по време на война никой няма да храни и да се грижи за паразитите на човечеството и е нормално да бъдат недохранени. Също така, знам за инфекциите в тези лагери и необходимостта труповете да бъдат изгаряни и че голяма част от изгорените тела са именно поради тази причина. Но дори да е имало макар и в по малка степен от целенасочен геноцид, то това автоматично дава право за спекулации и претенции. Както и лоша репутация на германците, разбира се. Айде бе, два золума в Европа направиха !!! И не само евреи ! Спрямо евреите, защо не им дадоха някакъв срок да напуснат страната, а ги вкараха в лагери и голяма част целенасочено в газовите камери?

    Коментиран от #40, #41, #42

  • 40 Hess

    5 2 Отговор

    До коментар #39 от "Госあ":

    Дадоха им-план "Хавара",договориха с Британската империя територията,натовариха евреите на немски кораби,натовариха им сечива и всичко необходимо за нов живот,с една дума Германия създаде израел,съсипвайки без да иска ..палестинците,натрисайки им на главите тези демони!И в заключение,ако искаш да проумееш омразата на немеца към евреина от онези години просто прочети романа "Черния Обелиск"от Ремарк,там е описана ситуацията до която евреите довеждат немския народ
  • 41 Hess

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "Госあ":

    А за газовите уж камери,две независими една от друга и платени от израел комисии,взеха проби в различни лагери от стените на така наречени камери,всички проби след лабораторен анализ бяха отрицателни за химикали с които уж са били обгазявани концлагеристите,даваха го по Дискавъри

    Коментиран от #45

  • 42 писна ми

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Госあ":

    Ционистите тероризират и самите евреи.

  • 43 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Може би причината е, че нейните свидетелски показания не са в синхрон с официалното становище за т.н. "концлагери"...
  • 44 барчо

    7 0 Отговор
    Много интересно се получава. Значи тази млада девойка по онова време не е била виновна, а сега когато е пред смъртния си одър на 96 години е виновна!!! Защо тогава са я разпитвали като свидетел, а не са я изправили пред съда като останалите??? Някой иска да си прави пиар на чужда гръб. Ако това момиче, което е било само стеногафка и е работила извън въпросния лагер го обявят за виновна, защото е подпомагала по този начин лагера, то трябва да обвинят и доставчиците на ток, вода, храна, защото и те са допринесли за съществуването на лагера. През ръцете на момичето са минавали документи под диктовка единствено по икономическата поддръжка, а не за самата дейност и тя дори не се е досещала, че става въпрос за лагер на смъртта.
  • 45 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "Hess":

    Оказва се, че прословутият газ ЦИКЛОН-В, за газовите камери, е химически препарат за растителна защита и освен това е под формата на гранули.
  • 46 Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    А още пък по смешно ще ще я съди съд за непълнолетни Публикувано във факти.бг: Процесът трябва да започне на 30-и септември. Той ще се гледа от съдебен състав за дела срещу непълнолетни,
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания