Last news in Fakti

25 Юли, 2021 14:50 2 127 29

Русия не допусна виден опозиционер до изборите

  • русия-
  • избори-
  • павел грудини

Павел Грудини оспорва решението

Русия не допусна виден опозиционер до изборите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Един от водещите представители на руската Комунистическа партия Павел Грудинин получи забрана за явяване на парламентарни избори, съобщи ТАСС.

Решението е на избирателното бюро. Грудинин е виден опозиционер.

Той е поредният, изразяващ несъгласие с правителството, на когото не беше позволено да се яви на вота. Грудинин не може да се яви на изборите, защото притежава дялове в чуждестранна компания.

Той е и известен предприемач. Грудинин отрича да има дялове в каквато и да е външна компания.

Той смята, че не е допуснат до вота, заради евентуално силно представяне на опозицията. Новите проучвания показват, че опозиционни групи имат шанс сериозно да повишат подкрепата сред обществото.

Председателят на комунистите Генадий Зюганов обявиха, че ще оспорва решението. Единна Русия продължава да е водеща в проучванията.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5иция

    19 5 Отговор
    Егати и КУМОНИСТите притежават дялов КАПИТАЛ в чуждестеанни фирми. Взех да се съмнявам дали пък аз не съм ИЗВЪНЗЕМЕН.

    Коментиран от #29

  • 2 Деди Ви Бай Дън

    13 36 Отговор
    Путинова Раша, кой е изненадан?

    Коментиран от #4

  • 3 КОТарАК

    36 4 Отговор
    ако авторът на тия статии-Роската , беше посетил поне веднъж Русия , щеше да пише другояче. за съжаление от село се е прехвърлил в София
  • 4 мдда

    25 8 Отговор

    До коментар #2 от "Деди Ви Бай Дън":

    Тук става въпрос, че комуниста има участие във фирми. Досущ като нашите комунисти като Кирил Петков. Развива частен бизнес, ама като стане време да го вкарват във властта и се прави на света вода-ненапита.

    Коментиран от #25

  • 5 Хасан

    12 1 Отговор
    Роска , хем боли хем сърби .
    Ела де те почеша !2399

    Коментиран от #11

  • 6 Бесен Язовец

    29 5 Отговор
    Закона за всички в Руската Федерация е еднакъв, а мерзавците какво смятат си е техна рабора!!

    Коментиран от #17

  • 7 РЕАЛИСТ

    24 3 Отговор
    Това е тамошният Гергов. Предишният път разправяха, че е заплаха за Путин, но видяхме, че нищо такова не се случи. Докъде се докараха партнерите, залагат на комунист, но врагът на моя враг е мой приятел.

    Коментиран от #14

  • 8 Е.С.

    26 2 Отговор
    Колко е виден е под въпрос… обаче, че има пари в офшорки това е факт.
  • 9 СлаваНаПутин

    23 3 Отговор
    Виден Предател, краварски ибр ичкия и слуга,който за торба пари е готов,подобно на белязания Юда Горби да продаде и майчиното си мляко.
  • 10 Сандо

    23 3 Отговор
    Айде и комунистите станаха мили и драги на цялата демократична световна общност.Всички в единен строй срещу Путин,и в първата редица бодро крачи милиардера-марксист и отвреме-навреме нарушител на законите Грудинин.Смях и сеир.
  • 11 шефче

    7 18 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    В Русия единственият закон е, каквото каже Кремъл!!!
    Други закони НЕ СЪЩЕСТВУВАТ!!!

    Коментиран от #15

  • 12 Орел

    17 3 Отговор
    Супер крадец, дори по руските стандарти.
  • 13 Посетител

    22 0 Отговор
    Пълни глупости!!! Грудинин - виден опозиционер?!? Това може да го напише само човек, който хал - хабер си няма от руската политика! Отделно посоченото от колегите за Грудинин! Същински Гергов!

    Коментиран от #28

  • 14 анадън му

    9 15 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    Не знам до колко си запознат но аз живея там и имам много свободно време .....Та този човек когото много хора наричат Корадо Катани (аз лично не виждам особенно сходство с Микеле ПЛАЧИДОНо това е друга тема ) беше управител на колхоз така да се каже последния оцелял в страната и много хора застанаха в негова подкрепа защото действително е бил на печалба и с добро заплащане . Да Путин се бои от всички конкуренти защото при една смяна на властта ще лъснат много знайни и незнайни имоти които той на тоя етап умело прикрива . Разлика между Боко и Путин особена няма с тая разлика че руснака е по добър "шахматист" и посвен че вижда няколко хода напред той умее и по добре да замита следите .

    Коментиран от #18, #24

  • 15 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "шефче":

    шефче , сърби , боли , благо ти е на @ !
  • 16 Snake

    7 0 Отговор
    "Бивши комунисти", най-върли капиталисти.
  • 17 Не е точно

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Така .Корупцията във водещата партия е издигната във култ,оплетени са като свински черва и никой не може да ги пипне.
  • 18 РЕАЛИСТ

    1 7 Отговор

    До коментар #14 от "анадън му":

    Абе стига с тези колхозници вече. Хрушчов, Брежнев, Горбачов, Лукашенко, все колхозници. Нищо хубаво никой не е видял от колхозник. Не ставай смешен.
  • 19 Иванов

    3 10 Отговор
    Свобода по руски- свободенси си само да гласуваш за Путин. И вие ми припадате по Русия-колко било яко там. Вървете там, кво чакате?
  • 20 барчо

    8 0 Отговор
    Ами съвсем елементарно. Човека има и сметки в чужди банки извън Русия. Закона е недвусмислен. Искаш да си руски политик и се прощаваш с интересите към чужбина. Сметките и дяловете му са активни и явно комисията си е написала домашното. Като ги разкара, да заповяда, а не да се прави на мъченик.
  • 21 барчо

    8 1 Отговор
    Докато В. Путин се кандидатира, никой няма шанс, защото този човек спаси Русия от разпад на княжества с по няколко милиона население за брой. Въздигна я от пепелта. Грудинин, Мудинин, или който и да е друг, няма шанс и могат да ги оставят по принцип да се кандидатират, но все пак си има правила и те трябва да се спазват.
  • 22 Watchdog

    2 1 Отговор
    Ха-ха "виден опозиционер"... Това е сега май новата схема за насърчаване на преврати.
  • 23 От страни

    5 1 Отговор
    Мноооого виден. И много виден мошеник.Сбрал от ТКЗС-то парчетата земя на хората и си направил кооперация, после подправил подписите на членовете на кооперацията и си продал за стотинки земята, а земята на оживено място и той продал земята на авто дилъри за строежи на автокъщи а хората дето са били собственици ги натирил. Кратка история на господина Грудинин. Забравих да кажа че е направил колхоз и скрил парите в офшорките, та затова не го допуснаха до изборите - има закон забраняващ. Той е пълна подлога на краварите както и шефа му главния комАнист Зю.
  • 24 От страни

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "анадън му":

    Създал е дружество което се казва "Совхоз имени Ленина" а не совхоз. Това все едно да направиш ЕООД "България" и да казваш че си създал България. В своето дружество може и да плаща ама измамените от него хоря си ги има. И продадената за милиони долари земя също е факт. С никви ягоди не може да изкара тези пари. При предишните избори имаше доказателства че е мошеник ама сега е изтрил доста неща.
  • 25 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "мдда":

    Хубав поетичен образ - смятат го за света вода не напита а той е гола вода и кал по гърба.
  • 26 ха ха ха

    0 0 Отговор
    Щот е опозиционер е "виден", така ли ? 🤣🤣🤣
  • 27 Костова

    4 0 Отговор
    Какво говори Грудинин няма особено значение Нееднократно доказаха, че има десетки сметки в чужди банки. Скандалът избухна след като адвокати на жена му дадоха пресконференция. Видният комунист се развежда от 2 години и отказва да изпълни съдебните решения за подялба на имуществото. Дори правел спънки на бизнеса на жена си и сина си като се разпореждал да изключват електричеството на сградата им. Грудинин си има нова приятелка, с тридесет години по-млада и отказва да раздели имуществото, придобито по време на 38 годишния им брак. Та такива ми ти работи, като в турски сериал. Явно нервите на бившата му жена не издържали и тя го натопила и за сметки, неизвестни на властите и за акции в конкретна чуждестранна компания. Съответните органи направили запитване и получили отговор, че Грудинин наистина притежава акции там.
  • 28 Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Посетител":

    Той наистина спечели най-много гласове след Путин на последните предидентски избори. И бе единственият от участниците, който не призна резултатите. Дори Ксения Собчак ги призна. По тези показатели Грудинин наистина е виден опозиционер.
  • 29 0808

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "5иция":

    .. не, не си извънземен, но си неграмотен.. в първото изречение имаш 3 грешки + крещенето..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания