Last news in Fakti

24 Февруари, 2013 16:56 1 104 0

Бенедикт XVI: Аз не изоставям църквата-Видео

  • бенедикт xvi-
  • папа-
  • ватикана

Господ ме призова да се кача на планината и да се посветя на молитва и размисъл, но това не означава, че изоставям църквата.
Напротив ще продължа да служа на църквата със същата любов и отдаденост, но по начин по-подходящ за моята възраст.
С тези думи, произнесени от прозореца на папския апартамент, Бенедикт XVI се обърна към близо 250 хиляди вярващи, които се стекоха на последната му неделна молитва. След 4 дни Светият отец предстои да се оттегли от папския престол.
Думите на Бенедикт XVI бяха посрещнати с мощни акламации: Да живее папата!. Много от тях носеха плакати, на които пишеше: "Свети Отче, обичаме те" и "Благодарим, ваше светейшество".
Светият отец ще се сбогува с вярващите за последен път в четвъртък, ден преди да се оттегли от престола.
Той ще прекара последните години от живота си в молитви и уединение в един от манастирите на Ватикана.
Бенедикт XVI обяви абдикацията си на 11 февруари. Наследникът му трябва да бъде избран преди Великден, който тази година за католиците ще е на 31 март.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: