Last news in Fakti

4 Март, 2013 13:32 2 536 1

Денис Родман: Ким Чен Ун иска Обама да му позвъни!

  • ким чен ун-
  • денис родман
Денис Родман: Ким Чен Ун иска Обама да му позвъни! - 1
Денис Родман с Ким Чен Ун и съпругата му по време на баскетболния мач в Пхенян на 28 февруари. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият ас на Националната баскетболна асоциация Денис Родман разкри снощи в интервю за Ей Би Си след срещата си с Ким Чен Ун в КНДР, че севернокорейският лидер не искал война и бил готов да проведе телефонни разговори с президента на САЩ Барак Обама.

„Той иска от Обама едно-единствено нещо – да му позвъни“, обясни ексцентричният спортист.

По думите на Родман, двамата с Ким Чен Ун, който „обича властта и обича да упражнява контрол“, станали приятели. „Аз не оправдавам постъпките му. Но като човек за човек той ми е приятел“, заявил баскетболистът.

„Ким харесва баскетбола. Казах му, че Обама също харесва баскетбола. Така че нека да започнем от това“, препоръча Родмън да се използват възможностите на спортната дипломация. На съвета на водещия Джордж Стефанопулос, следващия път, преди да замине за Пхенян, да се запознае по-подробно със ситуацията със спазването на човешките права в Северна Корея, Родман обеща да го направи и добави: „Не бива да ме мразите“. 

Денис Родман и ръководителят на КНДР Ким Чен Ун гледаха миналата седмица баскетболен мач в Пхенян между 12 севернокорейски състезатели и демонстративен отбор на „Харлем Глоубтротърс“, който завърши наравно 110:110.

По време на срещата американската звезда и Ким седяха един до друг на трибуната и общуваха без преводач. По този начин Родмън стана първият американец, който лично се е срещал с Ким Чен Ун. Според него младият лидер на комунистическата държава бил на 28 години (засега за света е загадка истинската му възраст).

„Макар че отношенията между нашите страни са в плачевно състояние, лично аз съм приятел на маршал Ким Чен Ун и на народа на КНДР“, изтъкна бившият играч на „Чикаго Булс“ след мача. От своя страна Държавният департамент на САЩ засега не е коментирал визитата на бившия американски баскетболист в Северна Корея.

„Не разполагаме с никакви подробности относно това пътуване. Нямаме позиция по въпроса, това е частно посещение на американски гражданин“, заявил на брифинг официален представител на американското Външно министерство.

По време на пътуването си в КНДР американските спортисти бяха съпровождани от снимачен екип на медийната компания VICE, която се готви да снима там нова телевизионна програма. Пресата отвъд океана твърди, че Ким е отдавнашен фен на НБА и дори имал общи снимки с баскетболни звезди от времето, когато следвал в Швейцария.

   

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пича

    0 0 Отговор
    Може да му прати Обама и подарък даже.Едно колетче с атомна бомба вътре.Като го отвори и да се самозадейства че да се отървем най сетне от тези болни комуняги.