Last news in Fakti

25 Август, 2021 18:30 6 640 76

България е перфектното място за руснаците

  • българия-
  • граждани-
  • руснаци

Руски портал посочва предимствата

България е перфектното място за руснаците - 1
Снимка: БГНЕС

Много руски граждани обмислят вариант да се преместят да живеят в друга държава. Оказва се, че България е една от най-подходящите за това, съобщи yandex.ru.

Публикуват се няколко факта, които подкрепят тази идея. Припомня се, че за много руснаци българските плажове са прекрасно място за почивка.

Много от тях прекарват ваканциите си там и се радват на чистия въздух и топлина. Българите са много сходни с руснаците по характер и манталитет.

Двата езика са много близки, а и повечето българи разбират руски. Припомня се, че дълго руският беше широко изучаван в България.

Важен факт е и това, че цените в страната са по-ниски от руските. При продажба на малък руски апартамент, е лесно да си позволиш прилично жилище, дори намиращо се на крайбрежието.

Цените на храните също са много достъпни за руснаците. България е част от ЕС, което дава огромна свобода на придвижване в останалите страни от групата.

Руските студенти и пенсионери могат да получат лесно разрешение за постоянно местожителство. Гражданство може да се поиска на основата на родствена принадлежност или брак.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    10 51 Отговор
    От Дунава до Стара планина за братушките, от стара пламина до Кърджали за пущуните.

    Коментиран от #8

  • 2 Пич

    106 21 Отговор
    Да идват , те са добре дошли... Няма да приютяваме тарамбуки само...
  • 3 Нищо ново

    66 6 Отговор
    Че то от 15-20 години това се знае-затова и руснаците купиха толкова много имоти у нас...-все пак могат да си го позволят....
  • 4 ПОЛЗАТА ОТ ВАТНИЦИТЕ Е НИКАКВА

    34 98 Отговор
    АЛКОХОЛИЦИ И ХЕРОИНОВИ НАРКОМАНИ И ПОЧИТАТЕЛИ НА ДЖУДЖЕТО ОТ РАСИЯ НЕ НИ ТРЯБВАТ

    Коментиран от #9, #73

  • 5 Руснаков

    42 7 Отговор
    .....Малък апартамент...ама само в Москва или Санкт Петербург..това не е Русия..
  • 6 Гад

    41 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: България е част от ЕС, което дава огромна свобода на придвижване в останалите страни от групата.


    Да бе, я пак си помислете.

    Коментиран от #57

  • 7 ИВАН

    64 19 Отговор
    Здравствуйте братушки !
  • 8 Ааааа

    31 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Мекере!
  • 9 Раша

    23 2 Отговор

    До коментар #4 от "ПОЛЗАТА ОТ ВАТНИЦИТЕ Е НИКАКВА":

    Както и ти!
    Само в Русия ще стоят.
    "Где родился-там и пригодился"!
  • 10 Росенчо

    9 32 Отговор
    Днес си решил да погъделичкаш русофилистиците.
  • 11 бай Даньо

    52 13 Отговор
    Като русофоб имаше време когато си мислех че идването на повече руснаци ще размие етническия състав на България по морето и това е лошо , но вече не смятам така. Реалността е че България е една малка лодка лошо управлявана (без истинска посока реално) в едно световно море все по бурно и рано или късно оставена сама (протекцията на НАТО е илюзия) ще се преобърне и изчезне . Докато други източно европейски държави си възвърнаха изгубената държавност възстановиха икономиката, доходите и морала на населението е висок и демографията не ги засяга така фатално като нас, тоест имат вси1ки шансове да устоят на военна заплаха от вън то ние сме други. България се раздели на враждуващи пленена , изостава икономически ( от там където може да бъде като Румъния например), няма армия адекватна на съседите, морала на хората е нисък , за патриотизъм не може да става дума ( докато дори румънците се връщат Ганчо продължава да бяга през глава на запад) , демографията е ужасяваща... Това рано или късно ще я постави България в положение на губеща в следващия голяма регионален или световен конфликт . Опасността е Турция , но ако се заселят повече руснаци по морето, то те в такава ситуация ще поискат помощ от Русия и тя няма да откаже защото точно това е което и трябва на Русия плацдарм към Истанбул. Това го казва русофоб защото поставен въпроса пред всеки българин в Турция или в Русия избора е лесен. Най добре е България да имаше бъдеще но не е така и алтернативите са ясни

    Коментиран от #15

  • 12 Ама чакайте

    22 22 Отговор
    Варна, Бургас, Поморие са вече руски губернии.

    Коментиран от #42

  • 13 Ама как така

    19 37 Отговор
    В Русия не беше ли земният рай, що така напъват да идват тука?

    Коментиран от #34

  • 14 Иво 🇧🇬

    19 32 Отговор
    Руснаците затова си назначиха др. Радев за президент. хаха🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    Коментиран от #65

  • 15 Вярно лесен е избора

    8 20 Отговор

    До коментар #11 от "бай Даньо":

    Те и самите руснаци ще изберат Турция 🤣🤣🤣

    Коментиран от #20

  • 16 Конаре

    8 6 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: България е част от ЕС, което дава огромна свобода на придвижване в останалите страни от групата."

    Някакви стари данни от 2019г са това. И евентуално наивни надежди за 2022г.
  • 17 да да

    19 35 Отговор
    Е тези бастуни, които знаят руски да ги бършат и да ги обслужват, щом ги искат. На мен не ми трябват.
  • 18 Бах

    47 16 Отговор
    Коментара на журналиста от ФАКТИ е перфектен . Ние обикновените Българи сме на 90 % свързани с Руснаците . Историята ни е обща , религията, културата и езика на който говорим . Та , дай Боже повече Руснаци да дойдат завинаги . Аман от ПЕДОФИЛИ АНГЛИЧАНИ И ПОДОБНИ ИЗВРАТЕНИ , които се заселиха в България .

    Коментиран от #22, #23, #26, #33, #67

  • 19 оня с коня

    34 5 Отговор
    Статията е доста Едностранчива,поради което и Глуповата.България била Перфектно място за руснаците- да,така е,то НЕ ЗА ВСИЧКИ!България СЪЩО е и Перфектно място за Българите- Да,но НЕ ЗА ВСИЧКИ.И да обобщим: ЦЕЛИЯТ СВЯТ е перфектно място...за хората С ПАРИ!
  • 20 бай Даньо

    18 4 Отговор

    До коментар #15 от "Вярно лесен е избора":

    В смисъл ще изберат Истанбул? Турчулята така забавно се надценявате че ще ядете такъв лабут ... до кюрдистанската граница поне. И тая реплика защо, нали Карадъйъ и той бил българин уж!?
  • 21 Щерев

    15 27 Отговор
    Проблемът е,че после изпращат зелените човечета и окупирват с претенции,че са нарушени правата на руските граждани.
  • 22 бай Даньо

    20 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бах":

    Въпреки коментара който съм написал по горе ще ти кажа че си в голяма заблуда. Нямаме нищо общо със руснаците освен вмененото "братство" култивирано по соца. Първо генетически българите сме много далеч от руснаците. Българите сме най близо до унгарци румънци за македонци, е ясно , гърци и после до италианци от север и германци от Бавария. По близо сме генетически до ирландци ( по диагонал ) отколкото до руснаци... Тук отварям скоба че въпреки разликите аристокрацията им е предимно с български корени от Волжка България, дълга тема ... Като манталитет нямаме нищо общо . Българите сме - жестоки , тихи, подмолни, студени, подли, сервилни, пресметливи, работливи , докато русите са наивни, честни, открити, топли , смели, добродушни, състрадателни, мечтатели , амбициозни, мързеливи ... Езика на русите е нашия стар български, но в тоя ред на мисли всички славянски езици са от old church slavonic , тоест езика на Първата българска империя . Сръбския е по близък до руския. За религията е също идва от нас. От историята не знам какво знаеш но едно от най лошите кланета над българи са извършени от руснаци , чети за княз Светослав превзел Търново, отбранявано от българи и гърци ... С руснаците сме различни но когато избора е руска губерния или турски вилает избора е ясен.

    Коментиран от #28, #35, #37, #52

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Предпочитам

    21 8 Отговор
    Предпочитам руснаци вместо близкоизточни "бежанци", тръгнали за насам с намерение да разпространяват ислям и да налагат своята ценностна система.
  • 25 Мнение

    21 6 Отговор
    Интересите на тази или онази държава са едно, съвместимостта на хора от различни народи е нещо съвсем друго. Заедно с руснаци можем да живеем и да се разбираме. Като пиша това, елиминирам политиката, тя е нещо друго.

    Коментиран от #30

  • 26 Самогон

    8 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бах":

    Вчера къв клип гледах как една рускиня слагаше рога на Дмитрий с любофника Онегин....и онзи през прозореца и на лужам по терлици с гол гъ.А Рогача бяга и бой пред блока в някакъв рассийски горофе
  • 27 ......

    22 7 Отговор
    ВЕЧЕ ПРОДАВАТ ИМОТИТЕ СИ И СЕ ИЗНАСЯТ,95% СЕ ДЪРЖАТ НАДМЕННО СЯКАШ СИ ИМ ДЛЪЖЕН ИМА 5% НОРМАЛНИ
  • 28 Самогон

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "бай Даньо":

    И лъжата е форма на национална душевност
  • 29 Рико

    16 20 Отговор
    За 500 години турците не ни претопиха като народност, тези за никакво историческо време ще ни натикат в ъгъла на собствената ни държава. Как така ще им отваряш границите? Те са 150 милиона,ние сме 5. И за тях сме обетована земя. Ако ги пуснеш безконтролно ще ни удавят. И колкото по-висок става стандарът тук, толкова повече ще нахлуват. Слепи ли сме? Квоти! Квоти за чужденци от не ЕС държави. Те тяхната квота отдаааавна са я надминали. Да поставяме бариери, защото в България малцинство ще станем.

    Коментиран от #31

  • 30 Рико

    11 15 Отговор

    До коментар #25 от "Мнение":

    Противоположни сме като народопсихология! Коренно противоположни. Българинът псува всяка власт, руснакът лежи в ботушите на всяка власт. Това е най-яркият показател кой какъв е. Отношението му към властта. Как можем да живеем заедно когато сме на различни полюси?

    Коментиран от #63

  • 31 Историк

    9 5 Отговор

    До коментар #29 от "Рико":

    Точно това е като си различен трудно ще бъдеш асимилиран.Когато се влееш с еднаквия и подобен ще се обезличиш в полза на по големия.Точно това ще стане, ако няма политика по миграцията и броя на чужденците спрямо броя на населението.
  • 32 Гост

    14 6 Отговор
    Р0сене, с0р0с0иден придатък, такъв! Двата езика не са сходни, а са диалекти на един и същ славянски език.
  • 33 Рико

    16 7 Отговор

    До коментар #18 от "Бах":

    Не Ванюша , Бах е германец, а българите с руснаците нямат общо. Ние сме донорите! А това не е общо. В паравоза на цивилизацията ние ги возим гратис, те обаче обявяват че това било "общо" и отиват ... да карат локомотива.
  • 34 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ама как така":

    Човека ти го е написал, ама кой да чете. Идват на море. Русия е огромна страна с почти никакви плажове.
  • 35 Гост

    8 12 Отговор

    До коментар #22 от "бай Даньо":

    И аз се бия с брат ми, понякога, но ми е брат. Дори русофилите не искаме да ставаме губерния. Не знам как ти хрумна това. Да си русофил не означава да си продажник.
    Руснаците са славяни, а съвременните българи също сме славяни. Самият факт, че говорим славянски диалект го доказва. Ако не бяхме славяни, как така езикът им е приет за български, а не е бил приет Кубратовият, старобългарски език? Замисли се малко.

    Коментиран от #39, #40

  • 36 Руснак

    14 3 Отговор
    Не намерих нищо ново в yandex за желанието на руснаците да се преместят в България. Изглежда самите българи пишат такива статии. Преди 15-20 години България наистина беше популярна, но сега вече не е. Има много други по-добри опции.
  • 37 НПО

    1 8 Отговор

    До коментар #22 от "бай Даньо":

    Добра работа утре ще си получиш пробитият долар. Какви италиянци и баварци бълнуваш бе! Българите имат само осем процента от западно европейските гени р1б и 20% славяснките р1а 30% л2 стар балкански и и десетина процента са семитски гени.

    Коментиран от #43

  • 38 реалиста

    12 5 Отговор
    близки са, да.Беззаконие корупция и русофили.
  • 39 Рони

    4 8 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Този човек е продукт на новата лъжлива западна пропаганда нямаща нищо общо с науката.
  • 40 Артур

    3 7 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    И Кубрат е говорил "славянски".
  • 41 Гаджето ми е

    9 3 Отговор
    Рускинче. И добре да ви кажа, ма ш праиме българчета с нея ;)
  • 42 Поморийски Бургазлия

    14 9 Отговор

    До коментар #12 от "Ама чакайте":

    Да, и вече се живее по-спокойно. Братушките са добре дошли. Вече имам доста руски приятели.
  • 43 бай Даньо

    11 3 Отговор

    До коментар #37 от "НПО":

    Напиши на Уикипедиа Genetic studies on Bulgarians и ще ти светне пред очите. на едната от картинките пише българите сме: 52% неолитен ( местен европейски) фермер, 32% западен hunter gatherer и още 13% древен евразийски , комай за друго не остана ... В тия 13% са кубратовите българи и славяните , другите две са да го наречем обикновена европейска порода, подложката на европейския генотип ... Става ли по ясно връзката с европейците!? Конкретно от германците сме най близки със баварците, с италианците от Тоскана и швейцарците ... Изтрийте гурелите от тая приспивна руска пропаганда. С руснаците може да имаме едни и същи интереси някога ( като че ли рядко) но някога са и съпосочни и в случая България на Турция няма да я дадем.

    Коментиран от #56

  • 44 Kcanba

    2 2 Отговор
    само да попитам, укрибските граждани, пак руснаьи ли ги писахте? Не че съм против, а напротив даже, все едно да не се радвам македонците, като ги спомнавате като нългари- журналяяя!!!
  • 45 Риналдю

    5 7 Отговор
    Не ми се верва.Тази статия сигурно е от преди 25 години.Българите разбирали руски,дрън-дрън.Лично аз на морето съм присъствал на няколко грозни сцени,когато нашите хотелиерчета и сервитьорчета се мъчат да се разберат с руснаците и украинците на английски,а те се възмущават.Самите руснаци бъкел не откинят на български,нищо че двата езика били "много близки".Отделно пияндурниците се взимат много насериозно и това дразни нашите селянчета.Самите руснаци почнаха да правят опити да се освобождават от имотите си в България,точно поради факта,че вече не се чувстват добре дошли.
  • 46 Извод

    17 2 Отговор
    По-добре редом с нас да живеят златокоси рускини вместо брадати муджехидини!

    Коментиран от #48

  • 47 ДаЗдраПерМа

    10 2 Отговор
    Между България и Русия няма редовни полети а да чакаш само на сезонните чартъри е несериозно. Турция дава по 50 евра на седалка в самолета ако той и докара руснак сиреч държавата субсидира и подпомага а нашата дърпа ръчната и разчита на блянове и мечти от соца.

    Коментиран от #62

  • 48 бай Даньо

    4 4 Отговор

    До коментар #46 от "Извод":

    Не бъди сигурен за всички българи. Например сините талибани на Ристьо (виж го ква брада е отпрал!) биха предпочели за компания загорели афганистански талибани пред рускини със златен загар ...
  • 49 До Диньо

    7 0 Отговор
    Е как така? Нали на Ристьо родителката е със съветска закваска?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Петолъчки

    4 3 Отговор
    Да си седят в тайгата Не ги искаме

    Коментиран от #53

  • 52 Поправка

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "бай Даньо":

    Нещо много си се объркал. Генетични сме свързани най - вече с белорусите и то не от вчера. Още бай Аспарух преди 1350 години е направил ашладисването (седемте славянски племена), така че за добро и за зло сме това.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 От страни

    1 4 Отговор
    Подлогите са готови да искочат от гащите само да не ги сравнят с русняците. Кво толкова срамно има в това? Ние сме славяни те са славяни. Когато хан Аспарух дошъл тука е имало съюз на седемте рода - славянски рода. Дошлите българи били асимилирани но дали име на държавата. Русняците са ни братья. Ние сме един народ, говорим един език, пишем с същите букви, молим се на един и същи Бог -какво не е така? Баба Ванга си го казваше - "България има бъдеще само заедно с Русия. Отново велика ще бъде Русия и всички ще я слушат и даже Америка ама това ще бъде след 30 години." Кавала го е преди да умре през 96-та някъде през 92-ра. Така че всичко пасва. Интересно мие кого подлогите смятат за братья? Американците или германците, или жабарите (нали сме франкофонска страна вече)?

    Коментиран от #61, #68

  • 56 " Ъ"

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "бай Даньо":

    Има едно канадско генно изследване за Европа от преди 15-тина години, финансирано от евреи. За голям ужас на спонсорите, евреите почти ги няма, има хазари. А като цяло има две платформи: едната се състои от испанци, французи, италианци(южни), датчани, англичани ( без ирландци), германци (без баварци). Другата платформа са българи, румънци, унгарци, белоруси, ирландци(келти/, баварци, североиталианци, словаци, хървати. Има и една трета група саксонци, шведи, поляци, руснаци,, която подпира и захранва втората група.

    Коментиран от #58

  • 57 инж Химик

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гад":

    Що бе , кой та е спрел да одиш? Тва ,че немаш пари е друг въпрос. То и в Русия не можеш да идеш без пари. Па даже и в Афганистан не можеж без пари. Мисли къ да изкараш пари, не да драскаш по форумите
  • 58 Иванов

    1 2 Отговор

    До коментар #56 от "" Ъ"":

    Защо да го има еврейте? Те са много малко - общо 15 милиона по целия свят. Дори в миналото да са били повече, няма как да доминират генетично в Европа. Те са си произлезли от техните земи- там семитското население около днешна Палестина и Израел. А българите сме с корени дълбоко в Азия, дори последните проучвания са за прозход от земите на сегашен Афганистан. После сме се умешали със славяни и траки и днешно време не е останало много от прабългарите- черни коси, тъмни кожи, азиатски черти на лицето.
  • 59 ДаЗдраПерМа

    1 0 Отговор
    мъ то не е скъпо само 200лв но дали ще ти е приятно ако се окаже че 30% в теб са дошли от северен Судан но ако добавиш още 60лв получаваш инфо за предразположеност към наследственни заболявания а за още 60лв че трябва да спреш кебапчетата и да минеш на банани
  • 60 Олга

    1 1 Отговор
    Ако честно, не се заблуждавайте се.Яндекс дава платена реклама.
    Спрос на БГ е рязко спадна.Морето на много места не е чисто - с отпадъчни води,сервисът на ниско ниво, крайбрежието здраво бетонирано. За почивка руснаците ходят в Турция, Гърция и другаде,а имотите си тук вече продават,но трудно,тъй като не са търсени.
  • 61 Рико

    4 0 Отговор

    До коментар #55 от "От страни":

    Ние не пишем с "общи букви". Те пишат на нашите.
  • 62 Рико

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "ДаЗдраПерМа":

    В Турция ходят за няколко седмици, а колко дойдоха в България и забравиха да си тръгнат. Да си плащаме за асимилацията ли предлагаш. Какви сравнения се правят - ама те ходели в Турция повече.Ходят ама не остават там! Турция хубаво, но в България се заселват, не в Турция.

    Коментиран от #69

  • 63 От страни

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Рико":

    Ако си ти противоположен (обратен?) няма да казваш за другите.

    Коментиран от #64

  • 64 Рико

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "От страни":

    На всички които сте назначени от Москва да пишете глупости по сайтовете, ви е толкова умственият багаж. По вас може да се съди за "материала", който ражда великата.
  • 65 Владимир

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Иво 🇧🇬":

    Прекрасно
  • 66 Българин

    2 0 Отговор
    Ма как така?Нали България умира тихо под влиянието на запада в лицето на империалистическото НАТО и капиталистическия ЕС?Защо тия ватници не си стоят във великата кочина ами идват да се мъчат у нас?

    Коментиран от #70

  • 67 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бах":

    Вие обиконовените като сте 90% защо на изборите гласувалите за руските слуги като Костя Кпейкин и Болен Сидеров не можете да съберете 4%?
  • 68 Българин

    2 5 Отговор

    До коментар #55 от "От страни":

    На баба ти Вангелия Гущерова ѝ разбира главата.Русия винаги е била една кочина с ядрено оръжие и никога не е била велика.Ватниците не са ни братя и ние не сме никакви славяни, защото славяни няма.От измислените славяни няма намерено нищо, всичко е от Рим и от траките.

    Коментиран от #75

  • 69 ДаЗдраПерМа

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Рико":

    няма страшно тия които не си ходят обратно вече си пикаят по сандалите
  • 70 Рико

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "Българин":

    Опитват се да ни уязвят, като непрекъснато говорят как Турция била предпочитана дестинация пред България. Да им изпълним мечтите : на руснаците тук отваряме коридор към Турция, по един печат в паспорта и оттам Ердоган да ги поема.
  • 71 Тарамбуки

    3 1 Отговор
    перфектното място за руснаците-САМО ПЕНСИОНЕРИТЕ.също немски и английски пенсионерите. Мястото за последен път към г.парк.
    Жилище в Сочи и Крим е много скъпо.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Грух

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "ПОЛЗАТА ОТ ВАТНИЦИТЕ Е НИКАКВА":

    Лузърче, боцкай си крега и трай.

    Коментиран от #76

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 домуз паша

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Грух":

    нерде си мръфка?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания