4 Септември, 2021 11:17 1 218 6

Нови американски санкции срещу иранци

  • иран-
  • лица-
  • санкции

Авоарите на въпросните лица в САЩ ще бъдат замразени

Нови американски санкции срещу иранци - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

САЩ наложиха санкции на четирима служители на иранското разузнаване, които стоят зад опит за отвличане на американски журналист и правозащитник, съобщи американското финансово министерство. Иран отхвърли твърденията за такъв заговор като "неоснователни".

През юли американски прокурори обвиниха четиримата в заговор за отвличане на базиран в Ню Йорк журналист, критикуващ Техеран. Агенция Reuters потвърди, че става дума за иранско-американската журналистка Мазех Алинеджад.

Санкциите предвиждат замразяване на авоарите на тези лица в САЩ и забрана американски граждани и фирма да имат бизнес с тях.
Целта на осуетеното отвличане е била също така да се сплашат други критици на Техеран, живеещи в САЩ или други страни.
Иран днес отхвърли американските санкции, като заяви чрез агенция ИСНА, че вместо да разпространява неоснователни твърдения, САЩ е по-добре да се опитат да се излекуват от "пристрастяването си към налагане на санкции".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демек

    3 1 Отговор
    Парите ще бъдат конфискувани
  • 2 Хан Ко Брат

    7 0 Отговор
    Що президенти и законни правителства свалиха къде чрез финансиране на революции ( абсолютно незаконно), лични войни и какви ли не незаконни действия, ма сега реват за един критична на режима журналистка. Ми кво стана с убития и разчленен критичен към С Арабия журналист? Кога санкции за тях? Подлеци и служители на нечистия Дявол са САЩ.
  • 3 В.В.П.

    6 1 Отговор
    Гнусни плъхове
  • 4 Сандо

    3 3 Отговор
    Нито ден без санкции - новия девиз на угасващите Щати!
  • 5 пешо

    1 3 Отговор
    краварите са просто палячовци с тия тяхни санкции.
  • 6 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Защо ли са санкциите срещу Иран, някой знае ди?!?! Ми те са от времената на Персия. Защо са санкциите - нико,й не знае. Аз обаче, помня, че заради интересите на Дътч Шел....
    Днес, 20 години срещу Русия и Уверено ви казвам, още 10- на гадини, и импотентентните санкции на фащ ще възпитат импотентните мисли, че Русия е като Иран, С.Корея и прочия унтермебши!!! Не е ли фашиъм!?!