Last news in Fakti

8 Септември, 2021 13:55 2 282 12

Скандал в Испания! Властите признаха за две разменени бебета преди 19 години

  • испания-
  • бебета-
  • днк

Регионалното здравно министерство призна за размяната и предлага 215 000 евро, за да не бъдат съдени виновните

Скандал в Испания! Властите признаха за две разменени бебета преди 19 години - 1
Снимка: shutterstock

Две бебета са разменени в родилния дом в Логроньо, Испания, потвърди регионалният министър на здравеопазването на Ла Риоха - Сара Алба. Според нея причините са „човешка грешка“ и „системата за идентификация“.

Това се е случило преди 19 години в старата болница „Сан Милан“, но става публично достояние едва сега.

През 2002 година по едно и също време се раждат две момичета, които са поставени в кувьоз и тогава неволно са разменени.

15 години по-късно при ДНК тест става ясно, че бащата на едно от момичетата не е биологичният ѝ родител. Направен е тест и на майката и резултатът е същият.

Година по-късно, когато вече е на 16, момичето има право да потърси биологичните си родители и започва разследване, което стига до родилния дом в столицата на Ла Риоха.

Предполагаемата биологична майка вече е починала, но на бащата е направен ДНК тест, чийто резултат не е публично оповестен, но момичето вече поиска обезщетение от 3 милиона евро.

Регионалното здравно министерство призна за размяната и предлага 215 000 евро, за да не бъдат съдени виновните.

В момента се води съдебно дело, а правителството, за да успокои обществеността след избухналия скандал категорично заяви, че „днес би било невъзможно да се случи подобно нещо“ заради „различните начини на идентификация“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    22 1 Отговор
    И с Бойко така са се объркали, но в зоологическата градина.
  • 2 Кой знае

    22 0 Отговор
    колко такива случай има навсякъде по света
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 XXX

    4 0 Отговор
    Чудо голямо, да са живи и здрави всички и това е. Не пише какво се е случило с другото момиче.
  • 5 Доротея

    3 1 Отговор
    Вярваме, че поне едно от децата е имало късмет да живее при хората! Последния софиянец едно време да бяха го объркали и сега щеше да е там, където му е мястото в Родопите!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 смех

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "SHKËNDIJA":

    Пътници сте бе мой за 30млн. мъже в Китай няма жени скоро ще сте само лош спомен а япония вече е изчезнала молят се на Русия да им дава остров че си ходят по главите ама то така се дава земя.

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Сандо

    1 0 Отговор
    имам братовчед,който също бил разменен като бебе,но там нещата веднага са били разрешени.Вуйчо Стоян,като го видял1,казал на вуйна това черното да го връща обратно,защото бебето било циганче.Куриозно е,че жена му също беше разменено бебе,но при нея се разбра след много години.Тя беше в прекрасни отношения и с двете жени и винаги беше много горда,че има две майки.
  • 9 Тихо майко да не чуват!!!

    1 0 Отговор
    В столипиново, ШЪ НЪ СКЪСАТ.
  • 10 SHKENDIJA

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "смех":

    хаха црнокожо Арабухче явно не си разбрало още че съм от ТРАКИЙСКИ ПРОИЗХОД и че второ единствените пътници сте вие Арабухите и вашите Събратя от Маааалите.......... скоро БЕЛИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ЧОВЕК ще се събуди и ще бъдете изметени обратно в Африка там откъдето идвате........ и верно ще сте само лош спомен хахаха
  • 11 SHKENDIJA

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "смех":

    а колкото до белокожите Монголоиди не се тревожи в Югоизточна Азия има повече жени отколкото мъже така че ще запълнят редиците някакси......... но за вас Чернокожите раси ще е трудно понеже в Африка повечето са Макаци като вас самите хаххаххаа и ще настане егаси гнусния инцес хахахаха
  • 12 Тъпан

    0 0 Отговор
    И тук са разменяли бебета-наследниците на определени господа когато са се раждали с недъзи или мъртво родени.
Новини по държави: