Last news in Fakti

8 Март, 2013 22:22 790 0

Новият шеф на ЦРУ положи клетва

  • цру-
  • джон бренън-
  • директор

Джон Бренън положи клетва като нов директор на ЦРУ, след като Сенатът на американския Конгрес го утвърди на поста, предаде „Ройтерс“. „За“ кандидатурата на бившия съветник на президента Барак Обама по въпросите на борбата с тероризма гласуваха 63-ма сенатори, а 34 бяха „против“.

В опит да забави гласуването, сенаторът републиканец Ранд Пол държа 13-часова реч, в която призова Белия дом да разкрие повече информация относно атаката на консулството на САЩ в Бенгази през септември миналата година. Опонентите на президента демократ също така искаха да получат отговор на въпроса за възможността за използване на безпилотни самолети срещу американски граждани, заподозрени във връзки с терористи.

Постът директор на ЦРУ беше овакантен през ноември 2012 г., когато бившият шеф на ведомството Дейвид Петреъс беше принуден да подаде оставка заради извънбрачна любовна афера. Кандидатурата на 57-годишния Бренън беше предложена на конгресмените на 7 януари от президента Обама.

Джон Бренън ще поеме длъжността от заместник-директора на ЦРУ Майкъл Морел, който от ноември насам временно беше начело на шпиондското ведомство след отстраняването на Петреъс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА