15 Септември, 2021 16:57 1 093 7

Министър Стоев проведе телефонен разговор с Израел

  • светлан стоев-
  • израел-
  • яир лапид-
  • телефонен разговор-
  • двустранни отношения

По време на разговора бе изразена готовността на българската страна за задълбочаване на двустранните отношения по всички въпроси от взаимен интерес

Министърът на външните работи Светлан Стоев проведе телефонен разговор с Яир Лапид, алтернативен министър-председател и министър на външните работи на Държавата Израел, като бе изразена готовността на българската страна за задълбочаване на двустранните отношения по всички въпроси от взаимен интерес, предадоха от пресцентъра на МВнР.

Министър Стоев подчерта традиционно добрите двустранни отношения между България и Израел, които са отлична основа за разширяване на връзките между двете страни. Откроена бе и активната позиция на България като член на Европейския съюз за активизиране на сътрудничеството в рамките на ЕС-Израел. От своя страна министър Лапид потвърди готовността за продължаване на близкото двустранно сътрудничество и обърна внимание на факта, че България е една от малкото страни в света с историческа подкрепа към еврейската общност. В хода на разговора бяха обсъдени и развитията по Близкоизточния мирен процес. За България единственият път за постигане на устойчиво решение на проблема е по пътя на дипломацията чрез осигуряване на политически хоризонт за преговори на принципа за две държави.

Министър Стоев използва случая и поздрави Яир Лапид по повод еврейската Нова година, настъпила на 06 септември 2021 г., като пожела мир и просперитет. Вчера Министър Стоев проведе среща с посланика на Държавата Израел в София Йорам Елрон, на която бе направен преглед на двустранните отношения.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 2 Отговор
    Гаранция афганистанския външен министър е бил част от конферентния разговор.
  • 2 Съдията Дред

    3 5 Отговор
    А въпроса с местенето на нашето посолство от Тел Авив в Ерусалим обсъдиха ли го? Щото евреите го поставят при всеки разговор, и наблягат на факта, че за тях е въпрос от първостепенно значение.
  • 3 Валката

    8 2 Отговор
    Аз проведох разговор със Занзибар. И найш ко вика. - нищо, вика.
  • 4 разговор с Марс

    3 2 Отговор
    Всяка сутрин провеждам разговор с белия трон. И в крайна сметка като в парламента. Аз го оаквам всеки ден а той си седи и мълчи.
  • 5 3.14К

    10 2 Отговор
    Министър Стоев е пълно недоразумение! Всичките му действия са, да се хареса на европейските бюрократи и американските им началници и да си постеле за в бъдеще.

    Коментиран от #7

  • 6 Министър Стоев и ти се кланяш на

    6 1 Отговор
    Еврейската порта!! Разрешение за нещо ли поиска от новата управа на Израел! Не забравяй, че идин наш Бизмесмен има Израелски Партньори!! Скоро го напомни, за тези, които са забравили!!
  • 7 ха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "3.14К":

    фатмашкото правителство на Гумен Решетников е американско.. Не го ли разбрахте?? Стефан Янев е с прякор "американеца".