Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 15:35 2 106 8

Край на безплатните тестове във Франция

  • тестове-
  • франция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • безплатни тестове

Сега ще трябва да се плаща между 22 и 44 евро за тест

Край на безплатните тестове във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В петък Франция спря да предлага безплатни тестове за коронавирус за всички в рамките на последните усилия на правителството да подтикне отказалите се да се ваксинират срещу вируса, предаде БНР.

За получаване на здравен пропуск, който е необходим за достъп до кафенета, ресторанти, спортни съоръжения и места за развлечение, като например кина, е необходим отрицателен тест, доказателство за възстановяване или пълна ваксинация, съобщи АФП.

Тестовете бяха безплатни, докато кампанията за ваксиниране във Франция се разгърна с пълна сила, но правителството заяви, че не ги разглежда като алтернатива на ваксинацията, след като всеки желаещ може лесно да си направи инжекция. Близо седемте милиона пълнолетни във Франция, които не са ваксинирани или са ваксинирани само частично, сега ще трябва да се плаща между 22 и 44 евро за тест. Тестовете ще останат безплатни за хора с медицинско предписание, които са имали скорошен контакт със заразен човек, които наскоро са имали положителен тест или които са сертифицирани с непоносимост към ваксини.

Освен че ще насърчи повече хора да се ваксинират, мярката ще помогне на правителството да ограничи разходите за тестове, които се очаква да възлязат на 6,2 млрд. евро тази година, в сравнение с 2,2 млрд. евро през 2020 г. Този ход идва на фона на продължаващото забавяне на пандемията. Четвъртата вълна на коронавируса изглежда е приключила, като френските случаи на COVID-19 са под нивото на тревога от 50 нови седмични случая на 100 000 жители. В четвъртък здравните власти съобщиха за малко над 5000 нови случая през предходните 24 часа. Също така от петък около 2,7 души, работещи в болници, клиники и домове за възрастни хора, както и пожарникари и шофьори на линейки, трябва да представят доказателство за пълна ваксинация или рискуват да им бъде прекратен трудовият договор и да им бъде орязана заплатата.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😷😷😷

    11 1 Отговор
    Скоро и Платени задължителни ваксини „cest la vie“ !
  • 2 кастроли

    17 1 Отговор
    Повечето от българите са сертифицирани с непоносимост към ваксини.
  • 3 цербер

    2 1 Отговор
    Освен, че ще насърчи повече хора да се ваксинират,
  • 4 глоги

    7 0 Отговор
    Cъщo тaкa oт пeтък oкoлo 2,7 МИЛИОНА души, рaбoтeщи в бoлници, клиники и дoмoвe зa възрacтни хoрa, кaктo и пoжaрникaри ,и шoфьoри нa линeйки, трябвa дa прeдcтaвят дoкaзaтeлcтвo зa пълнa вaкcинaция, или риcкувaт дa им бъдe прeкрaтeн трудoвият дoгoвoр и дa им бъдe oрязaнa зaплaтaтa. ХВАЩАТ ГИ ТВЪРДО ЗА ВРАТОВЕТЕ.
  • 5 прррц

    0 5 Отговор
    В Китай нямаш ваксина нямаш работа. Партията мисли за всички...
  • 6 Майна

    11 1 Отговор
    Досега 2 000 000 души в САЩ ,В ЩАТИТЕ, КОИТО ИЗНУДВАТ ЗА ,,ВАКСАНЕ,, СА ОСВОБОДИЛИ РАБОТНИТЕ СИ МЕСТА!СМЕЛИТЕ И ДОСТОЙНИТЕ ЩЕ СПАСЯТ ЧОВЕЧЕСТВОТО.

    Коментиран от #7

  • 7 Майна

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Тези ,които се ИЗПРАВЯТ СРЕЩУ ТОЗИ НАТИСК ОТПРАВЯТ ПРИЗИВ КЪМ ВСИЧКИ ХОРА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ СРЕЩУ ТАЗИ ВЕЧЕ ОБЯВЕНА ВОЙНА СРЕЩУ СВОБОДАТА ЧОВЕШКА!!! ТРЯБВА ДА СМАЖЕМ ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА И УСИЛИЯТА НИ ЩЕ СА НАСОЧЕНИ КЪМ ГЕЙТС ФАУЧИ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПРЕСТЪПНИ ИЗРОДИ. ТОВА ПРИЗОВАВАТ ВОЕННИ, ШЕРИФИ, СЕНАТОРИ, УЧЕНИ,,, ТЮЛЕНИТЕ ,,НА САЩ...ЩЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ!
  • 8 Грульо

    2 0 Отговор
    Кой ги прозивежда тез тестове? :D
Новини по държави: