16 Октомври, 2021 08:35 1 864 16

Британският отдел за борба с тероризма се зае с убийството на депутата

  • дейвид еймс-
  • великобритания-
  • депутат-
  • убийство

Премиерът Борис Джонсън заяви, че е шокиран и натъжен от загубата на един от най-любезните хора в британската политика

Британският отдел за борба с тероризма се зае с убийството на депутата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Депутатът от управляващата във Великобритания Консервативна партия сър Дейвид Еймс почина в клиника в неговата община, след като беше намушкан няколко пъти с нож в неговата община. Отделът за борба с тероризма води разследването на инцидента.

Полицията арестува 25-годишен мъж по подозрения в убийството на депутата, който бе нападнат пред църква в Лей-он-Сий, графство Есекс. Намерен е нож, с който се предполага, че е извършено престъплението. Не се издирват други хора във връка с инцидента.

Премиерът Борис Джонсън заяви, че е шокиран и натъжен от загубата на един от най-любезните хора в британската политика.

Британските знамена на "Даунинг стрийт" и пред парламента бяха свалени наполовина в знак на почит към Дейвид Еймс. Министърът на вътрешните работи Прити Пател поиска от всички полицейски части да преразгледат незабавно ангажиментите, които имат за гарантирането на сиурноста на депутатите.

69-годишиният сър Дейвид беше депутат от 1983 година. Той бе женен, с пет деца. Еймс е втори депутат, убит за последните пет години.

През 2016 година, малко преди референдума за Брекзит, беше убита депутатката от Лейбъристката партия Джо Кокс.

Отделът за борба с тероризма пое разследването на случая, опитвайки се да установи какви са мотивите на извършителя на престъплението.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    23 3 Отговор
    Странно, че още няма санкции срещу Русия и Путин ‼️

    Коментиран от #5, #14

  • 3 123

    15 3 Отговор
    Путин не си ли е оставил визитката? Явно ге и свършил след самолета над Украйна, СКрипал, Гебрев, складовете в Чехия и т.н. На Песков ще му дърпат ушите.
  • 4 Alfa Romeo

    19 0 Отговор
    Кмета на Лондон си е терорист с какво ще се заема?

    Коментиран от #10

  • 5 Байрактар

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Сега при изследването на оръжието на престъплението тип нож, я кухненски я ловджийски я тип джобно сгъваемо, но в никакъв случай тип Рамбо, защото той е американско- холивудски персонаж, ще намерят надпис "Сделано в СССР" и тогава ще наложат нов пакет от санкции не само на Русия, но и на Североюгозаподноизточен поток 3. Само почакай. Ако случайно няма надпис, ще бъде изгравиран.
  • 6 карамфила

    13 0 Отговор
    "Британският отдел за борба с тероризма се зае с убийството на депутата"Браво,ако си бяха гледали работата за която получават заплати нямаше да се заемат след убийство качулка.Итяхните служби като нашите чучула.
  • 7 ето ви пример от “напредналите”страни

    13 0 Отговор
    явно тяхната организация за борба с тероризма е като нашата прокуратура заема се със важните дела за да не ги разгадае някой и да се разбере кой е поръчителя…

    Коментиран от #13

  • 8 карамфила

    14 0 Отговор
    Велика Британия е на път да се превърне в първата в света държава приела официално закона на шериата,Велик Шериат,но те гонят мухите и главното за малкото бели поданици на кралицата са по важни парите които идват на острова от Индийски милионери,Колумбийски наркотрафиканти,Руски олигарси и Български крадци и затова идва време да си платят.
  • 9 глоги

    5 1 Отговор
    Дейвид Еймс почина в клиника в неговата община, след като беше намушкан няколко пъти с нож в неговата община. ЧЕ КЪДЕ В ЧОВЕШКОТО ТЯЛО ИМА ОБЩИНА? Леко с копи-пейст-а!
  • 10 Komapak

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Alfa Romeo":

    Това че е черен не го прави терорист бай дефолт.! Има и свестни измежду тах, въпроса е че процентно са много по-малко отколкото бялата раса. И доста по-мързеливи също.
  • 11 сссс

    3 2 Отговор
    Анатоли ще си изяде хляба. Сложил е снимката на пакистанския кмет на Лондон, воден от полицайката. Как да го разбираме това? Намек срещу най- мирната религия?
  • 12 Иван Грозни

    4 1 Отговор
    Сега ще стане интересно в Бълрария. Кой депутат първи ще поиска охрана след изборите. Хубава тема за разтовол. Според мен поне 1/4 и то повечето от ГЕРБ и ДПС. Защо ли? Защото са банд... начело с ДП.
  • 13 Ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "ето ви пример от “напредналите”страни":

    Всички тези комисии са правени по либерален калъп.Втвърдяват се само при мисълта за Русия и Путин.
  • 14 КОРОНА ЛЪЖА

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    АКО ПРОДЪЛЖАВА КОРОНА ЛЪЖАТА МАЙ ПОВЕЧЕ ТЕРОРИСТИ ЩЕ ИМА НАМУШКАНИ.
  • 15 ГОСТ

    1 0 Отговор
    След дъжд качулка
  • 16 777

    1 0 Отговор
    "Отделът за борба с тероризма пое разследването на случая, опитвайки се да установи какви са мотивите на извършителя на престъплението." докато не започнат да го сурвакат с парче поцинкована тръба 3/4 значи нищо не правят.
Новини по държави: