Last news in Fakti

25 Март, 2013 22:25 2 522 3

ФБР опроверга, че Абрамович е арестуван в САЩ

  • роман абрамович-
  • борис березовски-
  • задържан-
  • фбр
ФБР опроверга, че Абрамович е арестуван в САЩ - 1
Роман Абрамович

Пресаташето на Роман Абрамович – Джон Ман, опроверга информацията, че руският бизнесмен милиардер е бил задържан на територията на САЩ, съобщи lenta.ru. При това Ман е потвърдил, че работодателят му наистина в момента се намира отвъд океана. От щаб-квартирата на ФБР също са отрекли олигархът да е арестуван в Америка.

От Генералното консулство на Руската федерация в Ню Йорк са заявили за агенция „Интерфакс“ за намерението си да проверят информацията за задържането на Абрамович. „Естествено, че ще проверим тази информация, както и всяка друга, засягаща който и да било руски гражданин“, уверил представител на ведомството.

Днес телевизионният канал РБК-ТВ, позовавайки се на собствени източници, разпространи слуха, че богаташът е бил задържан от сътрудници на ФБР в САЩ. Според медията обаче не било ясно дали задържането е свързано с бизнеса на Абрамович или с разследзването на обстоятелствата около смъртта на друг руски олигарх – Борис Березовски.

През август 2012 г. двамата бизнесмени се съдиха в Лондон за разделянето на активите на две компании, в които са били съдружници. Искът на Березовски на стойност 5,5 млрд. Долара бе отхвърлен, тъй като съдът сметнал показанията му за недостоверни. „Не съм на себе си. Имам усещането, че вярата ми в британското правосъдие е подкопана“, коментира тогава Березовски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    1 0 Отговор
    Прави впечетление че всички медии по света наричат тези руснаци, а те са евреи и като такива са получили милиардите.
  • 2 John

    1 1 Отговор
    САЩ между другото е единственото място в света където биха задържали такъв олигарх без да се замислят.

    Никой, никъде в друга държава не би закачил и с пръст руския бандит!
  • 3 .......

    0 0 Отговор
    А защо ли точно по време на самоубийството на Березовски другия олигарх Абрамович е бил в САЩ....