Last news in Fakti

26 Март, 2013 10:28 2 457 3

Борис Березовски се обесил

  • борис березовски-
  • великобритания
Борис Березовски се обесил - 1
Снимка: БГНЕС

След двудневни спекулации дали живеещият в изгнание в Лондон руски олигарх Борис Березовски е убит или се е самоубил, британската полиция сложи точка на спора, обобщава в. „Гардиън“.

В специално съобщение до медиите силите на реда обявиха, че Березовски се е самоубил. Това показва извършената аутопсия. При нея не са открити следи от насилие.

„Резултатите от аутопсията на патолозите, доказват че смъртта е в следствие на обесване“, заявиха от полицията. Оттам уточниха, че в момента се извършват токсикологични и хистологични изследвания, които ще отнемат време. Пред Гардиън бившата жена на олигарха Галина, заяви, че в събота е видяла трупа на бившия олигарх е забелязала около неговия врат следи от удушване.

Според близки до Борис Березовски източници, олигархът е страдал от тежка депресия след като загуби съдебната битка с подкрепяния от Кремъл олигарх Роман Абрамович.

Живеещият в изгнание на Острова преживя множество опити за покушение, включително бомбен атентат.

Малко преди смъртта си Березовски поискал прошка от Владимир Путин, увери говорителят на руския президент Димитър Песков. Тази информация внася допълнителна интрига около смъртта на известния олигарх. Самият Березовски пред руската версия на „Форбс“ намекна, че иска да се върне в родината си.

Олигархът емигрира във Великобритания през 2000 година след конфликт с руския президент Владимир Путин.

Според информация в медиите богатството на Березовски силно е намаляло през последните години и той дори е имал затруднения с изплащането на дългове, натрупани в резултат на скъпи съдебни дела. През 2011 година той загуби повече от 100 милиона паунда в бракоразводно дело, а миналата година - три милиарда в дело срещу собственика на футболен клуб "Челси" Роман Абрамович.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    0 0 Отговор
    всички предатели искат да се върнат в русия рано или късно радвам се че тоя не успя жалко че заграбените пари ще отидат в ръцете на британците
  • 2 муспи

    0 1 Отговор
    Абе какво е това лакейско лигавене по всички медии - руснак, искал да се върне в родината, молил за прошка този дето го подгонил като крупен крадец?! Това е типичен евреин, парите ги е получил от синедриона, който го е преценил за достатъчен кретен за такава инвестиция. Прави впечетление и великата трудност да се обеси без гуша - вижте снимката, вижте и нашите - Станишката, Боко, Соломон, Сашо, Ники...
  • 3 муспи

    0 1 Отговор
    А може ли някой дедектив, да кажем работник на Цецо, да обясни как шалчето с което се е обесил е било положено наблизо?! Виждате, британската полиция не се е сетила, и Мосад не би се сетил, какво остава за дъщерната коорп. на Мосад, цецовите бойци на тихия фронт.
Новини по държави: