Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 20:01 1 232 16

ООН: Г-20 трябва да направи повече за предотвратяване на климатичното бедствие

  • глобално затопляне-
  • климат-
  • оон-
  • антониу гутериш

Генералният секретар Антониу Гутериш ги призова да удължат мораториума върху дълговете на по-бедните държави и да отпуснат повече средства за тях чрез Международния валутен фонд

ООН: Г-20 трябва да направи повече за предотвратяване на климатичното бедствие - 1
Снимка: shutterstock

Лидерите на най-богатите държави трябва да направят повече, за да помогнат на по-бедните страни да се справят с климатичното бедствие, към което светът се насочва, предупреди генералният секретар на ООН Антониу Гутериш преди срещата на върха на Г-20.

Има сериозен риск конференцията за климата, която започва в края на тази седмица в Глазгоу, да не даде желаните резултати и резултатът от това ще е бедствие, допълни той.

В своето обръщение Гутериш предупреди за "опасните нива на недоверие" между държавите, като подчерта важността на преодоляването на тези различия за смекчаване на последиците от изменението на климата, пред които ще бъдат изправени непропорционално бедните страни.

Лидерите на Г-20 се събират преди срещата в Глазгоу. Гутериш ги призова да удължат мораториума върху дълговете на по-бедните държави и да отпуснат повече средства за тях чрез Международния валутен фонд. По думите му, рисковете произлизат от съперничеството между големите държави:

"Виждаме опасно равнище на недоверие между великите сили, между членовете на Г-20, между развитите и развиващите се страни. Най-важната задача на срещата на върха на Г-20 е да възвърне доверието чрез преодоляване на основните източници на недоверие, които се коренят в несправедливостите, неравенствата и геополитическото разделение".

Гутериш определи като "неморален" начина, по който скоростта на икономическото възстановяване от коронавирусната пандемия допълнително засилва неравенствата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    14 1 Отговор
    Сега се събират изродите...ПЛАНЪТ ЗА НОВИЯ ГЛОБАЛЕН РЕД ЩЕ СЕ СТОВАРИ С ПЪЛНА СИЛА...ВОЙНА Е ,ГОТВЕТЕ СЕ...ВСИЧКИ СМЕ УЧАСТНИЦИ..ПО НЕВОЛЯ
  • 2 Сатана

    8 2 Отговор
    Някои го наричат “Климатично бедствие” но запознати твърдят , че е HAARP.
  • 3 оня с магарето

    7 0 Отговор
    дългове, кризи, инфлация това правят
  • 4 Рошко

    11 2 Отговор
    Ами като за начало да спре да търси вода на Марс и да нахрани хората дето повече умират от глад а не от медиен вирус, и да започне да се залесява, алчността ще погуби човечеството
  • 5 Варненец

    11 2 Отговор
    Тея па, Г 20 и Г 50, даже и Г 80 са по-загрижени да ни бодат до средата на 22-ра на 70%, дреме им за климатичните промени, те искат да ни уморят дотогава.
  • 6 Майна

    6 1 Отговор
    Vanguard е в ръцете на най-богатите семейства на земята“, казва Гилен. Сред тях намираме Ротшилдови, семейство Дюпон, семейство Рокфелер, семейство Буш и семейство Морган, за да назовем само няколко.

    Много от тях принадлежат към кралски кръвни линии и са основателите на нашата централна банкова система, ООН и почти всяка индустрия на планетата. Gielen отива още по-далеч в своя документален филм, така че силно препоръчвам да го гледате изцяло. Тук съм обобщил само малка част от целия филм.

    Финансов държавен преврат

    Говорейки за централните банкери, наскоро интервюирах финансовия гуру Катрин Остин Фитс и тя вярва, че централните банкери са в основата на глобалното поглъщане, което наблюдаваме в момента. Тя също така вярва, че те са тези, които оказват натиск върху частните компании да изпълнят явно незаконните мандати за COVID. Техният контрол е толкова голям, че малко компании имат способността да заемат позиция срещу тях.

    „Мисля, че централните банкери наистина зависят от интелигентната мрежа и страховитата технология, за да им помогнат да преминат към последните стъпки на финансов контрол, за което мисля, че настояват“, каза тя.

    „Това, което видяхме, е огромно усилие за банкрут на населението и правителствата, така че да е много по-лесно за централните банкери да поемат контрола. За това пиша от 1998 г., че това е финансов държавен преврат.
  • 7 Майна

    7 1 Отговор
    Проклети да сте ИЗРОДИ, ПРОКЛЕТИ!!! ТОВА ,КОЕТО СТОВАРИХТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ ГО ПЛАТИМ СЛЪПО, НО ЩЕ БЪДЕТЕ СМАЧКАНИ!
  • 8 БПФ

    6 1 Отговор
    Гнъсният ypод гутериш е доказан враг на цивилизацията. Той настояваше европейските държави да си отворят границите и да приемат безкритически всеки дивaк, който реши да нахлуе в тях, без да обръща внимание на издевателствата, на които примитивите-мигри подлагат европейските граждани.
    Така и "климатичните цели" са насочени срещу цивилизованите държави, нищо, че примитивите замърсяват много повече. Не е нормално един милиард население в Африка да гладува на 90%, а гладен китаец да няма, въпреки, че Китай има дори по-многобройно население на 4.5 пъти па-малка територия с по-малък процент годни за земеделие земи. Истината е, че меланиновите са мързеливи и само чакат някой да ги храни наготово, развъждайки се междувременно като мишки. Да работят !!!

    Коментиран от #13

  • 9 БПФ

    6 1 Отговор
    Заради "борбата срещу изменението на климата" и предизвиканата енергийна криза, спря принудително производството на торове - е сега ще видите такъв глад, че свят ще ви се замае !!!

    Коментиран от #14

  • 10 БРЦК

    2 1 Отговор
    Г 20. Политиците и банкерите срещу човеците. Само кръвта на банкерите и политиците ще измие СРАМА от робството по лицата на хората. Нека войната започне сега

    Коментиран от #15

  • 11 Майна

    1 0 Отговор
    Evergrande е повече от вероятно вече фалира, казват експерти
    Според Стан Шимански от блога Encouraging Angels , вероятно има много повече банки и небанки, които са изложени на Evergrande, оттук и измамните съобщения на медиите за корпорациите.

    Списъкът, предоставен от д-р Мецлер, е само началото, казва той – не е изчерпателен. Ще се появят още много имена, предупреждава той, с вероятно много повече задължения, които скоро ще излязат наяве.

    „... ние съобщихме вчера, че Fantasia Holdings има 150 милиона долара в облигации, които не изглежда да са отразени във финансовите й отчети“, пише Шимански. „Ще бъде ли установено, че Evergrande има ценни книжа, които не е разкрила на пазарите?“

    Докато Evergrande твърди, че е направила неотдавнашното плащане на лихва от 83,5 милиона долара точно в момент, когато остава един ден, реалността е, че компанията повече от вероятно вече е в несъстоятелност и не казва истината.

    „Фалитът на самия Evergrande… вероятно вече е настъпил“, Мецлер и др. са цитирани в прессъобщението.

    „Към понеделник сутринта германско време не е получено потвърждение – нито от самата Evergrande, нито от рейтингови агенции на място, засегнати инвеститори в облигации или участващи банки – че просрочената лихва от 83,5 милиона долара е била изплатена в края на миналата седмица – последната възможна дата от 30-дневния гратисен период. Засега има само непотвърдени съобщения в пресата, че лихвата е изплатена по ескроу сметки.

    Кредиторите,
  • 12 Майна

    1 0 Отговор
    добавя съобщението, все още не са получили това предполагаемо плащане, което предполага, че компанията може вече да е в несъстоятелност. Дори ако лихвите са били платени, това би представлявало само „отлагане на несъстоятелността“, предупреждават те.

    „Защото оттук нататък“, добавят те, „ще бъде един удар след друг: следващият, но sic (също вече в просрочие) трябва да бъде изплатен до 10 ноември.“

    Ако теорията, че Evergrande вече е под вода, се окаже вярна, тогава неизбежното разкриване на това има потенциал да причини „екстремно разрушаване на глобалната финансова система – с фалити на играчи, които все още се смятат за стабилни днес“.

    „Цунами идва от изток“, предупреждава Шимански. „Трябва да стигнете до високите места, така да се каже. Това цунами има потенциала (не е гаранция – това не е финансов съвет – консултирайте се с вашия съветник) да унищожи живота, какъвто го познаваме.”
  • 13 2349

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "БПФ":

    Xoди ce гpъмни!Най-голeмия замъpcител e Китай !!
  • 14 Оппа

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "БПФ":

    "борбата срещу изменението на климата"............................................Виж гo тoвa cловocъчетaниe и xyбавo гo зaпoмни!!Bce по aктyaлнo ще e ,докaтo имa мислeщи кaто теб.
  • 15 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "БРЦК":

    Ами хайде давай,само с драскане на призиви не става. Хе - хе.
  • 16 Танев

    0 0 Отговор
    Нищо, ама нищо неможе да спре промяната. Причината за затоплянето не е биологична или икономическа; причината е в нарастването на вътреЗемната енергия и нейното взаимодействие със Слънцето.