Last news in Fakti

27 Март, 2013 16:19 1 292 1

Съдебният лекар на кралицата разследва смъртта на Березовски

  • борис березовски-
  • смърт-
  • самоубийство

Олигархът не бил разорен, както твърдят таблоидите

Съдебният лекар на кралицата разследва смъртта на Березовски - 1
Борис Березовски

Специално разследване ще започне утре във връзка със странните обстоятелства около кончината на руския олигарх Борис Березовски в Англия, който е починал от обесване, без при това да са открити следи от борба, съобщи Newsru, позовавайки се на информация от сайта на полицейското управление на региона Темз Вели. То ще бъде водено от съдебния лекар на Нейно величество Питър Бедфорд, който се включва в подобни разследвания при спорни случаи, за да се установи има ли смъртта насилствен характер.

Руски експерти са смутени от лежащото на земята в банята на дома тяло на „обесения“. Професорът по съдебна медицина Виктор Колкутин обяснява, че на практика е невъзможно човек да се удуши сам със собствените си ръце, тъй като щом настъпи хипоксия (недостатъчен приток на кислород), ръцете разхлабват хватката си.

Да се самоудуши с помощта на шал (за какъвто, открит в близост до тялото, говорят в медиите близки на бизнесмена, но не и представители на полицията), също не би могло, ако няма допълнителна опора. От полицията опонират на съмненията с аргумента, че не е изключено тялото на пода в някакъв предишен момент да е висяло.

Според охранителя израелец, който е намерил работодателя си мъртъв, в близост до него нямало никакъв шал. С бодигарда е разговарял живеещият в Лондон писател Юрий Дубов, бизнеспартньор и приятел на покойния, който разказал на „Комерсант“: „Борис бил на пода, единият му крак бил сгънат, а дясната му ръка била положена на мястото на сърцето. Телохранителят обясни, че лицето му е изглеждало спокойно“.

След като установил, че Березовски няма пулс и като огледал, че няма следи от кръв в помещението, охранителят извикал полиция и Бърза помощ. Той обаче не бил забелязал шал. Самият Дубов преди няколко дни говорил с Березовски, който според него бил бодър и не показвал признаци на депресия.

Че е видяла шал до тялото обаче съобщава една от бившите съпруги на Березовски, Галина Бешарова, която пристигнала в къщата, още докато лекарите били там. За находката тя споделила с приятел на олигарха, някогашния зам.-директор на „Аерофлот“ Николай Глушков.

За самоубийство веднага заговаря пък адвокатът на бизнесмена - Александър Добровинский: „Да се удавиш или да се застреляш не е красиво, а да умреш в костюм, на копринен шал – това е в ситла на Борис Абрамович Березовски“, коментира той.

Тези предположения оборва бившият руски алуминиев магнат Михаил Черной, който понастоящем живее в Израел. Той разкрил пред „Файненшъл Таймс“, че Березовски в понеделник, 25 март, ще пътува до Тел Авив и му поръчал да му резервира хотел на крайбрежието. Бизнесменът не дал никакъв знак, че се готви да се самоубие на 23 март...

Според приятелка на бившата жена на олигарха - Александра Нерозина, не било вярно, че той е разорен, както много таблоиди пишат. Просто той вече нямал толкова пари, с колкото бил свикнал да оперира, но изобщо не ставало дума, че трябва да разпродаде и последните си ценности, за да преживява. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    Цецо имал данни че е убит от Хизбола, но го няма Ники да отиде за консултация до изсраел.
Новини по държави: