Last news in Fakti

3 Април, 2013 15:45 4 086 0

Скандал с гратисчия предизвика катастрофа с жертви и ранени

  • катастрофа-
  • жертви-
  • автобус
Скандал с гратисчия предизвика катастрофа с жертви и ранени - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко седем души загинаха, а десет са ранени при катастрофа в Рио де Жанейро, когато на една от централните артерии в бразилския мегаполис на възел с няколко нива автобус загуби управление и падна от 10-метрова височина, съобщи „Вашингтон поуст“. Жертвите са петима мъже и две жени, цитира изданието шефа на местната Гражданска защита Сержио Симоеш. Засега не е ясно колко души са пътували в автобуса и имало ли е сред тях деца.    

Спасители работят на мястото на трагедията, а тежко ранените са транспортирани с хеликоптери. На свръхнатоварената Авенида Бразил, която е главната магистрала за влизане в Рио, се е образувало километрично задръстване.

Хроникьорите не крият изумлението си, коментирайки информацията относно възможната причина за аварията. Според показанията на редица свидетели в автобуса избухнал скандал между шофьора и един от пътниците, проникнал вътре без да си плати, прескачайки металната пречка на предната врата. Това може и просто да е отвлякло вниманието на водача, предполагат от полицията.

Автобусите са основният обществен транспорт в 6-милионния Рио де Жанейро. Те се управляват от частни компании, а сигурността и удобството невинаги са на ниво: нямат обезопасителни колани и не е рядкост десетки натъпкани в тях пасажери да пътуват прави. Всеизвестно е, че водачите карат с висока скорост дори през жилищните зони, коментира изданието. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: