Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 22:00 2 406 10

Вучич разговаря в Белград с генералния директор на „Росатом“

  • росатом-
  • сърбия-
  • русия-
  • александър вучич-
  • аец-
  • алексей лихачов

Двете държави подписаха споразумение за сътрудничество

Вучич разговаря в Белград с генералния директор на „Росатом“ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Сърбия Александър Вучич разговаря в Белград с генералния директор на „Росатом“ Алексей Лихачов по въпроса с изграждането на Център за високи технологии и иновации в страната.

По-рано двете държави подписаха споразумение за сътрудничество за строителство на такъв център за медицинско, научно, селскостопанско, индустриално и обществено развитие.

„Центърът ще бъде предназначен за разработване на нови методи за лечение в онкологията, пулмологията, кардиологията, неврологията, ендокринологията и други области на медицината“, отбеляза президентът на Сърбия. Планира се реализирането на проекта да започне, след подписване на съответните споразумения по време на визитата на Вучич в Русия следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Таратор

    20 3 Отговор
    Само през първия гладомор по време на британската колонизация през 1770-1773г. са измрели от глад приблизително 10 млн.души, милиони повече от официално обявените еврейски жертви през Холокоста!Това означава, че британците са успели да избият близо една трета от цялата популация в Бенгал. В своята книга „Невижданият свят“ Джон Фиск описва „Бенгалския глад“ като много по-смъртоносен и зловещ дори от Черната чума, която е тероризирала Европа през 14 в. Великобританците безмилостно разграбвали ресурсите на Индия, но и принуждавали всеки обикновен селянин да изплаща данък 15% от печалбата от реколтата им. Въпреки „Бенгалския глад“ индийците не знаели все още, че това е само първия път, когато десетки милиони ще измрат от глад, причинен от алчността за печалби на Великобритания. Най-смъртоносния глад, след „Бенгалския“ от 1770-те идва по времето на Уинстън Чърчил, през 1943г., когато от глад измират над 3 млн.души. Гледката била ужасяваща, хората пълзяли по улиците и ядяли от труповете на умрелите, за да оцелеят. Така остава въпроса дали Уинстън Чърчил, човекът който спаси Великобритания от масовия убиец Хитлер е не по-малко чудовищен убиец от самия него. Когато правителството в Делхи изпраща снимката по-долу на Чърчил, за да опише ужаса, британския премиер отговаря с обичайния си черен хумор „Тогава защо Ганди е още жив?!“.

    Коментиран от #3

  • 2 Мда

    21 0 Отговор
    Май близо до Видин ще има сръбска АЕЦ.
  • 3 Дако

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "Таратор":

    Те пиратите избиха над 100 милиона индианци , че за 10 милиона индийци ли ще ги е еня .
  • 4 А50

    13 0 Отговор
    Е така се прави. Може би и наш Асенчо е говорил с РОСАТОМ та се е засилил да прави 7ми блок. А дано ама..

    Коментиран от #6

  • 5 Иван Митев

    21 0 Отговор
    Само можем да гледаме и да се учим от сърбите.Ние докато сме слуги на САЩ - империята на злото ,нищо хубаво не ни очаква.
  • 6 КОЙ

    23 0 Отговор

    До коментар #4 от "А50":

    7 и 8 блок трябваше да има отдавна но западните ни партньори не разрешават ,трябвало да сме зависими от тях .Но така е в дивият капитализъм изяждаш по малкия за да оцелееш и нали разбираш че ние сме малкия в случаят.
  • 7 БСПетко

    1 10 Отговор
    В България всичко е комунистическо и Банки и Предприятия и Правителство и Дебили като теб
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гената

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "69😜😜😜":

    А така, ний докато зяпаме "експерти" като Мартин Димитров в устата и сърбите ще си направят АЕЦ.
Новини по държави: