Last news in Fakti

5 Април, 2013 12:56 1 341 0

Гръцки политик-ветеран си иска драхмата

  • гърция-
  • драхма-
  • евро
Гръцки политик-ветеран си иска драхмата - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцкият политик-ветеран Алексос Алаванос се обяви за отказ от еврото и връщане към драхмата. Според него по този начин икономиката ще има по-голяма свобода за справяне с икономическата криза.

За целта Алаванос обяви създаването на нова партия с името „План Б“. Пред своите съмишленици той обяви, че оставането на Гърция в Еврозоната вече не е в интерес на страната. Алаванос дори разкритикува договорения с Тройката пакет от строги икономии.

Последните социологически проучвания обаче показват, че гърците не са склонни да се върнат към драхмата. Близо 64% от тях искат страната им да остане в Еврозоната.

Междувременно преговорите за получаване на следващите траншове финансова помощ за Гърция вървят трудно.

Дупката в хазната през 2014-а може да достигне 3 млрд. евро, предупреждава в. „Нафтемборики“.

Пред деловия в. „Имерисия“ финансовият министър Янис Стурнарас ясно е заявил, че ЕС и Международният валутен фонд няма да дадат пари, докато не бъдат уредени всички висящи въпроси за данъците, банките, просрочените дългове и съкращенията в държавния сектор. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: