Last news in Fakti

10 Април, 2013 10:44 3 667 16

Северна Корея готова да изстреля ракета

  • мусудан-
  • кндр-
  • северна корея
Северна Корея готова да изстреля ракета - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

КНДР е приключила зареждането с гориво на балистична ракета със среден обсег "Мусудан" и е готова да я изстреля всеки момент. Това съобщи  руската агенция ИТАР-ТАСС, като се позова на японски медии.

"Мусудан" има далекобойност от 3 до 4 хиляди километра, което означява, че потенциално може да порази цели по цялата територия на Япония, както и американския остров Гуам.

Същевременно японският премиер Шиндзо Абе е наредил на Министерството на отбраната да вземе всички необходими мерки по защита на населението на страната във връзка. Япония разположи ракети „Пейтриът“ в столицата си, подготвяйки се да защити 30-те милиона души, които живеят в Токио от всяка севернокорейска атака.
Разузнавателните служби на САЩ, Южна Корея и Япония потвърждават информацията и предупреждават, че още днес Северна Корея може да изстреля балистична ракета със среден обсег, посочва агенцията.

Напрежението на Корейския полуостров ескалира, след като ООН наложи нови санкции на КНДР през март заради проведения от тях трети ядрен опит ( февруари 2013 година), довеждайки до една от най-напрегнатите ситуации от Корейската война (1950-1953) насам.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Шт бе !!!! Стига глупости !!!! Аааааа !!!!!
  • 2 comment

    1 0 Отговор
    Ааалииииииии, тия ще пратят цяла ракета!?! Ама първо къде ще я засилят, към Южна Корея, към САЩ или към Япония?!? Ега ти ненормалниците.
  • 3 руснака

    1 1 Отговор
    глупости. Напрежението ескалира, когато сащ и южна корея започнаха да провеждат военни учения със сценарий - превземането на северна корея и след като игнорираха всички дипломатически призиви на северна корея да спрат с провокации

    Коментиран от #7

  • 4 Американец

    1 1 Отговор
    Аре тез да се пробват като са толкоз ербар. Американците ще им е... п....та м..на. За 2 седмици ще видите какво ще ги направят. Нито лоялната нация на Кимовци ще има нито комунисти.

    Коментиран от #6

  • 5 на момента

    1 0 Отговор
    СКорея добре парадира с ракети и военна мобилизация, но те много добре знаят, че срещу външния високо-технологично развит военен свят, те имат само една що-годе добре развита противо-ракетна отбрана, покриваща и границите и вътрешността на страната им. Така че, може много скоро да излязат и да кажат пред света - хей, дайте ни някой помощ, че умираме от глад, а ние ще се откажем от това което правим и ще имаме милост. И да пуснат ракета/две, нали никой не си е въобразил, че те имат необходимата сухопътна мащабна сила (макар че, артилерията им има далекобойност - тя сама не запазва страна или отстоява позиция), както и логистика и инфраструктура, да поддържат една масирана и, най-вече, продължителна атака от вън. Смятам, че са в голяма безизходица и затова така действат, преди да протегнат ръка за помощ!
  • 6 ..!..

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Американец":

    Ти си един много глупав, малък човечец, американецо...
    Повечето лоши неща идват от щатите, ако не си забелязал... Нация паразит- смуче от където може, докато не изпият кръвчицата на целия останал свят няма да мирясат...
  • 7 FCK

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "руснака":

    Напрежението ескалира където има комунисти. На никой не му е притрябвало да превзема комунистическата С.Корея, защото тези режими се разпадат сами без бой - доказателство за това е целия БИВШ соцлагер. Като толкова ти харесва жалката червена идея припкай при Ким докато не се е разпаднала и там ……

    Коментиран от #11

  • 8 гет

    1 1 Отговор
    Самочуствието на невежата който подкрепя агресорът САЩ стига до там че,ако си вкара една метла в г.за ще се мисли за паун.
  • 9 Монарх

    0 0 Отговор
    Не че се кефя на монархии като Северна Корея, но наистина, където не се играе по свирката на САЩ, там има проблеми.
  • 10 Молотов

    1 0 Отговор
    Северна Корея са управлява от фанатици, които са заплаха за света.НО! Защо САЩ не обърнаха внимание на Северна Корея много по-рано, при положение че знаеха че разработват ядрено оръжие? Вместо това янките се занимаваха с интриги в Близкия изток- защото там има петрол.Нападнаха Ирак, под предлог че уж Саддам разработвал химическо и ядрено оръжие- нищо такова нямаше, целта беше само и единствено петрола.През това време Северна Корея си правеше ядрени ракети, но те не бяха интересни-нито петрол имат, нито хашиш...
  • 11 руснака

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "FCK":

    соцлагер не са разпадна сам, помогнаха му за това - днес да не сме 91-ва, че някой да вярва да анти-соц пропаганда?!? ФАКТ е, че този път американци сами предизвикаха северна корея
  • 12 ..пророк....

    0 1 Отговор
    Ха,ха,ха-смешните комуноиди приключили
    зареждането на резервоарите на т.н. си ракети с гориво-
    на една от по-новите си-със сок от банани и портокали,на
    другите-с дизелово гориво,а бойните им глави -с ..............
    -с ВЪШКИ,с какво друго...........
    И вече са готови "да дадат добър урок на американските
    империалисти",разбира се,.......
    Макар че,ако ли пък,все пак,се случи някоя и друга "ракета"
    да успее да излети някак си,тя ще е посрещната доста
    приветливо и дружелюбно от ПАТРИОТ-ите на корабите и
    подводниците много преди да е изминала и половината си път
    и без да е дори помирисала сушата-целта безславно ще
    завърши пътя си в океана,избивайки сума невинни морски
    обитатели.....
    Вместо омразните империалисти,да речем,.....
    А пък какво ги после,само Ония Горе Знае....
    И "световните лидери-стратези"тук,на Земята.....
    Може и някое и друго"зелено човече"също,ама на нас-
    обикновените хорица,никой нищо не казва!
    Докато го не направи........
  • 13 Бай хой

    1 0 Отговор
    Споко, хамериканските ракети в момента се харчат като топъл хляб.
    55 година братята хамериканци ядоха бой от жълтурковците и сега ще си връщат, какво като ще загинат няколко милиона невинни.
    През последните десетилетия ни писна вече от американски войни уж за отмъщевие а нападат първи, уж за да демократизират а налагат исляма и чрез добре поддържаните зли врагове ограбват собственият си народ и тероризират света.
  • 14 Ivan

    1 0 Отговор
    Dano udarqt tezi nagli amerikanci,koito se butat navsqkyde!Bravo na Severna Koreq i vse pak Kitai i eventualno rusnacite 6te im pomagat
  • 15 Дупемир

    0 0 Отговор
    Нека да изясня на заблудените:
    Русия отдавна каза, че в случая със Северна Корея интересите им съвпадат с тези на САщ.
    Китай има подписано споразумение, че в случай на агресия от С. Корея ще скъса отношенията си с тях и ще се присъедини към международните сили.
    Дори държави като Куба и Венецуела се дистанцират от тях.
    Единствения, който (може би) ще помогне е Иран. Късмет!
  • 16 тито

    0 0 Отговор
    Тук нестава въпрос-дали са комунисти или не....въпроса е друг--имат смелоста и честа да се опънат на световният полицай...Американците и в този случай не са прави-искат си хората комунизьм,нека си го правят.......не.....прекрасната и ужасяваща истина е че корейците даже и с дървени тояги отстояват своите виждания и свойто достойнство---което заслужава уважение......
Новини по държави: