Last news in Fakti

19 Декември, 2021 13:06 3 044 35

Учени настояват за нови COVID ограничения

  • омикрон-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • великобритания

Около 10 на сто от населението на Острова е без нито една доза ваксина

Учени настояват за нови COVID ограничения  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британски учени предупреждават, че до дни трябва да се наложат допълнителни ограничения, за да се избегне претоварване на болниците на Острова със случаи с Омикрон. Тази сутрин министърът на здравеопазването Саджид Джавид не се ангажира с въвеждане на нови мерки, но заяви, че правителството следи отблизо ситуацията и ще реагира в случай на нужда.

Някои от съветниците на британското правителство твърдят, че, ако не бъдат взети спешни мерки, заразяванията дневно до края на месеца могат да достигнат между 600 000 и 2 милиона. Те твърдят, че действителните заразявания са много повече от изнасяните официално данни. Таблоидът „Сън“ пише днес, че по-строги мерки ще бъдат въведени незабавно след Коледа. По-рано „Таймс“ и „Файненшъл таймс“ съобщиха, че правителството има разработен план за пълен локдаун.

Министърът на здравеопазването Саджид Джавид заяви по „Скай нюз“ тази сутрин, че дискусии се водят с учените и съветниците почти на всеки час, но за да бъде взето решение за нови ограничения то трябва да бъде подплатено със съответните данни.

Джавид изнесе данни, че около 10% от населението продължава да е без нито една доза ваксина и че 9 на всеки 10 от най-тежките случаи в болниците са с хора, които не са ваксинирани. Той призова всички неваксинирани да помислят добре за вредата, която нанасят на обществото.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    94 6 Отговор
    Излъгаха хората че ако си бият неизследвани ваксини ще получат свобода.Сега народа да им търси сметка.
  • 2 волен сидеров

    99 5 Отговор
    ГОЛЯМ ЗОР ЩЕ ВИДЯТ ДА ВАКСИНИРАТ ВСИЧКИТЕ-НЕ ВИ ЛИ Е СЪМНИТЕЛНО ТОВА .10% неВАКСИНИРАНИ А ГОВОРЯТ ЗА ПЪЛНИ БОЛНИЦИ

    Коментиран от #11

  • 3 нннн

    76 5 Отговор
    Тия "учЕни" да си изядат "дипломите"!

    Коментиран от #25

  • 4 Sieg

    55 4 Отговор
    Да направят качествена ваксина де! НЕваксинираните от кога чакаме! То covid-a ще си замине вече.
  • 5 Рошко

    72 5 Отговор
    Демек искат да кажат че 90% боцнати а пък вируса си се вихри, аз питам тогава какви са тези учени. И що не си заврът ваксините там дето слънце не огрява
  • 6 123456

    42 2 Отговор
    Omicron Delta разместваме буквите и дословно се получава Media Control
  • 7 Boxer EZ 30

    52 2 Отговор
    Уфф, добре че изскочи Омикрон! Иначе какво щяха да обясняват на ваксинираните и болни нации?
    Колко Удобно!
  • 8 Boxer EZ 30

    40 3 Отговор
    Въпроси към предстоящата информационната кампания в България :
    1. Какво пише в договора между Урсула и Пфайзер, чиито краен резултат, завършва в телата на българските граждани?
    2. Колко, от официално преболедувалите 200 000 българи през 2020г., отново са се заразили, ¬¬¬¬п¬¬¬¬остъпили в болница или са починали през 2021г.? Става въпрос само за търсене на съвпаденията по ЕГН, които МЗО има, но незнайно защо, не обявява данните за естественият имунитет, които касаят вече 3,5 милиона преболедували българи!
    3. Кои организации, в момента в България, ежедневно, следят за качеството на ваксините по ваксиностанциите? Това, че един продукт е сертифициран от ЕК, не значи, че не трябва да се осъществява ежедневен качeствен контрол!
  • 9 Boxer EZ 30

    38 2 Отговор
    4. Защо не е създадено Бюро за Разследвания на Страничните Ефекти от Ваксинацията? За да проверява да ли има връзка, между ваксините и последващата инвалидизация или смърт на всеки ваксиниран, починал до 6 месеца след ваксиниране, когато е под средната продължителност на живота? Защо, след като от нас се иска, да прилагаме масово нов продукт, ние не следим за негативните ефекти от него, по възможно най-критичният и прозрачен начин?
    5. Колко души са започнали ваксинационният курс и не са го завършили, защото са починали? Защо не се оповестяват отделно в ежедневната статистика?
    6. Защо на ваксините се приписва ефекта от естественият имунитет, като не се отчита боят на ваксинираните, след преболедуване и не се оповестяват отделно в ежедневната статистика?
  • 10 Boxer EZ 30

    38 2 Отговор
    7. Чрез ваксините, не се ли получва „трениране и селектиране” на вирусът, който може да стане все по-обучен, заразен и дори по-смъртоносен? (Пример с масовото прилагане на антибиотиците и последвалата резистентност)
    8. Какво стана със златното правило, че човек може да се ваксинира само в отлично здраве? Призоваването за ваксинация, по време на поредната корона-вирус-вълна и на понтециално болни хора, не е ли допълнителен фактор застрашаващ здравето им?
    9. Защо не се допускат руските и китайските ваксини?
    10. Защо в обществата, достигнали 80% ваксинация, вместо „Стаден Имунитет” се развива „Стаден Садизъм” спрямо неваксинираните?
    11. Сегашното положение не е ли описано в Окровението на Иоан гл.13, стих 15-18?
    Осветляването на тези въпроси е отговорност към общественото здраве и ще намали основата за конспиративни теории, което би трябвало да е цел и на самите ваксинатори!

    Коментиран от #18

  • 11 10%неваксинирани е повече от

    4 45 Отговор

    До коментар #2 от "волен сидеров":

    населението на България. Имат само с около 300 души повече в интензивните си отделения в момента от нас. А не ви ли стана ясно, че ваксините осигуряват само 40%защита от заразяване, но пазят в 90%от случаите от тежко протичане, хоспитализация и смърт. Никой не е казал, че осигуряват вечен живот ваксините. При Омикрон е страшно това, че заразява отново и преболедували и ваксинирани и то с голяма скорост. Дори да е 3 пъти по-безобиден от Делтата ако заразява 5 пъти по-бързо това отново би довело до претоварване на болничната система, както и до затваряне на предприятия заради голям брой заразени, дори и сред ваксинираните. Затова са локдауните, а не защото на някой много му е кеф да затваря. А в момента вече има и грип в САЩ и западна Европа. Отслабеният организми на преболедувалите скоро от ковид може да е благодатна почва за по-тежка грипна епидемия. Още повече, че миналата година нямаше въобще грипни епидемии никъде по света и това означава само че ако има грипна епидемия тя може и да е по-тежка от обичайните през последните 10 години. И няма да е много лесно да се разграничава ковид от грип, особено при "преглед" по телефона. А човек може да се зарази едновременно и от двете неща за съжаление.

    Коментиран от #14, #23, #28, #30, #31, #32

  • 12 алфа херинга

    35 1 Отговор
    Малко статистика. На 4 декември 2020, официално заболели са 65млн и починали от Ковид, 1.5 млн. Днес гледам че ги дават, общо заболели 274 млн, починали 5.35млн. За този период от една година ( и малко) бяха поставени милиарди ваксини. Процентът на починалите за тази една година е 1.84%, въпреки пак казвам милиардите поставени ваксини. Процентът до 04.12.20, е 2.3 %. Виждате за каква нищожна разлика става на въпрос, на фона на масовата световна ваксинация. Сега промитите мозъци, като Ваксиниран 13948 ще кажат, че това няма значение, защото умират само неваксинирани, но за всеки човек с малко критично мислене, ще му стане ясно колко ефективни са тези препарати.
  • 13 Sieg

    38 1 Отговор
    Когато Омикрон настъпи от Африка казаха, че няма страшно, дори нямало смъртен случай от Омикрон, бил само по заразен, но по лек за изкарване. Та каква е тази истерия по тв-то и интернет не знам. Все повече се личат политическите и £$ интереси от covid-a.
  • 14 Boxer EZ 30

    25 2 Отговор

    До коментар #11 от "10%неваксинирани е повече от":

    Звучиш като разумен човек. По принцип, съм съгласен, че по време на пожар, човек може и през балкона да скочи, което оправдава паническото ваксиниране на течности с променливи характеристики. Но когато се взимат решения касаещи цели нации, не е ли добре да се помисли и в малко по-дългосрочен период за последствията от решения, взети под натискът на паническата пропаганда? Можеш ли да се пробваш да отговориш на някои от поставените от мен въпроси?
  • 15 При нас се мери

    22 0 Отговор
    с двоен аршин.В Народното събрание без зелен сертификат,заплатите по банков път,за депутатите кеш.Продължаваме измамата-Зурло и Кокорчо.
  • 16 Фют

    31 1 Отговор
    Те затова снощи щурмуваха Даунин стриит 10 ,защото и там вече никой не им вярва.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Точно!

    28 1 Отговор

    До коментар #10 от "Boxer EZ 30":

    Нали Кирето искал диалог с антиваксъри, както ни наричат! За пет години съм поставил 6 ваксини(ама от истинските многогодишно изпитани) , изисквани за пътуване в Африка и Азия! Много бих искал да видя как Кирето ще ме убеди, че са безопасни и без странични ефекти! И кой ще поеме отговорност при увреждания! Съмнявам се обаче!
  • 19 NikNay

    24 1 Отговор
    Смърта седи пред стените на града и чака . Минал един мъдрец видял я и седнал до нея и я попитал - какво правиш тук ?. Смърта отговорила - сега ще вляза в града и ще взема 100 човешки живота. Мъдреца хукнал по градските улици крещейки - смърта идва и ще отнеме 100 човешки живота! Разбягали се хората изпокрили се и се заключили по домовете седмици наред . Умрели 5000 . Напускайки града мъдрец видял смърта още да седи пред стените на града. Бесен мъдреца кряснал на смърта- ти дойде да вземеш 100 души а те са 5000 ! Смърта спокойно отговорила - да за взех 100 болни и стари както правя всяка седмица, останалите ги взе страха и за това си отговорен само и единствено ти .....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 КОКО

    17 0 Отговор
    ФАКТИ!
    НЕ Е ХУБАВО ДА ЦЕНЗОРИРАТЕ КОМЕНТАРИ С ИМЕНА И САЙТОВЕ ПО ТЕМАТА КОВИД, КОИТО НЕ СА ОБИДНИ И НЕЦЕНЗУРНИ!

    ОСОБЕНО ТЕЗИ, КОИТО КРИТИКУВАТ И РАЗОБЛИЧАВАТ ТОЗИ ДОЛНОПРОБЕН СПЕКТАКЪЛ!

    ЧИТАТЕЛИТЕ ЩЕ СИ ПО МИСЛЯТ, ЧЕ ЗАЕМАТЕ СТРАНА!
    КОЕТО ВЕЧЕ ЗАПОЧНА ДА ЛИЧИ!
  • 22 КОКО

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "КОКО":

    Имам предвид в мрежата и сайтове, като веох ком (с латински букви).
    В YouTube повечето видеа с негово участие се блокират почти веднага.
  • 23 САНДОКАН

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "10%неваксинирани е повече от":

    На мен като по прост ще ми обясниш ли защо освен ковид друг грип вече няма,нито миналата година нито сега,нито за вбъдеще

    Коментиран от #27

  • 24 Анонимен

    18 0 Отговор
    Много ефективна система са измислили глобалистите с тези "учени" . Значи вербуват няколко такива които да дават правилните "съвети . След това вече контролираното от тях правителство взима решение на база на тези съвети . Ако нещо се обърка - от правителството казват че са се доверили на учените и нямат вина защото не са специалисти. Учените пък казват че те само съветват и правителството решава . Така се получава че и двата вълка са винаги сити , а агнето е винаги изядено .
  • 25 Аз бих

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "нннн":

    им дал нещо друго да ядат!
  • 26 😷😷😷

    24 0 Отговор
    Интересно 10%, каква вреда нанасят на "ваксиниранито на 90% общество" !?!?!? И още по -интересно, ако на теория "ваксинират" и тези 10% или ги избият, как после ще обясняват поредните вълни или сигурно тези с 34 бустера, ше обвиняват и избиват тези с 33 бустера !?!?
  • 27 Проверено

    14 1 Отговор

    До коментар #23 от "САНДОКАН":

    Защото вече лекуват по протокол.Със заповед,всички респираторни заболявания,се пишат Клинична пътека 104,което означава Ковид.
  • 28 и само

    16 0 Отговор

    До коментар #11 от "10%неваксинирани е повече от":

    заради това викаш да се набодем с експерименталки ? Набоди се ти като искаш, но недавай акъл на другите.
  • 29 Ами ...

    13 0 Отговор
    "УЧЕНИ настояват". Кой са тези "учени" и по какво са специалисти?
  • 30 Ами ...

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "10%неваксинирани е повече от":

    Стига глуности. Нидерландия има 17 милиона души население.
  • 31 Амс,

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "10%неваксинирани е повече от":

    Чакай бе като е безобиден тоя омикрон, защо им е на заразените с него да влизат в болница!? Или хората са така паникьосани от медии, политици и всякакви експерт-математици, че щом кихнат и тичат в болницата!
  • 32 алфа херинга

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "10%неваксинирани е повече от":

    Чакай малко сега, 10% са им около 6-7 млн, обаче казват населението. Което включва всички. Като изкараш децата до 15 години, които даже не разбират, че го карат и тези хора, които вече са го изкарали и имат естествен имунитет, няма да са 6-7 млн, а 5 и по-малко. Този щом казва, че случаите могат да достигнат до 2 млн на ден, по прости сметки означава, че тези 10% неваксинирани, ще покрият три дена. Ами другите? Май нещо лъжат, че само неваксинираните стигат до болница.
  • 33 msc

    4 0 Отговор
    Те хубаво са учени но с една съществена подробност - платени от фармацефтичните компании - навремето е техни предци така да се каже разправяли ,че цигарите са хубаво нещо.Наистина как няма да са били чудни като са взели бая хилядарки от тютюневите компани.А иначе другарката Йовович те агитира да пиеш джонка и да не се офлянкваш.А долу ниско се мъдри малък скромен надпис : Консумирай отговорно !!!
  • 34 Уйкипедий

    4 0 Отговор
    Немски учени открили, че британски учени не съществуват
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: