19 Декември, 2021 16:23 2 813 17

Разработен е нов тест за Омикрон

  • омикрон-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Новият метод за засичане на варианта Омикрон се основава на технологията на полимеразната верижна реакция в реално време

Разработен е нов тест за Омикрон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Учени от Съвместния изследователски център на Европейската комисия (JRC) са разработили нов метод за засичане на варианта Омикрон на новия коронавирус, съобщи пресслужбата на центъра.

Методът е валидиран успешно чрез компютърна симулация, основана на биоинформатиката. Съвместният изследователски център отправи покана към контролни лаборатории по света да валидират метода ин виво върху клинични проби, предаде БТА.

Вариантът Омикрон на новия коронавирус се различава значително от другите известни досега разновидности и има повече от 50 промени в генома от оригиналния вирус SARS-CoV-2, които потенциално могат да повлияят за засичането му в пробите.

Новият метод за засичане на варианта Омикрон се основава на технологията на полимеразната верижна реакция в реално време.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 James 🇺🇲

    64 7 Отговор
    Естествено че Европейската комисия е намесена. Ако не беше намесена - нямаше да има Кови изобщо. Европа просто искат да я заменят с неграци и бради и да ни изчистят нас, белите християни. Планът Калерги

    Коментиран от #7

  • 2 Продължавате

    42 3 Отговор
    да ни занимавате с глупости .
  • 3 Мдааааа

    52 2 Отговор
    Тоя Омикрон се изтърка вече. Гответе тестовете за следващата мутация и бустер на бустера, на бустера. В Нидерландия въвеждат пълен локдаун сега при 85% ваксинирано население. Кого си мислят, че заблуждават още не знам. На всички е ясно вече, че груповия имунитет е като приказката за Дядо Коледа.
  • 4 Краката от снимката

    20 1 Отговор
    Хич не е съгласна, май! 😁
  • 5 Варненец

    42 3 Отговор
    Тест!!!??? За настинка??? Това кому е необходимо, освен на еврейската фарма мафия?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "James 🇺🇲":

    Кво е тва кови?
  • 8 Ега ти и

    26 2 Отговор
    лъжците. Те на деветнайстката нямат изолат, та на тоя 50 разновидности "откриха". Ама важното е да се нагнетява страх сред глупаците. Така се управляват хуманоидите.
  • 9 Майна

    17 2 Отговор
    Вижте как ще ,,ДОЙДЕ,, новия вариант : ,,„Работя, за да подготвя проучването за ефикасност на ваксината на Pfizer“, каза Сигал, който се оживява, когато гледа видеозапис на омикрон, който атакува клетките. "Работих през нощта."

    Казано по друг начин: колкото повече варианти „открият“, толкова повече престиж и финансиране ще бъдат възнаградени.,, ...ТОВА СИГУРНО Е КОНСПИРАЦИЯТА В ДЕЙСТВИЕ...
    ТЕ РЕШИХА , ЧЕ ЩЕ ПРИЕМЕМ ТАЗИ ЛУДОСТ
  • 10 Рошко

    16 2 Отговор
    И аз разработих един тест, докат не пламне някоя медия няма да спрете да пишете пропаганда
  • 11 9435

    20 1 Отговор
    Защо не се съобщава, че протича по-леко, че е по-заразен и е устойчив на ваксините срещу коввид? Това го съобщава СЗО и е отразено от френските медии. При наличието на толкова утвърдени научни институти и лаборатории, защо разхищават нашите пари за създаване на отделен научен център, подчинен на ЕК? Науката в подчинение на политиците? Как се нарича това? Досега се наричаше тоталитаризъм. А днес? Ще приложат ли старата формула "по целесъбобразност"?.
  • 12 незнайко

    11 2 Отговор
    Някой разбра ли нещо за ( полимеразната верижна реакция в реално време ) ??? Или аз съм много тъп или в статията няма никакъв смисъл !!!

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "незнайко":

    Риал тайм пи си ар. Същият с който засичат досега. Няма проблем да продължи да се прилага защото само спайк протеина пропада при омикрона. Другите две области си се амплификацират. Проблема е във ваксите (с изключение на деактивираните) и антигенните тестове за спайка. Иначе, калинките просто са направили нови праймери и сонда 😂 жалка работа. До там са се докарали, че една Япония с Рикен ги праи смешни целия еврейски съюз с ЕМБО. Праете си сметка. Тръгнали с Китай да се заиграват 😂

    Коментиран от #14

  • 14 незнайко

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Двете атомни бомби сигурно са оказали влияние в японците да се разве наследен компонент на имунната система, който се бори по успешно отколкото в европейското население и САЩ !!! Това са открили учени от Японския държавен институт по природни науки "Рикен" .( Към събота 11 Япония отчете под 18 500 смъртни случая от COVID-19 и около 1,73 милиона случая на вируса от началото на пандемията. Това се сравнява с около 797 000 смъртни случая и близо 50 милиона случая в САЩ и приблизително 147 000 смъртни случая и 10,8 милиона случая във Великобритания. ) ТОВА ПРОЧЕТАХ ПО ВЪПРОСА .

    Коментиран от #16

  • 15 NikNay

    2 0 Отговор
    Отново една басня -- Смърта седи пред стените на града и чака . Минал един мъдрец видял я и седнал до нея и я попитал - какво правиш тук ?. Смърта отговорила - сега ще вляза в града и ще взема 100 човешки живота. Мъдреца хукнал по градските улици крещейки - смърта идва и ще отнеме 100 човешки живота! Разбягали се хората изпокрили се и се заключили по домовете седмици наред . Умрели 5000 . Напускайки града мъдрец видял смърта още да седи пред стените на града. Бесен мъдреца кряснал на смърта- ти дойде да вземеш 100 души а те са 5000 ! Смърта спокойно отговорила - да за взех 100 болни и стари както правя всяка седмица, останалите ги взе страха и за това си отговорен само и единствено ти
  • 16 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "незнайко":

    Много си информиран, евала ! 😂
  • 17 Ами ...

    2 0 Отговор
    PCR-ите не го хващат, а? И какво ще ги правим тези милиони закупени тестове? 😀