Last news in Fakti

21 Декември, 2021 18:50 1 992 28

Русия и Китай ще запазят своята дружба

  • китай-
  • ван и-
  • русия

Това обяви Ван И

Русия и Китай ще запазят своята дружба - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Дружбата между Русия и Китай няма да бъде отслабена при каквито и да било обстоятелства. Това обяви китайският външен министър Ван И, цитиран от ТАСС.

Двете страни многократно заявиха своето близко партньорство. Китайският дипломат потвърди, че това ще продължи да е така.

Двустранният диалог няма да се повлияе от промените на международната сцена. Припомня се, че двустранното партньорство се предава от поколения.

Китайската дипломация ще продължи да следва този курс. Страната опитва да поддържа равнопоставен диалог.

Припомня се, че Русия и Китай са станали пример за двустранно доверие между водещи страни. Китайският дипломат обяви, че е важно това да остане така.

Проведени бяха редица двустранни срещи, като Ван И смята, че такива трябва да има редовно.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Грозни

    25 4 Отговор
    АМА ЕСТЕСТВЕНО БЕ ХОРА. КАКВИ СА ТИЯ ХАМЕРИКАНЦИ!
  • 2 Съюзът

    29 4 Отговор
    Русия Китай е най-важния стабилизиращ фактор в света на фона на новите военни съюзи в далечния изток.
  • 3 ПараШут

    28 4 Отговор
    Лоши новини за задокеанския обор! Ще синхронизират операциите за Тайван и Украйна. Отново ще има шах и мат!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иван

    15 2 Отговор
    С общи проекти в Централна Америка, Африка, Близкия Изток.
  • 6 другарят

    31 7 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРО-РУСКАТА-КИТАЙСКА ДРУЖБА! ВЪН АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАТОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #12

  • 7 наблюдател

    12 2 Отговор
    доколкото им познавам нравите, там подбират думите си много внимателно. пък за такова ниво - да не говорим. види се, територията пак се оказа от страната на булката.
  • 8 гошо

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "Да, докато Китайците не намерят":

    да ти кажа нещо: това на раменете не е само за да ти държи шапката. опитай се да го ползваш за друго нещо преди да седнеш на дращиш.

    Коментиран от #13

  • 9 Ами ...

    3 9 Отговор
    Ясно. РФ ще върне териториите заграбени с договорите от 1860 г. и 1865 г.
  • 10 Мао Цедун

    5 14 Отговор
    В бъдеще Москва ще бъде преименувана на Ушанкин а Санкпетрбурк на Ваткин
  • 11 ЪХЪЪЪЪ

    6 12 Отговор
    ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ СЪВМЕСТНОТО ПРОИЗВОДСТВО НА КОРОНА ВИРУСА !

    Коментиран от #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гоше, гоше

    3 11 Отговор

    До коментар #8 от "гошо":

    Идва коледа. На нашия гошко дето баба ми го гледа от пролетта, скоро ще му се стъжни, но сега си хапва сладко и си живее с илюзиите. И при руснаците и русофилите е така. Усещат, че нещо не е наред, че нещо се върти наоколо, обаче прекалено късно ще разберат точно колко е зле положението. Сори. Коне с капаци сте вие, защото така се живее по-лесно, нали?!
  • 14 $%^

    3 10 Отговор
    Типично азиатско лицемерие.Двете тоталитарни държави,подозрително често взеха да се "убеждават",колко много се "обичат".Цялата тази словесна еквилибристика е опит за заблуда на противника.Няма да е далече времето,когато ватенките ще бягат на Запад през Китайско-Финландската граница.
  • 15 не може да бъде

    9 1 Отговор
    Някои много се радват на перспективата Китай да звладее Русия или поне по-голямата и част -азиатската. /както е известно има един виц,че поляците искали да бъдат побеждавани 3 пъти от китайците -защото тогава ,китайциге щели да минат през Русия 6 пъти/.На такива хора бих искал да кажа -внимавайте какво си пожелавате защото това може да се сбъдне.Аз бих казал ,че това ще бъде кошмарът на света-ако се обедини китайската демографска и икономическа мощ с руската военна сила.Без да съм пророк ще кажа съвсем уверено ,че ако това стане веднага към новата държава ще бъдат присъединени Тайван,Украйна до Киев ,Белорусия ,Киргизия,Приднестровската република,с част от Молдавия Абхазия,Южна Осетия,а държави като Куба ,Никарагуа,Венецуела,Сирия ,Аржентина ,Обединена/!/ Корея ще станат съюзни държавия.Китайците ще плъзнат по цялата територия,ще бъдат инсталирани стотици/хиляди ракетни установки с ядрено оръжие за запазване на статуквото ,а след един век целият свят ще пише и говори на китайски-като официален език и писменост!

    Коментиран от #16, #17

  • 16 В сравнение с китайската армия,

    2 7 Отговор

    До коментар #15 от "не може да бъде":

    военна техника и оръжие. Качествено и количествено, руснаците са като дете стоящо срещу Годзила. Никакъв шанс за руснаците. Нито числено, нито с кораби, нито със самолети нито с ракети, нито с подводници, нито с танкове. По техни прогнози, до 2030 година ще е готов ефективно работещ термоядрен реактор. Смятай, че за 5 години след това, ще има по един във всеки китайски регион
    Още отсега са най големите произведители ма ел. автомобили и най големият пазар на такива. Усилено, с помощта на държавата се бяга към ел енергията
    Тази година дори започнаха да експлоатират на 100 процебта мините за въглища, въпреки глобалното затопляне, само и само да не пълнят гушата на Путин с пари за газ. Много скоро голяма част от силата на русия ще изчезне както ну дата на света от ресурсите и. Слушай ко ти пее радиото. Трябва да си много сляп и тъп, за да не виждаш накъде кара автобуса.
  • 17 $%^

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "не може да бъде":

    Джордж Оруел го е предвидил преди 70 години-Евразия,Истазия и Океания.Полуделият свят върви натам.
  • 18 Няма да доживееш да го видиш

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Да, докато Китайците не намерят":

    Не се самонавивай! Вместо това се радвай,че има баланс на силите, защото иначе агресора ФАЩ ще разпали ли нова война, естествено възможно най далеч от хамериканската граница! Бъди по-смирен, Русия е по-близо отколкото си мислиш! Не се знае на чия страна ще се наложи да бъдем!
  • 19 Тц, това е патент

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "ЪХЪЪЪЪ":

    евреите и верните им подлоги ФАЩ!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Китаец

    4 0 Отговор
    Премахват не обидните коментарии, а тези, които не им изнасят.
  • 24 USA

    1 2 Отговор
    За всички китайски фенове: - Вървете с Китай и тогава ще видите кон боб яде ли.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 мечу пух

    1 0 Отговор
    Утре Путин като нападне Украйна и ООН-то наложи тежки икономически санкции на Русия и ако не се присъедините ще избирате между Руския и световния пазар, от сега виждам как ще изиграете номера на китайката към руснаците.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания